vägen-mot-framtiden -

Fredag.

Nu blir det en liten paus i bloggen. Vi har sjukt mycke att göra, packa och greja. Så jag har liksom inte ro att sitta här. Det kanske blir ett litet inlägg här och där men inte som det brukar.

Hoppas ni inte glömmer av mig :)

Kram.

Torsdag.

God fortsättning!

Oj vad jag stressade igår. Johan skulle hämata mamma klockan 12 och det gjorde han. Utan henne hade det inte blivit någon julafton TACK MAMMA!
Sen var det full rulle hela dagen. Christer och Birgitta kom vid 14 och då dukade vi fram maten och OJ va mycke mat vi hade. Allt var jättegott. Hade gjort en Janssonsfrestelse för första gången in mitt liv och den va omtyckt vill jag lova. Kul och få uppskattning för det man gör.
Och inte kunde man tro att det var lågkonjunktur i världen om man tittade under våran gran.

Sedan vid sex så kom Bror, Svägerska och kusin. Och då var det julklappsutdelning om igen.
Och lite glögg och pepparkakor och massa godis.
MYS!

Det tråkiga var att Johan var dålig. Han hade jätteont i magen och låg nästan hela dagen. Han kom upp en liten stund under julklappsutdelningen och sedan la han sig igen. Det är verkligen inte lik honom så han var riktigt dålig.
Jag tyckte så synd om honom.
Sen senare på kvällen så kräktes han. Han mår lite bättre idag men har fortarande ont i magen och är matt. Men det kan ju bero på att han inte ätit något på länge.
Usch, jag är inte van att se Johan sån så jag var riktigt orolig.

Men jag klarade det ganska bra utan Johan. Faktiskt. Det blev en jättelyckad julafton trots allt.

Och Tack Christer! Du vet vad jag menar. Det betyder jättemycke för mig och Johan.

Maten igår tänker jag inte ens skriva om. Mer än att dagen började mer risgrynsgröt och sen var det hela köret. Ni vet hur det är. Men det blev iaf inte mycke godis. Tog litegranna av min mozartgris på kvällen men det var allt.



Vi fick besök av tomtemor när Hannah var på toaletten.

Så, en riktigt god fortsättning på er alla!

Dagens vikt 101,7

Tisdag.

 Dan före dopparedan!

 Paniiik! Nej, men så farligt är det inte. Vi stressade runt och fixade de sista klapparna i går. Nåja. Nästan iaf. Vi har två kvar men de tror jag vi kan fixa här hemma. Men så ska det städas och fixas. Jag vill alltid ha en perfekt jul. Eller så perfekt det nu kan bli. Och jag är alltid ute i sista sekunden, men jag lyckas alltid knyta ihop allt till sist.
I år är det ju extra mycke iom flytten. Men vi har rätt bra koll tror jag.

VI köpte iaf gran igår. Jäklar va dyra de är 200 spänn och då prutade endå Johan en tjuga.
Men fin blev den!



Nej nu måste jag fortsätta greja.


Maten igår

Frukost 2 rostade mackor.
Mellis:-
Lunch:Äggröra + 1 tomat.
Mellis: 1 BK Fish.
Middag: Quorngryta med dinkelpasta.
Mellis:-
Kvällsmat: Äggröra och 3 små skivor bacon.

Dagens vikt 101,7

Måndag.

Ja, jag kommer ju inte klara mitt mål som ni säkert redan räknat ut. Men jag deppar inte för det. Jag är på väg och det är jag hela tiden. Egentligen oavsett vad vågen visar. Och det är detta som gör mig så glad. Jag är inte fixerad vid vikten längre. Jag är inte fixerad av att det ska gå så fort som möjligt. Det får ta den tid det tar. Som jag sagt tidigare. Jag har inte metod jag går efter, inget är förbjudet och jag svälter mig inte, okej jag kan vara ite dålig på att äta ibland men det är inte medvetet.

Jag har kommit till insikt. Och det känns så jäkla bra! 

Jag är bra!
Jag är stark!
Jag KAN!
Jag VILL
Jag SKA

Allt är bra i mitt liv.

Maten igår,

Frukost: Nutrilett.
Mellis: 2 rostade rasker
Lunch:-
Mellis:-
Middag: Tacos
Kvällsmat: 4 godisbitar.

Dagens vikt 101,6

-0,3

Start vikt: 112,6

Vecka 19  11

Total viktminskning  23,4 kg 

God Jul!

