vägen-mot-framtiden -

Måndag. 29/6 -09

   Myggbett!!! Hela jag känns som ett stort myggbett. Det kliar och svider. Detta är priset man får betala för underbara kvällar vid en liten vacker insjö i solnedgången. För att inte tala om barnen. Precis när jag skrev om mina myggbett så kom Sofie upp och var ledsen för att det kliar så. Hannah är helt uppäten. Stackars. Och ändå har vi haft myggmedel på oss. Vet inte om det inte hjälpte ett dyft eller om det hade varit ännu värre utan.

Idag ska vi åka och se om vi kan fynda lite. Ha det gött i värmen!

Lördag. 27/6 -09

Shit vad tiden går fort. Nu är snart Juni slut. Sommaren är här och det känns som om ett ögonblick är den slut. Men lite ska vi väl hinna med på det ögonblicket.

Igår var vi och grillade på Jennie och Gabriels gård. Barnen lekte och vi hade det trevligt. Och i kväll ska vi ta ett kvällsdopp kombinerat med lite kvällsfiske med dem i Sisjön. Hoppas vår udde är ledig bara.

Framtiden känns ljus. Även om jag inte direkt vet vad som ska hända, vilket iofs är ganska påfrestande, så känns det bra. Vi går helt klart mot ljusare tider jag och min lilla familj. Allt har sin tid och när rätt sak dyker upp så gör den det.
Det är jag övertygad om.

Lite planer har vi för sommaren iaf. Vi ska åka till Danmark med Miriam och Martin. Det ska bli jätteroligt och så ska vi göra så mycket småutflykter som möjligt. Typ åka och fiska och bada. Nästa vecka åker vi upp till mamma.

Så det känns bra.

Nej nu måste jag äta frukost.

Hade gött!

Fredag. 26/5 -09.

 Aj, har bränt mig på benet. Eller inte så mycket Aj föresten, men det är lite stramt. Inte bra. Var vid plaskis  hela förmiddagen igår. Gabriel och Love kom förbi. Kul. Det var längesedan vi sågs. Sen kom Johan efter en stund. Sen gick vi hem och då kom Anja, Idun och Signe och lekte.

På kvällen åkte vi till Sisjön för bad och fiske. Det var så mysigt. Varmt i vattnet och vi hittade en jättefin udde där det inte var några folk alls. Och det var lätt att gå i där också. Men jag tycker att det är lite läskigt att bada i insjöar. Så fort jag kommer in på djupt vatten så får jag panik och simmar in så fort jag bara kan. Läskigt.
Johan fiskade och fick upp 2 fina abborrar. Den största vägde 556g. Ingen jätte i sportfiske sammanhang Men stor för oss.

Vi stannade till 12 och då var det inte mörkt ens. Det var så mysigt och barnen hade gärna stannat lite till. De satt vid brasan och myste. Sen i bilen så somnade de på två sekunder, så trötta var de.

Idag vet jag inte vad vi ska göra. Jag har ett dåligt samvete och det är städningen här hemma. Måste verkligen städa men det är ju så fint väder. Ikväll ska vi iaf grilla med Jennie och Gabriel och Love. Mys!

Ha de gött nu allihop!

Torsdag. 25/6 -09

♪ JA MÅ HAN LEVA, JA MÅ HAN LEVA! ♫

GRATTIS HÅKAN!

Jäklar va varmt det var i går. Jätte härligt. I går kom Birgitta förbi efter jobbet och vi åkte till Fiskebäck. Där var jätteskönt. Det fläktade lite så det var inte så tryckande varmt som här hemma. Jag och barnen badade och Johan gick i till lite under knäna. Det var kallt men ändå skönt. Jag vill åka dit idag med. Vi får se.

Vikten då. Ja, igår försökte jag verkligen att äta regelbundet iaf. Men sen att det var skräpmat är en annan femma. Jag ska lägga fokus på att äta regelbundet nu tänkte jag. Börja om liksom. Jag är inte hungrig längre, förens senare på eftermiddagen och det måste jag ändra på. Jag ska köpa hem lite Nutrilett så jag kan ta det i värsta fall. Måste få lite fart på förbränningen igen.

