vägen-mot-framtiden -

Det är lite, lite bättre idag.

Det bränner inte lika mycke i bröstet när jag hostar idag iaf så det känns som det är på väg åt rätt håll. Skönt!
Men jag känner mig endå för skruttig för att kunna gå ut och gå.

Matdagen igår va inget bra. Jobbigt att äta när man e sjuk. Blev lite bättre på kvällen och det märks på maten.

Frukost: Fick tvinga i mig en Nutrilett vid 12
Mellis:-
Lunch: 2 morotsbröd med minikeso och kalkon.
Mellis:
Middag: vid 20 2 tacos
Kvällsmys: vaniljglass med fruktcoctalil och en persikohalva.

Dagens vikt: 109.2 kg

Usch!

Det blir ju bara värre det hära. I går var det riktigt läskigt. Jag tappade lukstinnet. Kände ingenting jag sprutade en duch stark parfyrm rätt under näsan och kände verkligen ingenting. Så jäkla läskigt. Idag är det lite lite bättre. Får förnimmelser av dofter iaf. Skönt.
Nu har förkylningen satt sig mera i bröstet och när jag hostar så svider det och river och värker enda ner i fingertopparna.
Får knappt någon luft.
Och inte går det bra med vikten heler.

Matdagen igår.

Frukost: Havregrynsgröt med kanel och mjölk.
Mellis: -
Lunch: -
Melli:-
Middag: Kyckling, fullkornsris, kall lätt cremefraish sås, broccoli och brysselkål.
Kvällsmat: Kycklingsoppa från kinarestaurangen.

Dagens vikt: 109,4 kg

Sjuk!

Blä vad jag känner mig enländig. Näsan rinner och det sptänger i huvudet. Fy va tråkigt. Inte nog med att det alltid är jobbigt att vara sjuk, så hade jag ju kommit igång så bra med promenaderna nu oxå. Var ute i går med i 40 minuter och traskade järnet. Men jag ska ut idag med. En liten kort lugn promenad i höstsolen. Mitt mål är att komma ut varje dag om det så bara är runt kvarteret. Jag vill så järna få in det som en vana, en rutin som sitter och jag längtar efter.



Matdagen igår dårå.

Frukost: Nutrilett.
Mellis: (efter gånaden) Havregrynsgröt , banan med mjölk.
Lunch: 2 GI rutan med minikeso, 4 skivor kalkon och en paprika ring.
Mellis: -
Middag: Spagetti med köttfärssås, broccoli och brysselkål.
Kvällsmat. 2 potatislimpa skivor med mini keso 2 kalkonskivor och gurka.

Dagens vikt. 109,2 kg

Tjoho!

Var ute och traskade igår oxå. Fast det ösregnade. 40 minuter blev det iaf.  Kände mig sååå duktig. Har hittat min runda nu och det känns skitbra. Ska ut idag med tänkte jag. Trots promenaden så blev det inte så många steg igår. Fick huvudvärk på eftermiddagen, hade tänkt att ta en vanlig promenad men familjen och handla men vi tog bilen. Kom iaf upp till 8 279 så det kunde ju vart värre.



Maten i går.

Frukost: Havergrynsgröt, banan, mellanmjölk.
Mellis:-
Lunch: Nutrilett.
Mellis: -
Middag: Kycklinggryta med cocosmjölk, squash, gul-röd paprika, broccoli med fullkornsris.
Kvällsmat: 1p. Choklad mouss, 120 kcal.

 Dagens vikt. 108.9 kg

Bra dag.

Är väldigt nöjd med dagen igår. Jag och Johan gav oss ut i rusket för att promenera. Jag pushade verkligen mig själv och vart rejält anfådd. Gick hälsans stig nere i hamnen och den är på 5 km. Det tog ca 1 timme. Det tror jag är ganska bra. Iaf för mig. Jag var så stolt äver mig själv. Sen var vi och handlade och så så det slutade på 11 417 steg varav 6403 var raska.dagen innan slutade på 11 042. Det känns helt grymt! Trodde aldrig att jag skulle komma upp i 10 000 ens. Det känns ju så mycke. Ska försöka ta mig ut idag med. Pepp, pepp!

Matdagen igår.

Frukost: Havregryn med pytte lingonsylt och mjölk.
Mellis: -
Lunch: ½ pkt bacon, 2 potatisar, 10 brysselkål, 1 stekt ägg och grönsallad på tomat, gurka,sallad och gul paprika.
Mellis: Nutrilett.
Middag: - Kycklingsallad.