   Här kommer en liten Julhälsning.

(tack Camilla ;))

JULKORT

Söndag.

När fjärde ljuset brinner.

~.i.i.i.i.~

Hjälp! Nu är det bara 3 dagar kvar ju! Hela mitt huvud är fullt av lägenheten så jag har nästan glömt av julafton. Tur att vi redan gjort en del. Det mesta är ju inhandlat men vi har fortfarande juklappar som måste fixas. Får ta det i morgon på förmiddagen.

Vi var i lägenheten igår och satte upp barenn sängar. De har ju våningsäng nu. Så nu ska de få egna sängar. Och de tog typ ingen plats alls! Var lite rädd att rummet skulle bli litet när en massa grejer kom in men det märks knappt :)

Nu känns det bara så jäkla bra!

Tänkte försöka ta lite bilder idag så ni får se, om ni vill såklar ;)

Maten igår:

Frukost: 2 Morgonrunda med keso och tomat.
Mellis:-
Lunch: Pepparkaor.
Mellis:-
Middag: Köttfärssås och spagetti. (ja ja vet! )
Kvällsmat: Rester av middagen.

Som ni ser så är matdagarna ännu värre nu när mitt huvud är helt fullt. Men det är så det får bli. Tänker inte deppa för vikten. Jag vet och räknar med att gå upp under julen. Men sen är det nya tag efter nyår!

Dagens vikt.  101,5

Lördag.

Ja igår fick vi då nycklarna till lägenheten. Som jag har längtat. Första intrycket var jättebra! Det blev jättefint med de tapeterna som vi valt osv. Men sen när vi tittade närmare så såg vi att allt var så jäkla dåligt gjort! Mösterpassning som diffar, bubblor i tapeten, skarvar som inte är limmade, rör som inte är täckta, sågspån (?) i målarfärgen. Ja en massa saker. Lite för mycke för att rycka på axlarna åt. Skittråkigt. Projektledaren, som för övrigt är den samma som gjorde besiktningen ska komma dit på måndag och titta.

Vi träffade en av våra nya grannar också. En jättegullig tjej som hade en son på 15 år. Det var en massa grejer i hennes lägenhet också. Till henne hade de sagt att de (Familjebostäder alltså) inte vill ha något mer med den firman att göra.

Okej, jag kanske har haft lite väl höga förväntningar när man tänkt att lägenheten skulle vara nyrenoverad. Men att det skulle vara så här trodde jag faktiskt inte.

Men alltså, det kommer bli jättefint när möbler och sånt kommer på plats och det är städat (en grej till de misslyckats med) Så jag är fortfarande glad. Men en rätt stor dos av smolk i bägaren blev det allt. 
 
Jag tror vi börjar på koll på julklappar och sånt nu iaf. Allt är inte  köpt än men nästan och vi vet iaf vad vi ska köpa.

Idag ska vi greja i lägenheten. Flytta dit barnens sängar och våran. Ska bli sååå skönt att bli av med den från vardagsrummet!
Flytta lite kartonger och grejer. Gött och komma igång.

Maten igår.

Frukost: Omelett.
Mellis:-
Lunch:-
Mellis:-
Middag: 2 pytteslicar pizza.
Kvällsmat: Nudlar.

Dagens vikt 101,7

Fredag.

Igår var vi äntligen på liseberg. Barne var överlyckliga. Fast de var lite sjuka och kraxiga.
Börjar med lite bilder där ifrån.
 
Konstsnö. Höjde stämmningen kan jag säga.

  
Sista gången på Cirkusexpressen.

   
Radiobilarna.

   
Jukebox. Lite läskig tyckte Hannah. 


 
Och så jag då.

