Blä!

Jag är förkyld! Inte så lite heller. Näsan bara rinner och det känns somomhuvudet ska trilla av och skrumpna i hop till en liten boll på marken. Och ur det så krälar så snormaskar.
Och inte kan jag sova heller för näsan är så tät.
Kan kan inte andas genom munnen!
Jag får ingen luift och det känns som jag ska kvävas. Och inte hjälper det med nässpray heller. Slit jobbigt.
Det är så typiskt att man är sjuk nu också när det är så fint väder. Jag vill ju ut och plocka svamp. Skulle iväg förra helgen redan men då blev Johan sjuk och nu är det min tur. Skit.

Det gick jättebra.

På BUP. Fast vi fick inte reda på så mycke. Diagnosen måste en läkare sätta och honom ska vi träffa den 17 september. Men vi fick endå lite bekräftelse på att våran oro inte var helt obefogad. Bla så har hon svårt att sålla och precessa infomation med ögonen. Då blir det för mycke annat som stör och hon kan inte se det viktiga. Dom hade gjort något test som vist är samma över hela världen och så jämförs hon med andra svenska 6 åringar och på vissa så var hon tom över det normala men på endel var hon väldigt mycke under. Skalan gick från 0-30 tror jag och där 10 var medel. Och på vissa delar hade hon 2 eller 3 bla då på det här med det visuella. Det jag tycker var bäst är att vi ska ha ett skolmöte efter vi träffat läkaren så vi kan sitta ner allihop och diskutera fram det bästa för Sofie oavsett om hon får diagnosen adhd eller om hon "bara" har problematiken.

Och i går så började hon skolan! Känns helt galet att ha 2 skolbarn. Tycker det var nyss vi skolade in Hannah på dagis!
Hannah hade saknat alla kompisar och var jätteglad att se dem alla igen.. Sofie var mer nervös men det släppte när hennes fadder kom. Och sen var hon jätteduktig! Satt still och lyssnade och gjorde som fröken sa. Jag var så stolt!


         

Mina fina skolflickor! Och så här glad kan man bli över en namnlapp :)


Nervös

I dag är jag nervös. Vi ska till BUP och få reda på vad de tycker om Sofie.
Det var för ett par månader sen som vi började en utredning på henne. Är både nervös för om hon får en diagnos och om hon inte får en diagnos.
Känner mig så kluven. På ett sätt känns det så bra. Som om vi gör allt för att det ska bli bra för henne och på ett sätt känns det fördjävligt. Som jag sviker henne och snackar skit om henne.

Min lilla tjej.

Kulturkalaset.

På dagen var vi inne med barnen. Det åkte nån tråkig karusell och planterade växter.
Farmor hade hipat upp det hela jättemycke innan att det fanns MASSOR med grejer att göra och att allt var GRATIS. Eftersom vi inte har ett öre så tänkte vi att vi kunde åka in då. Besvikelsen var total. Vi fick ju köpa lite grejer till dom endå för att de inte skulle bli helt knäckta (av Johans födelsedags pengar)Och så fick de ballongdjur av en trevlig pirat.


Sen åkte vi ovch lämnade barnen hos bror, svägerska och kusin och åkte hem och gjorde oss vackra, slängde i oss mat, tog ett par drinkar med Niclas och gav oss ut i göteborgskvällen. Vi åkte först till Emmas jobb och tog en öl där.
Sen gick vi till götaplatsen för att titta på Salem Al Fakir.Ja, det ÄR han. Men jag hade nån konstig inställning så det blev som det blev.
Han va så jävla bra live.
Goaste grannarna!

Sen gick vi ner till Kajsjul 8 för att dansa och så. Det var jätteroligt där tills Niclas blev av med sitt kort i baren. Så jävla trist. Han tog det förvånansvärt bra men vi åkte hem iaf.

Men kort sagt så var det en hellyckad kväll!

Tänk att man kan ha så bra grannar :)

Takida!

Takida spelade på götaplatsen igår. Det är ju kulturkalaset i göteborg.
Så vi åkte dit med Niclas och Emma. Jätteroligt att se dom igen även om man inte såg så mycke och att det blåste åt fel håll så att ljudet svajade lite.
Sen så gick vi hem. Jättetrevligt.
På lördag ska vi in och festa med Peter Sipen.
Tråååk!

Fy fan va tråkigt det är att aldrig ha pengar asså. Eller nu börjar vi ju få i ordning på ekonomin men efter så många år av pankhet så tar det ju tid att komma i fas med allt. Nu har vi ju iofs haft 30-årskalas denna månaden men endå. Får pengar om 5 dagar och det känns som en evighet tills dess. Näe sommaren är DYR alltså.
Men jag ska endå vara nöjd för så mycke som vi har kunnat göra denna sommaren har vi nog aldrig gjort. Så, så sett så är allt ju bra. Men det är så tråkigt att öppna kylen och så ekar det tillbaka eller att inte kunna göra någon riktigt lunch för att vi inte har mat hemma..

Bläää!!!Dom vill ja HAAAA!

Morrn, morrn.

Imorse blev jag utputtad ur sängen. Hannah hade kommit och lagt sig tidigare under natten och sen kom Sofie strax efter 6. Men jag lät henne ligga kvar fast Hannah puttade på henne och inte var särskilt nöjd med att dela säng med 3 andra. Sofie kommer nästan aldrig och lägger sig hos oss så jag tyckte hon var värd det, lilla plutten.

Om sanningen ska fram så var det rätt skönt att komma upp lite tidigare idag. HAr saknat mina mornar ensam med datorn och en kopp kaffe.

Idag ska Johan jobba. Kl 10 ska han börja där han ska arbetsträna. Jag tror att det blir jätte bra för honom att komma igång lite.

Jag är beroende av 3 "in"

koffein
nikotin
otrevin

Illa.

Ska försöka göra något åt de 2 sistnämnda iaf.

Men jusst nu är det dags för påtår och okej, en cig...


Regn.

Fy vad det regnar hela tiden. Jag var inte riktigt beredd på att hösten skulle komma så plötsligt. Ena dagen är det sol och 70 grader varmt med bad och fiske och andra är det storm och regn i massor.
Visst jag älskar hösten men som sagt så kom den så plötsligt. Jag vill lixom ha en liten höstinskolning. Med jumma dagar som får lite mera bett i luften och att löven sakta ändrar färg och man ska se det första gula lövet dala till marken och man ska med en suck av välbehag känna att en ny årstid är i antågande.
Men vad vet jag, det kanske kommer? Det ska visst bli fint väder till helgen och det passar ju bra när vi ska ut och röjja med Peter Sipen :D

Trädgården frodas!

Här kommer lite bilder från våran gård som jag och Johan har slitit med. Så roligt att det växer.

    

    

 Här växer pumpor, tomater, rädisor, morötter, basilika, oregano, citronmeliss, salvia, isop,gräslök och perilja.
Och så har vi svartavinbärsbuskar och kalebass.


Nu kommer snart kusin vitamin och ska vara här hela dagen. Hoppas det inte regnar så vi kan vara


Utkast: ...


Gamla bloggen.

http://stajnasblogg.blogspot.com/

Får se om jag kan föra över de gamla inläggen där hit istället eller om jag gör om dem. Får se.

Hej.

Testar denna istället. Min gamla var ju helt fucked. Inget funkade som det skulle.. Hoppas denna är bättre.

What, du får hjälpa mig om det sturlar. Det gör du va?? :)

Självklart..

så stavar jag FEL på domännamnet. Haha. Det är så typiskt mig. Jaja. Nu får den heta så. Jag kan ju inte ändra.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0