Dagens vikt. 100,7 - 0,8

Ha det gött i värmen och glöm inte att dricka mycket!

Måndag. 22/6 -09

Äntligen är sommaren här. Det ska vara fint väder hela veckan. Underbart!

Ja vad har vi gjort sen sist då? Tja, vi har varit på Sofias 30-års kalas. Jättetrevligt. Massa barn och så roligt att träffa Ulf och Kerstin. Och så har vi vart hos pappa. Det var sorgligt. Han hade ont och var ledsen. Det är så svårt att se honom så. Det är inte min pappa. Varje gång jag hälsar på honom så sörjer jag min pappa. Min pappa som satt uppe och diskuterade saker i timmar i köket på Sollidsgatan. Och som alltid såg möjligheter i allt istället för problemen. Honom sörjer jag.

I går var vi och fiskade en stund på kvällen. Det var skönt ute men vi fick inte ett endaste litet napp. Eller jo, en krabba fick jag upp. Alltid något!

Idag måste jag städa. Har en känsla av att man inte vill göra det på hela veckan sen nu när det ska bli så fint väder. Jag vet hur det brukar se ut hos oss på sommaren. Man vill ju bara vara ute.

Vikten går åt helvete. 101,5 landade jag på idag. Känner mig som en val eller något. Usch.

+ 1 kg.

Fredag. 19/6 -09. Midsommar.

Jäklar va typiskt. Vaknade. Tittade på klockan på mobilen. 10! Oj va länge vi sov idag. Gick upp och gick på toa, satte på kaffet. Tittar på klockan i köket, 5! Vadå 5? Hade glömt att jag inte ställt om min mobil sen jag haft ute batteriet. Men nu var jag ju redan uppe och hade satt på kaffe å allt då kan man ju inte lägga sig. Får se om jag hinner en stund sen.

Midsommar ja. Som vanligt ser det ut att bli en kall dag med risk för regn. Vad hände med saltkråkan midsommar? Eller saltkråkan sommaren överhuvud taget föresten? Med lagom varmt och sol i flera dagar. Nu för tiden så börjar ju sommaren i maj, med ett par riktigt varma dagar för att sedan hoppa över till höst i Juni och sedan komma tillbaka i slutet av Juli med gassande dagar och åska. Det känns inte sunt på något sätt. Som om moder natur är sjuk. Har feber med feberfrossa. Kallt och varmt om vartannat.

Idag ska vi iaf träffa Christer på förmiddagen och sen kanske gå till slottsskogen en liten stund. Och sen ska vi träffa Bror med familj. Så det blir inte riktigt som det brukar på midsommar. Men det blir nog bra det med.

Återkommer senare med vikten.

~GLAD MIDSOMMAR~

Måndag. 15/6 -09

Är i städartagen. Har grejat i flera dagar nu. Satt i hop garderober som vi fått "köpa" av vår granne mot att Johan sätter upp lite grejer hon henne. Och vikt in en massa tvätt. Idag har barnens rum fått sig en ordentlig genomgång. Fatta hur dammigt det kan bli under en sänglåda. Och i morgon tänkte jag att köket skulle gås igenom. Och så vanlig städning så klart så det blir fint. Men det börjar likna något nu. Vi börjar sakta men säkert komma i ordning. Få saker och ting på plats. Tänk att det ska ta sån tid. Många provisoriska lösningar som ska bli defenetiva. Men nu som sagt så börjar det likna något.

Vikten går fortfarande inget vidare. Jag har tappat motivationen. Varje kväll så tänker jag att i morgon ska vara bättre men inte bättrar jag mig.

Jag vill inte skylla på ekonomin men det är skitsvårt när vi får pengar på 4 olika dagar från den 18:e till den 26:e att ha någon koll på hur mycket man har att röra sig med och det går inte att åka och storhandla heller. Och då har jag så mycket svårare att sköta maten.