Dagens vikt. 109,4 kg.

Höst.

I dag känns det verkligen som höst ute. Ruggigt och mörkt.




I går var jag och Sofie ute och gick. Det var jättemysigt och så fick jag ihop lite steg också. 11042 blev det tillslut.

Dagen igår.

Frukost: Havregryn, banan, kanel och mjölk.
Mellis:-
Lunch: 2 bananer och en varma koppen i skogen med Sofie.
Mellis:-
Middag; Stekt makrill, stuvad spenat, kokt potatis och lite lingonsylt.
Kvällsmat:-

Dagens vikt: 109.2 kg.

Har satt ett mål för mig själv också. Tvåsiffrigt till jul. Det borde jag ju klara!

Weee!

Idag är jag glad. 109.5 visade vågen.
Det betyder att jag gått ner 1,2 kg denna veckan. Trots mens. Så kul. Och jag blir så peppad när det faktiskt händer något med vikten.

Maten igår:

Frukost: Havregrynsgröt med banan, kanel och mjölk.
Mellis: -
Lunch: Nutrilett
Mellis: -
Middag: Stek Quorn, Fullkornsris, sås gjord på matlagningsgrädda (4%) och halva tallriken broccoli.
Kvällsmat: -

Dagens vikt: 109.5 kg.

Start vikt: 112.6
Vecka 2: 3,1 kg

Total viktminskning : 15.5 kg

Jahopp.

I går var det ingen bra dag. Jag kom inte ut någonting och gick som jag hade tänkt. Men vi ska ta en promenad i dag istället.
Maten igår var bra tycker jag för att vara en lördag.
Frukost: Havregrysngröt med ½ banan och kanel och mjölk.
Mellis:-
Lunch: 2 Gi rutan med ½ avokado och minikeso.
Mellis:-
Middag: 3 Tacos med massor med grönsaker i.
Kvällsmat: Lite light chokladglass och 1 persikohalva.

Jag har så jäkla svårt att få in mellanmålen så jag tror jag skiter i dom. Varje dag när jag ska skriva om min matdag så får jag lite ångest för att jag inte ätit mellanmål. Men jag har ju själv varit med i en studie som de gjorde på Sakgrenska universitetssjukhus där de visar på att det räcker med 3 mål om dagen för att man ska gå ner i vikt. Så de så!
Så istället för att få ångest så skiter jag idet.

Dagens vikt 109.9 kg.

Äntligen.

I morse så stod vågen äntligen på 109.9. Såg lite trist ut där ett tag när jag inte gått ner något men det kan förstås ha mycke med att jag har fått mens i dag att göra. Då lägger man ju på sig lite extra vatten.
Oj vad jag var duktig igår. Gick och lämnad Hannah på skolan, sen hem igen sen skulle Sofie lämnas och sen hem igen och sen skulle Sofie hämtas så då var det bara att traska igen. Sen tog jag mig en lite joggingtur här hemma, mellan sovrummet och vardagsrummet. Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Måste ha sett ganska roligt ut.

Har ju köpt mig en stegräknare. En bra! Den visar antal steg man går och hur många av dem som är i rask takt. Jag hade på mig den hela dagen och det slutade på 10265steg!! 3694 Av dom var raska.  Och 500 av dom joggade jag. Det är  jättebra för att vara jag.


Fin va! Min nya kompis!
 

Idag tror jag det blir svårt att komma upp i lika mycke. Men ska försöka komma ut op en promenad senare ikväll och så ska vi gå och leka på en lekplats också.

Dagen igår då

Frukost: Havregrynsgröt med rivet äpple, kanel och mjölk.
Mellis: -
Lunch: 3 gi rutan med ägg och dillkaviar.
Mellis: -
Middag: Korvstroganof på mellanmjölk med dinkel, fullkornspasta och halva tallriken kokt broccoli.
Kvällsmat: 2 Mini baguetter med kaviar på.

Planera, planera, planera. Det är mitt största problem nu. Korvstroganofen var en snabblösning för vi kom på alldeles för sent vad vi skulle göra. Och så är det ofta. Måste få in planeringen bättre. Tips någon??

Dagens vikt 109.9 kg

Men då!

Att det skulle vara så svårt att komma under 110 då. Fast det är ju bara jag som har bråttom det vet jag ju. Inte så att jag deppar ihop för det. Detta är ju nackdelen med att väga sig varje dag. Men jag kan endå inte låta bli och som sagt jag sätter inte så stor vikt (haha) vid om jag går upp några hekto eller står still. Det är måndagar som gäller.