Ja, kort sagt så hade vi det jättetrevligt. Men satan va dyrt allt är. Jag vet ju det och endå så blir jag lika arg varje gång.
Och hur förklarar man för barnen att de som går omkring med stoooora chokladkartonger har spelat för flera hundra kronor. Och hur förkarlar man för en 8-åring som har gjort 13 mål i basketkorgen på gympan i skolan att det är svåååårt att träffa en lite säck högt upp på en väggmed ett stort nät framför sig. Det stod en macho pappa brevid som skulle vinna ett gosedjur till sin dotter på typ 10 månader. Han kastade minst 13 gånger innan han gav upp. Det är 130 spänn bara där.
Inte lätt det där.
Men kvällen i sin helhet var jättetrevlig. På slutet började det regna men då var vi redan på väg hem. Hannah som faktiskt inte var frisk fick sig ett litet spel på vägen hem. Hon var besviken och missnöjd sa hon. Hon tyckte att vi sagt nej till allt och att hon inte fått någonting. Så vägen hem var inte den trevligaste. Men det la sig när vi kom hem. Vi gjorde ingen grej av det utan lät henne hållas. Men jäklar va jag fick bita mig i tungan. Jag blir själv så besviken när man tagis sig råd och det ändå inte räcker. Men hade jag sagt något så hade det bara blivit värre och hon hade kännt sig som världens dummaste. Hon har en benägenhet att ta på sig andras känslor och känna sig väldigt skylldig vår lilla Hannah. Undrar var hon kan ha fått det ifrån :S

Igår fick vi handlat också. Nästan all julmat är inhandlad. Ååh jag börjar få lite julkänsla. Mycke av den fick jag igår när barnen kom hem och visade upp alla jättefina saker de hade gjort i skolan. Myyyys!

Vet ni vad vi ska göra idag?! Klart ni vet, som jag har tjatat om detta.
Vi ska hämta nycklarna! Våra nycklar! Till vårt nya hem!
Åh det ska bli helt underbart. Men nu börjar hjärnan spöka. Har vi gjort rätta? Är den verkligen så bra som jag har fått för mig? Tänk om jag blir besviken!
Men NEJ! Allt är bättre än denna så de så!

Nej usch nu har jag huvudvärk.

Aja, gårdagens mat dårå.

Frukost: 1 macka och nutrilett.
Mellis:-
Lunch: Omelett.
Mellis:-
Middag: Pasta och köttfärsröra.
Mellis: Ehm, 4 mini munkar på liseberg.
Kvällsmat: 2 smörgåsar med stekt ägg.

Dagens vikt 101,8


Oops!

Inte för att det kom som en överaskning.



1930s Marital Scale

18

As a 1930s wife, I am
Very Poor (Failure)

Scoring:

0-24 - Very Poor (Failure)
25-41 - Poor
42-58 - Average
59-75 - Superior
76+ - Very Superior

Gör testet här


Torsdag.

Jävla skit. Det som gick så bra. Och vad händer. Jo mensen kommer. Känner mig helt svullen och uppblåst. Blä.
Och inte hittade jag något på klädkällarn heller. Sist vi var där så hade de jättemånga fina byxor. Nu hade de knappt någonting. Och de som var någorlunda var så jäkla lågt skurna så de kunde jag ju inte ha. Inte hittade jag någon topp heller. Hittade en fin klänning men den va lite tight så jag köpte den inte. Ångrar mig lite nu när jag inser att jag var svullen redan igår. Men men. Kanske hinner åka dit på i morgon eller på lördag. Vi får se.

Igår skulle vi ha åkt skridskor men Hannah hade ont i halsen så vi vågade inte det. Men vi gick och upp kollade till kojan i sjöbergen istället. Hade med ostmackor och varm choklad. Kojan har blivit ännu större. Okej så här var det. För 2 år sen så började vi bygga en koja där. Ser ut lite som en gammal kåta. Vi la ner ganska mycke tid på den och barnen tyckte det var jätteroligt. Och så efter den vintern så trodde vi att den skulle ha rasat. Men när vi var där och tittade då så såg vi att folk hade byggt på den. Och likadant nu. Så varje gång vi är där så ser den lite anorlunda ut. Så jätteroligt!
Det var iaf jättemysigt men lite blött, lerigt och lite kallt. Johan slash skogsmulle gjorde upp eld. Det tog ett tag men tillslut lyckades han. Det hade ju regnat hela dagen så allt var dyblött, så jag fattar inte riktigt hur han lyckades, men han har tålanod och gav sig inte. Och inte ville han ha papper att tutta på heller. Han är duktig min Johan <3

När vi kom hem så mådde jag lite illa, mensen antagligen så jag gick och la mig halv nio! Har inte lagt mig så tidigt på flera år. Helt galet. Men tur. Sofie vaknade kvart i fem av att hon hostade och hade lite ont i halsen. Får se hur det artar sig annars får de vara hemma idag. Men hon var så ledsen och skrek med hes rös "Jag är inte sjuk" Det ärjullunch i skolan idag och de har båda sett fram emot det hela veckan. Stackarna. Jag tycker så synd om dom. Ja som sagt är inget bestämt. Ev. får de gå ändå. Nu verkar de vara rätt pigga.