Nej nu ska jag fortsätta städa. Puh!

Ha det gött i solen!

Fredag. 12/6 -09

~SOMMAR LOV~

Ja nu är det sommarlov för både mig och tjejerna. Vi hade avslutning igår. Först var vi på barnens. Vi började ute och lyssnade på kören och bandet som spelade så fint. Sen höll rektorerna tal och sen gick vi in i klassrummet. Barnen läste en dikt de hade skrivit Hannah och Sofie fick läsa den längsta delen. Sen så fikade vi lite innan vi sa hej då till alla och gick hem. Då fick jag lite bråttom för min avslutning började en timme senare. Gjorde i ordning mig och åkte sedan till skolan. Hade gjort jättegod potatissallad och en rabarberkaka. Vi hade knytkalas så alla hade medsig något. Jättegott. Så pratade Kicki och Anne-beth lite och vi sa hejdå. Det kändes inte så sorgligt som jag trott. Kanske för att det inte kändes som hej då utan mer som vi ses!
När vi ätit så åkte vi hem till Jennie och drack lite vin och pratade. Mina goa tjejer! Vi hade jättetrevligt och pratade allt från roliga grejer och allvarliga. Men allt som allt så blev det en jäkla massa skratt. Sen så spelade vi kubb. Precis när vi gick ut så började det regna. Men det gjorde inget. Det var roligt ändå. Och mitt lag vann =)

Vi fick igår reda på att vi inte kommer in på skolan. Står som reserver. Fan. Men det kan ju vara så att vi kommer in senare. Men jag är ju sån så jag måste veta innan. Jobbigt att gå hela sommaren och inte veta hur det kommer bli till hösten. Men jag får inte glömma, allt händer av en anledning.

Idag ös regnar det. Ingen vidare start på sommarlovet. Trist.

Och så vikten då. Glömde ju det i onsdags.

100,5 - 0,5

Ha de gött idag!!!

Måndag. 8/6 -09

Ja, vi har ju varit i Lidköping hos mamma hela helgen.
Mammas lägenhet har verkligen blivit jättefin och det syns på henne att hon trivs. Hon har hittat hem.
I fredags så kom vi upp. Åt lite mat och pratade. Spelade lite kort på kvällen. Moster Ylva var också där. Trevligt.
Och i lördags så åkte vi ut till Yla och Håkan. Åt kalops gjord på älg. Super gott verkligen Och sen åkte vi in till "stan" och firade nationaldagen. Gick i tåg och viftade med flaggorna och hoppade mellan hästskit. Hästarna gick först i tåget :)

I söndags så åkte vi till Spiken. Ett litet samhälle vid Vänen där de röker fisk. Fikade lite (tack Ylva) och köpte rökt öring. Och sen åkte jag, Johan och Sofie och fiskade. 1 mört och 3 mini, mini abborrar fick Sofie och Johan fick nån mört han med. Men han fick ju känna hur det kändes att få fisk på fluga iaf. Vi hade det jättemysigt. Hannah följde med mamma och Ylva hem till Ylva.

Och sen åkte vi hem till Göteborg och röstade i sista minuten. Eller en kvart var det kvar iaf innan de stängde.

Ha de gött!

Fredag. 5/6 -09

Igår var barnen hemma. De hostar och fräser båda två. Och klassen skulle på utflykt och vara ute hela dagen så det var lika bra att de fick vara hemma.
I eftermiddag ska vi åka till mamma. Det ska bli jätteroligt att se hur hon har fått det. Och så ska vi åka till Ylva en sväng i morgon och sen på kvällen gå till stadsparken, tror jag den hette, där var det visst lite firande av nationaldagen med folk som spelar och så. Det kan bli trevligt.

I går på Lisa så planerade vi avslutningen. Den är nästa vecka. Nästa vecka! Hjälp. Kommer att sakna det så otroligt mycket.