Dagen igår.

Frukost: Fiber havregryn med rivet äpple, kanel och mjölk. Inget socker !!
Mellis: -
Lunch: Fullkornsmackaroner och köttbullar i bamba (matbepisningen på skolan alltså) Men jag tog bara lite av de och massa grönsaker till.
Mellis:- 2 girutor med lite keso på istället för smör och en skivad tomat. Och en banan, skivad med lite keso och blåbär.
Middag: Quornfärssås (med massa grönsaker i) med fullkorn och dinkel pasta och rivna morötter
Kvällsmat: 2 riskakor (vet ju nu att de inte är så bra men nu e de slut så ja köper inga fler )

Dagens vikt 110.2 kg

Ont i magen.

Aj vad jag hade ont i magen igår. Kände mig proppmätt flera timmar efter maten. Som det stod mig upp i halsen. Min mage är inte van vid alla dessa fibrer och jag dricker aldeles för lite vatten. Men det blir väl bättre hoppas jag för så här kan jag inte ha det.
Mat dagen igår var riktigt bra om jag får säga det själv. Men det blev väldigt konstigt med tiderna.

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med mellanmjölk.
Mellis: 1 Päron.
Lunch: (Var på Bup vid lunchdax)
Mellis:
Middag: Kokt majskol och blomkål med kesoröra och skinka.
Kvällsmat:  Fruktsallad med pyttekula vaniljglass.

Okej. Maten var bra men som sagt jag var proppmätt hela dagen så jag fick tvinga i mig mat. Hoppas maggen är bättre idag så det blir ordning på tiderna oxå.

Dagens vikt 110.1 kg.

Rutiner.

Har fått lite komentarer ang att jag hoppar över måltider och känner att jag måste skriva en rad eller två om detta. Jag vet att det inte är bra att hoppa över måltider och att det aldrig håller i längden. Men det är jusst det här som är mitt problem och orsaken till att jag gått upp så här mycke i vikt från början. Min tanke bakom denna viktmiskningen som skiljer sig från andra försök är att jag ska ändra och byta ut vanor och ovanor sakta.

Under nästan ett år har mitt mål varit att ta mindre potioner. Det har jag rätt bra koll på nu även om jag fortfarande får tänka mig för och har väldigt svårt för att lämna på tallriken när jag tagit för mycke.

Nästa grej var att byta ut det jag åt när jag faktiskt åt. Som nu. Istället för att hoppa över alla mål fram till kvällen och sen vräka i mig fet mat och sen mackor på det och gärna någon glass eller godis eller chips på det, ännu senare så har jag hoppat över måltider och inte tagit det onyttiga extra och ätit mycke mera grönsaker till.

Nu är nästa mål att få min arma lekamen att förstå att den är hungrig på mornarna. Och att dessutom ta en Nutrilett vid lunch.

Jag räknar inte med att få några super resultat nu i början utan att få in bra rutiner är det viktigaste jusst nu. Resultaten kommer att komma på köpet när de sitter.
Klart jag blir glad när vågen visar ett minus och man blir ännu mera peppad att fortsätta då.

Dagen igår var riktigt bra. Jag och Hannah tränade "efektiv förbränning" från I form i 35 minuter. Shit va slut jag var. Svetten rann och jag flåsade som en jag vet inte vad. Men jag gjorde det. Sen blev det en liten promenad på kvällen, men med 2 barn varav ett satte sig på tvären så blev det ingen powerwalk direkt. Men det var endå skönt att komma ut lite.

Frukost: 2 GI-rutan men mini keso och en halv avokado
Mellis: Nutrilett (efter träningen)
Lunch: 3 ägg mackor
Mellis: -
Middag: Korvstroganof med fullkornsris (och jag lämnade faktiskt på tallriken!)
Kvällsmat: 2 riskakor och 1 avokado med keso på.

Dagensvikt: 110.6 kg

Äntligen!

Jag fick ju pengar i går så det bar iväg till Willys för att fylla skafferien. Va bra det kändes. Köpte en massa grönsaker, fruk och andra nyttigheter.
Det känns så himla bra nu. Jag är verkligen på gång. Och idag ska vi gå på en promenad me Emma och Niclas också. Känns bra för nu har vi inte gjort något på ett tag. Ska nog ta en liten promenad med ungarna strax också. Har lite fått det där att jag vill röra på mig, Tjohooo! Trodde inte att det var möjligt. Haha.