Maten igår

Frukost: Nutrilett.
Mellis:1 päron
Lunch: Omelett.
Mellis: 1 grov fralla med ost och gurka och 1 kopp varm choklad.
Middag: Ost/Broccoli soppa (påse)
Kvällsmat:-

Dagens vikt: 102,1 :(


Onsdag.

Igår var jag och Johan på frölundatorg. Hittade inte riktigt det vi letade efter. Så jäkla typiskt, det burkar alltis finnas där. Varje år. Men inte i år inte.

Idag ska vi åka till klädkällarn. Ska köpa mig ett par jeans i julklapp tänkte jag.
Jag börjar få lite koll på vad alla ska få i julklapp. Nu måste de bara inhandlas också. Får pengar i morgon och då ska vi åka och handla mat och kanske gå på liseberg på kvällen. Har inte bestämt än. Och på fredag ska de flesta julklappar inhandlas. Och på fredag ja, då får vi nycklarna!
Igår köpte vi en säng också. Kollade blocket och hittade en 160 madrass för 100 spänn! Med bäddmadrass. Tanken är väl att vi så småningom ska köpa ny säng men så länge duger den här. Vår 180 säng var i lite största laget till vårat lilla sovrum. Jag tror detta kommer bli jättebra.

Åh vad det ärmycke om vi behöver till den nya lägenheten. Eller behöver och behöver. Vi klarar oss utan, men det underlättar ju. En bra hallmatta tex. Det är ju parkett i hallen och man vill inte gärna slita ut den första veckan.
Och så är det lite byråer och småfix. Ett skrivbord till banrnen och stolar till det. Ja lite sånt.
Men det ordnar sig.

Maten igår.

Frukost: Omelett.
Mellis: Nutrilett.
Lunch: 2 smörgåsar.
Mellis:-
Middag: Pasta och köttfärssås.
Kvällsmat: 2 smörgåsar.

Dagens vikt 101,8


Tisdag.

I går var vi på avslutsningssamtal på detektivskolan. Vi fick bara en massa beröm och det kände skönt. Och fick mera svart på vitt att vårt arbete faktiskt gett resultat. Det var roligt. På ett sätt är det skönt att det är över. Man har "lediga" tisdagar. Och på ett annat sätt är det läskigt. Det har ju varit väldigt bra för oss alla. Men vi ska ha en återträff i mars. Ska bli roligt att träffa alla och höra hur det har gått.

Annars var det rätt så lugnt här igår. Hannah vaknade med ont i halsen så hon fick vara hemma, men det gick över under dagen. Idag får hon gå. Men hon vill gärna vara hemma. Har fått ett munsår. Stackarn.

Monika!
Har du någon blogg eller mail eller så. Vill gärna kunna svara dig :) Jättekul att du läser här iaf. Kram.


Maten igår då.
Frukost: Omelett.
Mellis:¨-
Lunch: 1 smoothie
Mellis:-
Middag: Hemmagjord pizza med hemmagjord pizzasallad.
Kvällsmat:-


Dagens vikt 101,5

Måndag.

Igår skulle vi ju till Liseberg. Men det blev inte så av olika anledningar. Istället åkte vi in till stan och tittade på julskyltningarna. VI skulle ha tittat på den levand julkrubban också men det var bomstängt när vi kom dit. Sofia Källgren skulle sjunga i Domkyrkan, och då kan man ju inte ha bräkande kameler (bräker dom?) utanför. Vi gick till McD, Christian och Bettan bjöd. Dom är så jäkla underbara!

Sen gick vi upp till NK och tittade på deras julskyltning och sen upp mot Götaplatsen för att titta på ljusshowen där. Vi gick i genom bältespännarparken, och det skulle vi inte ha gjort. Den som hörde JAG VILL ÅKA SKRIDSKOR! över hela avenyn hörde oss. Både Hannah och Sofie gapade i kör. Och V försökte prata med dom. Nästan uppe vid götaplatsen lugnade de sig något. Och då mycket med hjälplite muto.. ehm jag menar glass och godis. Galna barn som väljer glass mitt i vintern.