Jag har fortfarande inte hört något från gbgs folkhögskola. Men inga nyheter är goda nyheter va? Hoppas vi får veta idag när posten kommer.
Om jag inte kommer in så har jag ju en back-up. Lotsen så det känns inte helt kört men jag vill ju hellre plugga med Johan. Och så får vi MER pengar om vi tar studielån båda två. Fattiga studenter my ass.

Nej nu ska jag göra frukost.

Ha de gött!

Torsdag. 4/6 -09

Blä. Nu är det inget roligt med vikten. Kan inte fatta att det ska vara så svårt att komma in i rutinerna igen. Det som gick så bra. Och så har det blivit alldeles för mycket kolhydrater i forma av ris, pasta och bröd. Det går ju inte då det vet jag ju.

Igår tvättade vi igen. Har tvättat i tre dagar i rad nu. I måndags när vi tvättat klart hittade vi en tid dagen efter så den bokade vi direkt. Vi har ju så sjukt mycket tvätt så det passade jättebra. I vanliga fall så får man vänta minst en vecka.
När jag kom ner i tisdags och skulle tvätta så står det en kille där och har lagt in i maskinerna. Jag blev jätte osäker och gick och kollade så jag inte satt fet. Men det var våran tvättid. Det var han som hade sett fel. Hans tjej hade bokat och det visade sig vara på onsdagen. Han tyckte det var jättepinsamt och bad om ursäkt en massa. Jag sa att han kunde tvätta klart det han hade lagt in så kunde jag ta över när det var klart. Han tackade. Sen när jag skulle ner igen och lägga in vår då när han var klar så hade han köpt bananer till oss och bjöd Hannah på kakor. Det visade sig dessutom att han skulle på affärsresa dagen efter så jag hade verkligen räddat honom. Och till råga på allt så fick vi hans tvättid som var igår då. Så det var ett bra "misstag"

Och så vikten då.

101,0 + 1,1

Måndag. 1/6 -09

Usch vad dålig jag har blivit på att blogga. Förlåt.

En liten sammanställning av helgen:

Fredag.

Christer kom över på middag. Jag hade gjort en jättegod gryta på nötkött, krossade tomaten, bacon, paprika, champinjoner och grädde. Till det, ris och en grönsallad. Jag kunde ju ha skippat riset men det gjorde jag inte.
Efter middagen tog vi en lång kvällspromenad. Vi gick runt svaleboskogen, en liten skog alldeles i närheten full av granar, bokar, björkar, rönn, och ekar. Det doftar liljekonvaljer men jag kunde inte se några. Vi lyssnade på fågelungar i ett ihåligt träd. Det var jättemysigt.

Lördag.

Johan var iväg nästan hela dagen. Jag och barnen var ute på gården i det fina vädret. Många barn. Sen kom Anja, Idun och Signe och drack kaffe med oss och åt lite lunch (Om man ens får kalla snabbmakaroner med ketchup för lunch)
Johan besiktigade bilen. Den fick godkänt på det som inte blev godkänt förra gången men däremot så fick vi nya 2:or. Men dessa är ganska lätta att åtgärda.
Det bästa är att vi kan köra med bilen nu igen. För att laga en bil krävs det att man har bil.
På kvällen gick vi till Miriam och Martin. Martin fyller år idag (grattis) så de hade grillfest i hans ära. Det var jättetrevligt.







Haha, samma min på alla.

Söndag.

Gick ner till Johan på gamla gården. Snackade lite med Sally, en av våra tanter. Det var jättekul, längesen nu.
Sen gick vi upp till nya lekplatsen vid Henrik och Anja. Träffade Jennie från lisakursen. En jättego tjej som bor alldeles nära. Vi satt i solen och snackade medans barnen lekte. Sen kom Johan och vi åkte hem.
På kvällen tog vi en liten promenad och tittade på Henriks nya bil.

Ja, så såg min helg ut. Vad har ni gjort?

Ha de gött!


RSS 2.0