Eftersom vi handlade sent på dagen så vart inte gårdagen så bra i matväg.

Frukost: Kaffe.
Mellis: -
Lunch: -
Mellis: 1 vanlig hamburgare på McD (255 kcal !!!)
Middag: Spagetti och köttfärssås. ( Ja ja vet. Men de va de vi hade)
Kvällsmat: -



Dagens vikt: 110.3 kg.

1:a veckan avklarad.

Ja. Nu har man hållt på i en hel vecka. Jag tycker att det har gått förånansvärt bra. Förmodligen för min attityd till den här viktmiskningsprocessen har ändrats sen tidigare försök.
Och idag ska vi äntligen storhandla också. Kommer bli så mycke lättare när man har mat hemma. Ska sätta mig sen och göra en prelemenär mat lista. Så man vet på ett unjefär vad man ska ha för mat och lunch varje dag. Fast lunchen är ett litet aber för mig. Jag förmår mig inte riktigt att äta lunch. Funderar på att köpa Nutrilett så jag får i mig något iaf.

Dagen igår då.

Frukost: -
Mellis:-
Lunch: Spagetti och köttfärssås.
Mellis: -
Middag: Grillad regnbågslax med grönsallad, kokt potatis och kall sås av creme fraish.
Kvällsmat: 4 (!) Äggmackor

Kvällsmaten var väl minder lyckad, hade räckt med 2. Annars tycker jag att dagen var helt okej igår.

Dagens vikt: 110.7 kg.

Startvikt: 112.6
Vecka 1: 1,9 kg.

Total viktminskning 14,3

Bakis vikt.

I går  var det som vanligt en smärre katastrof med maten. Eller så illa var det väl inte men det är svårt att få ihop alla måltiden när man inte har något hemma.

Så här blev det iaf.

Frukost: 2 rost mackor.
Mellis: -
Lunch: -
Mellis: -
Middag: Spagetti och köttfärssås
Kvällsmat: Spagetti och köttfärssås.

Och iom att vi hade barnvakt och var ute på stadens gator och torg igår så blev det även,

2 white russian,
1 bacardi brezer ( stavning?)
1 öl på fröken olsson,
 1 öl till tonerna av Salem Al Fakir (Tack Emma för den upplevelsen) och 1
 cider på Kajsjul 8
Och lite redbull vodka.

Inte så farligt endå tycker jag.

Dagens (bakis) vikt: 110,7 kg.

(räknar med att gå upp lite tills i morrn men vi får se.)


Ont i smalbenen.

Har jag idag. Kan ju ha att göra med att vi gick i från götaplatsen, en promenad på 1 timme och 15 minuter, igår.
Vi var på Takida men Niclas och Emma och sen tog vi tillfället i akt att gå hem. Så jätteskönt var det när man var hemma och insåg att man hade gått hela vägen hem. jättebra!


Mindre bra var det att jag gick i såna här skor.



Nog därför jag har ont i smalbenen idag. Moral of the story, gå inte långt i platta dojs Stina!

Maten var rätt så urusel igår.

Frukost: blev ju cheerios.
Mellis: -
Lunch: 3/4 nudelpakte.
Mellis: Nutrilett
Middag:-
Kvällsmat: Jägarbiff med klyftpotatis (färdig rätt) kl halv tolv!!!

Dagens vikt: 111.2 kg

Fattig!

Det är svårt att gå ner i vikt när man inte har någora pengar. Vi har alldeles för onyttiga saker hemma och vi kan inte köpa nya förens på måndag när jag får pengar.



I morse fick jag äta cheerios till frukost för havregrynen tog slut i går. Så tråkigt när man är peppad och verkligen vill. Men men det blir bättre nästa vecka.






Dagens vikt. 111.6 kg.


Promenad.

Blev det idag. Vet inte riktigt hur länge men kanske en 40 minuter (?)
Känndes bra tt röra lite på fläsket iaf.
Allt är ju bättre än inget.


Nutrilett.

Dricker ja nu. Har ingen lust att käka chokladflingor till lunch som barnen.
Vi måste verkligen åka och handla. På måndag så får jag pengar och så blir det storhandling. Bara nyttiga saker. Frukt och grönsaker och fullkornsgrejer så det står härliga till.

I eftermiddag så ska vi gå på en promenad med våra kära grannar och sen ska vi grilla på gården med fler goda grannar.




Jag har endå en bra känsla när det gäller det här. Jag ser det absolut inte som om jag bantar nu.