Ja, iaf när vi väl kommer upp till Götaplatsen och hittar ett bra ställe där man ser jättebra så ser vi showen i typ 2 minnuter sen är den slut. Jahopp. Bara att traska tillbaka då. Chritian hämtar Bettan och V med bilen, för V ska hem till som mamma och vi traskar hemåt.
Ja vi gick nästan hela vägen hem från Göteplatsen. Barnen var såå duktiga!
Men när vi kom till Masthuggstorget så var det inte lika kul längre så då gick vi upp till Stigbergstorget och handlade och så tog vi vagnen hem resten.

Väl hemma hade vi mys med Shrek the halls. Lite små rolig men kort film. Ganska lagom eftersom det redan var ganska sent.


Barnen dricker glögg utanför NK.

Ja så var det maten då.

Frukost: Omelett.
Mellis:-
Lunch: Nutrilett.
Mellis:-
Middag: 1 Big mac med pomefritt och morötter och lite cola.
Mellis:-
Kvällsmat: 1/4 kyckling, vitlöksbaguett.
senare lite pepparkakor och lightjulmust.

Dagens vikt 101,9

-1,4

Start vikt: 112,6

Vecka 18  10,7

Total viktminskning  23,1 kg 


Söndag.

~i.i.i.l.~

När tredje ljuset brinner....

God! Va tiden går fort.

Igår var vi och lussade för gammla-farmor Irene.
Fick bullar och kakor och kaffe. Jättemysigt var det.

Sen kom Miriam och Sandra (En kompis till Miriam) Och så sjäng branen för dem med. Sen gick Barnen och V och lussade för Sally, Inger (Våra goa tanter på gården) och Niclas och Emma. De blev alla jätteglada och av Inger fick de varsin marsipangris.

Idag ska vi gå på Liseberg. Vet inte riktigt hur vi ska ha råd men vi var aldrig i somrnas och vi har lovat barnen så vi får väl snåla lite. Inte det roligaste men vi kommer ju dit iaf.

Lite bilder från i fredags.


Hannah Lucia i skolan.


Sofie, Tomtenissa i skolan

Maten igår då.

Frukost: Omelett.
Mellis:-
Lunch:-
Mellis: bullar, kakor och kaffe.
Middag: 2 hamburgare med massa grönsaker. ( hemma gjorda alltså )
Kvällsmat: 2 smörgåsar.

Dagens vikt 101,9 :)

Måste en till. Ursäkta röran vi håller ju på å packa =) 
 

Lördag.

Sankta lucia.
Jag gillar lucia. Det är något magiskt över denna dag.
Har läst lite om denna martyr nu på morgnen och det rätt så spännande måste jag säga. Tycker det är roligt att veta varför man firar olika saker här i sverige. Kommer ni ihåg för några år sedan hade någon tv kanal, tror det var 4:an, varje dag något historiskt de berättade om, som en julkalender. Man fick reda på varför vi äter pepparkakor och såna saker. Som vanligt så har jag ju glömt allt. Men det var kul att få reda på då iaf :)

Bilden av vår sankra lucia har ändrats en del under årens lopp. Först så avbildades hon allt som oftast med två ögon på ett fat.

      


Nu

Igår var det lusse på skolan. Barnen var så duktiga och så fina!
Lägger in bilder i morrn. För i dag ska vi lussa för gammelfarmor och för tanterna på gården också.

Maten igår:

Frukost: 2 peppar kakor och 2 lussebullar på skolan.
Mellis: Omelett.
Lunch:-
Mellis: 2 smörgåsar med skinka.
Middag:  Pasta carbonara liknande.
Kvällsmat: några pepparkakor med ost och 1 glas julmust light.

Dagens vikt 102

Fredag.

Idag ska barnen ha lucia på skolan. De var så spända över det igår och Hannah la sig med flätor i håret. Precis som jag alltid gjorde när jag var liten. Och jag strök lucianattlinnet, precis som min mamma alltid gjorde när jag var liten.
Jag älskar traditoner. Och det är roligt att skapa nya traditioner.

Jusst det, anticimex var här häromdagen. De var nere i källarn. Och hittade inte en enda fluga!
Gahh! Så jäkla typiskt. Men så var det ju förra gången det var kallt också. De kryper in och gömmer sig så man tror att de är borta och så kommer de fram igen när det blir mildare.
Usch, usch.

Ska ringa om lägenheten idag. De är klara och besiktningen är gjord och är det inga större justeringar som ska göras så får vi nycklarna nästa fredag. Fatta, nästa fredag. Det är om en vecka! Det ska bli så kul och få se hur det ser ut där nu!
MAten igår.
Frukost: omelett .
Mellis:-
Lunch:-
Mellis: Spenatsoppa med 1 kokt ägg och 1 skiva grekiskt lantbröd.
Middag: Kyckling med klyftpotatis.
Kvällsmat:-
Dagens vikt 102,3

Torsdag.

Jag visste att det var nåt skumt. Men jag visste inte vad!
Jag måste ha lagt på mig vätska. Jag har känt mig svullen och plufsig så mycke av pluset måste ha vart vätska.

Igår, ja vad gjorde vi igår? Ingenting faktiskt. Jo fick städat en hel del här hemma så det var skönt. Men det syns knappt. Ska bli så roligt att flytta till en NY lägnhet. Svabbade golben igår och dom blir inte rena. Har till och med (inte i går) legat med en rotborste och skrubbat golven the old fasion way men de blir ändå inte rena. De är som sandpapper.

Maten igår

Frukost: Omelett.
Mellis:-
Lunch:-
Mellis:-
Middag: Spagetti och köttfärssås och gröna ärtor.
Kvällsmat: 2 pågen med stekt ägg på.

Fick pengar igår så idag ska vi HANDLA!

Dagens vikt 102,4

Onsdag.

Ja, igår var det sista gången på detektivskolan. Känns bra att vi fullföljde trots att det kändes lite jobbigt ibland och samtidigt sorgligt. Kommer sakna alla faktiskt. Vi ska ha en återträff någon gång i nästa år.
12 veckor har gått så himla fort.

Efter detektivskolan så åkte vi hem och hämtade Hannah och mormor och åkte till observatoriet i slottskogen. Barnen har tema rymden i skolan så nästan hel aklassen var där. Barnen tyckte det var jätteroligt, fastän man inte såg så mycke. Var ju rätt så mulet igår. Men man såg månen och kratrarna på månen och runt månen var det en stor ring som kallas halo. Det var första gången vår guide hade sett det. 
 


Maten igår då.

Frukost: Omelett.
Mellis:-
Lunch:-
Mellis: Köttbullar och spagetti.
Mellis:-
Middag: 2 mackor på detektivskolan en med ost och en med skinka. 1 bit chokladkaka och 1 aladin hjärta + 1 kopp the.
Kvällsmat: 2 äggmackor med stekt ägg.

Dagens vikt 103,2

Tisdag.

Nej, jag ska inte ge upp. Men det känns hopplöst. Vet ju vad det är som gör att jag inte går ner eller ännu värre, går upp och ändå så gör jag det. Jag är så trött på mig själv och det känns som jag inte klarar någonting. Varför ska jag hålla på att misshandla mig själv.

En förklaring är att vi inte har några pengar just nu och då är det svårt. Någon säger kanske att det finns jättebilliga alternativ och det är klart att det gör. Rotfrukter och linser ÄR jättebilligt, jag vet det. MEN när jag redan är skör med maten och vikten så går jag bara inte och köper det. Det kan jag gärna köpa då och då för jag gillar det. Men det är precis som det slår slint i huvet på mej. Så jag ska inte skylla på pengar med det gör min resa mycke svårare i dagsläget. Jag är inte tillräkligt stark än så jag kan klara sånt.

Istället för att ta mig i kragen när det går dåligt så gör jag tvärt om. Som igår. Vet ni vad jag åt till middag? Köttbullemackor. Alltså, bröd (pågenlimpa) skivade färdiga köttbullar, majonäs och rödbetor. Hur dum får man vara!
Fan va trött jag blir.

 Hoppas vi får lite pengar idag så jag kan handla lite.

Maten igår.

Frukost: Omelett.
Mellis:-
Lunch: Fiskbullar och potatismos.
Mellis:-
Middag: köttbullemackor.
Kvällsmat:-

Dagens vikt.  103,4

Måndag.

Alltså jag fattar ingenting. Jag har inte skött mig på det senaste men det har ändå inte varit så kapital dåligt. Jag borde inte få ett såå fett plus på vågen idag. Nu känns det som jag aldrig kommer kunna klara mitt mål. Allt blir så jäkla mycke svårare när Johan är i väg hela dagarna och vi inte får handlat ordentligt. Fast det har ju snarare med pengar att göra än att Johan är borta. Det är jävligt svårt att gå ner i vikt när man inte har pengar. Förstår att fetma har blivit en klassfråga.  Nu måste jag köra stenhårt till jul om jag ska lyckas. Känns ju jäkligt trist och inte klara det första målet ens. Blä.
Men jag ska som sagt köra stenhårt nu. 1 dag i taget så kanske jag klarar det.