Jag har bantat färdigt i mitt liv!


Jag har helt enkelt börjat ett nytt liv. So what om jag faller för livets alla frestelser någon gång. Jag har hela livet på mig att rätta till det. Jag tänker för allt i världen inte börja få skuldkänslor för vad jag stoppar i mig eller kanske inte stoppar i mig. Jag är på en resa och som på alla resor så måste man få gå av i bland och sträcka på benen.

Tro nu inte att detta är ett sätt för mig att redan nu köpa mig fri från eventuella felsteg. För dom kommer ju komma det vet jag allt för väl. Men jag vill bara vara medveten om dom och intala mig själv att det är inte hela världen när de kommer. Tidigare har jag alltid fått sån ångest och kännt mig värdelös och tänkt "Ähh skit samma jag klarar det endå inte. Jag är dömd till ett liv som fet och ful"

Men inte denna gången alltså!

Frukost: Havregrynsgröt och mjölk.
Mellanmål: Nutrilette
Lunch:  Spagetti med tomatsås. 3 oliver och majs.
Middag: Kött eller Quorn och kokt broccoli och sallad.
Kvällsmat: 2 cm Vienettaglass (Goda grannar kan ibland bli lite för goda)
Dagens vikt: 112.0 kg

Mr broccoli.

Idag ska vi äta broccolisoppa. Jättenyttigt :)

Värre har väl dagen varit. Började med havregrynsgröt som vanligt men sen har det inte blivit något mera. Jag måste få i ordning på det här med maten. Att jag ska äta regelbundet är nu nästan viktigare än att jag äter nyttigt. Att det ska vara så svårt att komma in i nya rutiner.



Frukost: Havregrynsgröt med mellanmjölk och lite socker.
Mellanmål:-
Lunch: -
Middag: Broccolisoppa med ägghalvor
Kvällsmat:

 

Dagens vikt:112.0

Okej det gick sådär.

Eller inte alls rättare sagt. När vi kom till friskis så fick vi reda på att man var tvungen att binda sig i 12 månader med autogiro och det var väl lite väl saftigt när man inte riktigt vet hur det kommer att gå. Och grannarna har bara kontrakt till mars Så vi avvaktar lite. Men vi tog iaf en liten promenad.
Ska börja ta riktiga före forton också. ! i veckan iaf. Så man kan se skilnaden. Det kan nog peppa en tror jag. Fast MED kläder då. Kanske tar utan också men de spar jag för mig själv. :)

Maten idag har inte vart särskilt bra.
Började med havregrysgröt med mjölk och liiiite socker (ska sluta med det när jag lärt mig äta frukost öht.)
Och korv med stuvade makaroner till lunch. Men åt dock lunch vilket är bra för att vara mig.
En banan efter promenaden och sen kommer vi äta nudlar. Jag vet det är inte bra. Men vi är fattiga och hungriga.
Bortförklaringar, bortförklaringar. I know, men det kommer gå bättre. Jag är på gång och det är det viktigaste.

Bilder.



Före bild: ca 114 kg.

Nervös.

Ja då börjar mitt nya liv idag då och jag känner mig skitskraj helt plötsligt.

Det känns som jag kommer att göra bort mig totalt.


Men det är dags att jag bryter mig ur detta fängelse till kropp, som hindrar mig att göra de saker jag vill och tycker om. Jag vill kunna ta på mig kläder och titta mig i spegeln och säga jag är fin. Jag vill kunna springa med barnen utan att det ska kännas som bröstet ska explodera. Och jag vill kunna gå ut i bland folk utan att känna att alla stirrar på mig och tänka vad gör hon här, hon borde stanna hemma och inte visa sig för folk. Vad tror hon igentligen.



Dagens vikt: 112.2.


Okej nu kör vi.

Nu ska det hända grejer här.

Har i hela mitt liv varit överviktig och har alltid mått dåligt av det. Har bantat och gått upp igen, bantat och gått upp igen. Har väl testat det mesta tror jag. Men nu har jag betämt mig. Ja det började igentligen i förra sommare vågen visade 125 kg. JAg bestämde mig för att ändra små saker sakta. Så jag började med att försöka ta mindre mat när jag åt. Så nu har det gått sakta men säkert neråt. I morse så visade vågen 112,6. 

I morgon börja vi träna jag och Johan och ska även börja på riktigt att tänka på vad jag stoppar i munnen. Nu ska det bli ändring.

Så välkommen till vägen mot framtiden.


Startvikt: 112,6

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0