Var hos mamma igår och firade 2:a advent det var jättemysigt. Och jag körde dit!! Kände mig sååå duktig. MEn det var läskigt. Särskilt hem. Imma i bilen och mörkt så jag fick stanna och vänta på att AC:n skulle göra sitt jobb.
Men jag GJORDE det!

Maten igår.

Frukost: omelett.
Mellis:-
Lunch:-
Mellis: Hallongrotta, pepparkakor med mögelost och kanelkaka hos mamma.
Middag: Spagetti och köttfärssås.
Kvällsmat: 2 mackor med stekt ägg.

Dagens vikt 103,3

+1,3

Start vikt: 112,6

Vecka 17  -9,3

Total viktminskning  21,7 kg 

Söndag.

~.i.i.l.l.~

När andra ljuset brinner....

Söndag igen. Tiden går för fort. Räknar med ett fett plus i morgon. Har inte varit en bra vecka alls.
Ätit för lite och för sällan och för fel. Inte bra. Ska köpa Nutrilett när vi får pengar så jag kan få i mig något under dagen iaf. Tror inte riktigt på att byta ut mål med pulver men om det gäller att äta pulver eller ingenting alls så är ju pulver bättre, tycker jag.
Igår var Henrik och Idun här en stund. Jättetrevligt att prata med honom. Sen kom Bettan och V och lånade duchen. De håller på och renovera sitt badrum. Jätte mysigt. Satt och lyssnade på musik (Spotify I love) och drack ett glas vin. Jättetrevligt. Och när hon kom så hade hon med sig en jättesöt tomte och en jättefin värmeljushållare som det stod god jul på och ett kort. På kortet stod det "Vänskap" och inuti hade hon skrivit "tack för att ni finns" Bettan, Christian och V.
Så jäkla gulligt! Och det är ju så vi känner också. Tänk att man kunde hitta så fina vänner på gamla dar :) 
 
Idag ska vi till mamma och fira 2:a advent. Tror jag tar bilen dit. Duktigt va!

Maten igår då.

FRukost: Omelett.
Mellis;-
Lunch:-
Mellis:-
Middag: Nudlar.
Kvällsmat: (lördagsmys med barnen) Glass.
och 2 glas vin där emellan.

Dagens vikt. 102,7 !!

Lördag.

IGår mådde jag mycke bättre när jag vaknade. Fast jag kände mig lite konstig från och till under dagen. Men det var säkert ingenting bara det att jag blev så orolig för att det skulle komma tillbaka. Det gjorde ju inte saken bättre direkt.
Men det gjorde det inte.

Vi bakade lussekatter igår också. V och hennes kompis var också här och bakade.
Sen hade vi glöggmys på gården med V, Bettan och Christian. Det var jättemysigt. Tände grillarna så det var inte så fasligt kallt heller.  Eller jo på slutet blev det kallt men då gick vi in.

Maten igår.

Frukost: 3 rostade vita formbröd med smör.
Mellis:-
Lunch: Omelett.
Mellis:-
Middag: Köttsoppa (burk)
Kvällsmat: Glögg och lussebullar och 2 pepparkakor.
Kvällsmat 2: 2 rostade pågenlimpan och ½ lussekatt.

Dagens vikt. 102,2

Fredag.

Fy vilken läskig grej jag var med om i gårkväll. Jag hade somnat i soffa, som vanligt. Och skulle bara gå in och kissa en sista gång. Då får jag  jätteont i magen och allt bara snurrar. Jag börjar svettas och känner mig jättekonstig. Som om någon stoppat in mig i bomull. Ropar på Johan och han blir helt chockad. Ringer 112 tom. Jag var het vit i ansiktet. Han blev jätterädd. Var helt säker på att jag skulle svimma. Fy va obehagligt det var. Har aldrig känt så tidigare. Sen kräktes jag. Och efter ett  tag så klingade det av. Men det susade i öreonen fortfarande och så var jag helt matt så jag la mig och somnade med en gång.
Läskigt !

Igår åkte jag till mamma efter jag hämtat barnen. Hade jättemysigt och jag färgade hennes hår.

Maten igår.

Frukost: Omelett.
Mellis:-
Lunch:-
Mellis: Macka hon mamma
Middag:-
Kvällsmat: Kebab.

Dagens vikt. 102,2

Torsdag.

Mäh. Nu får jag lägga på ett kol om jag ska kunna nå mitt mål. Slarvar på förmiddagarna och äter på eftermiddagran/kvällarna. Det är inte bra!
Fokusera Stina!

Har lagt ut lite smycken jag gjort på tradera också. Och alla utom ett har fått bud. Det är så roligt. Fast jag tror jag satt lite får låga priser. Måste ha lite högre tankar om mig själv. Jag gör faktiskt fina smycken. Jag tror säkert att folk vill betala lite mer för dem. Om de inte budas upp så får jag knapt in materialkostnaderna. Men, men. Jag tycker som sagt att det är roligt att folk vill ha mina grejer. Det är på något sätt det största komplimangen man kan få.

Maten igår.

Frukost: omelett.
Mellis:-
Lunch: Nutrilett.
Mellis: pepparkakor :S
Middag: Spagetti och köttfärssås.
Kvällsmat: glass :S

Inte konstigt att vågen visade 102,6

SKÄRPNING!!!

 

Onsdag.

Igår fick fi packat ner lite saker iaf. Det är lite svårt att veta vad man kan packa ner. Det är lite jobbigt att inte veta när vi ska flytta. Eller det är ju sagt den 2:e januari men mycke tyder ju på att det blir tidigare. Jobbigt att inte veta hur mycke tidigare bara.
Jag har skrivit det förut men det känns verkligen helt sjukt att det är så snart nu.

Igår var det detektivskolan. Och jag fick reda på att en mamma där läser min blogg. Jättekul!
Välkommen hit ;)

Maten igår blev knäpp som vanligt på tisdagar.

Frukost: Omelett.
Mellis:-
Lunch:-
Mellis: Makaroner med falukorv, bacon och stekt lök.
Middag: 2 Mackor på detektivskolan.
Kvällsmat: Omelett

Dagens vikt 102,5 :(

Tisdag.

Härom dagen så var Johan nere i källarn med doftspray och gasade flugor. Han tog säkert 40 st. Uääk! Men det som är ännu äkligare är att igår när han och Christian var nere så var alla borta! Bara vingarna låg kvar. VAD HAR VI I KÄLLARN?!? Och dessutom så var det minst 40 nya flugor som flög omkring där nere. I dag ska vi ringa. De får komma och gasa källarn!
Igår var dagen inget bra i matväg. Barnen ville ha fattiga riddare till mellis.Jag kommer vägra göra det. Det slutade med att vi rostade vitt formbröd och hällde socker och kanel på en tjockt lager av smör. ILLA! Sen på kvällen så var ju redan kolhydratmonstret i gång så då blev det en massa pepparkakor och glögg. Jätte mysigt men inte bra alls.

Så, så såg alltså den dagen ut.

Frukost: omelett
Mellis:-
Lunch:-
Mellis: Fattigariddare
Middag: Quornfile, potatis och Karljohansås.
Kvällsmat: Pepparkakor och glögg.

Dagens vikt: 102,3

 Jusst det. Hittade ett roligt test.

Hur mycket tomte är det i dig?

Bild

Du är jultomten i egen hög person. Du är kvalificerad att tomta så mycket du hinner den 24 december. God Jul!

 Testet kan du göra här


Måndag.

Igår var vi och simmade med bror, svägerska och kusin. Det var supermysigt och kul. Shit va längesen det var jag simmade. Det ska garanterat göras om. Jäklar va ont jag hade i armarna i går kväll. Inte träningsvärk utan liksom bara värk. Men idag känns ingenting. 
 
 Idag ska vi nog försöka fixa lite med flytten. Packa ner böcker och annat som inte måste vara uppe. Ska bli skönt att få sätta igång.

Maten igår.

Frukost: omelett.
Meliis:-
Lunch: -
Mellis:-
Middag: Stekt falukorv med stuvade makaroner och stuvad blomkål. Mer blomkål än makaroner.
Kvällsmat: glögg och pepparkakor hos Bettan. Myyys!

Dagens vikt 102

- 1,1

Start vikt: 112,6

Vecka 16  - 10,6

Total viktminskning  23 kg 


RSS 2.0