vägen-mot-framtiden -

Onsdag. 28/4 -10

Så. Då har jag varit duktig igen. Har varit hos tandläkaren för tredje gången Och det gick verkligen jättebra idag. Jag kunde tom slappna av ibland. han lagade bara ett litet hål och tog tandsten så nu har jag jättefina tänder.
Nästa gång ska vi börja en rotfyllning och när den är klar så är det bara att dra ut 2 tänder och sen är jag klar. Det känns helt otroligt Men det jag är mest rädd för är att dra ut tänderna. Jag får ångest bara jag tänker på det.
Usch

Med maten går det bra men jag åt faktiskt 3 smörgåsar innan tandläkaren. Höll ju på att avgifta mig och jag blir så yr och konstig då och jag kände att jag inte ville vara sån hos tandläkaren. Då mår man ju inget vidare från början. Och det gick över. Men nu är det kolhydratsnålt som gäller igen. Det är bara så jobbigt att komma över de här första dagarna.

I morgon fyller Sofie år. 8 år! Det är inte klokt vad stor hon har blivit. Min lilla.
Tiden går föör fort i bland.


Några dagar gammal.


Tisdag. 27/4 -10

Tisdag redan. Det är inte klokt vad tiden går fort. Nästan en hel vecka sedan jag bloggade. Ber om ursäkt.

Veckan har gått ganska bra. Körde en kolhydratavgiftning men sabbade den på lördags myset. Åt lite godis och ostbågar. Sen var det kalas på söndagen. Åt bröd och tårta. Men igår gick jättebra.

Ylva och Mamma är här. Vi var på frölunda torg och tittade i affärer och hade det mysigt. Sen bjöd Ylva på lunch. Räksallad med en massa räkor och god dressing till. Jag skippade brödet.

Hannah har haft det riktigt tufft den sista tiden med en massa extra träningar som varat i flera timmar. I fredags tränade dem från kvart över sex till kl tio på kvällen och i lördags var uppvisningen. Halv nio skulle de vara på plats och då hade de genrep och sen 3 föreställningar. Den sista inte klar förens halv sex. Sen ska man ju hjälpa till att plocka undan och städa och så så vi var inte hemma förens kl sju. Då var Hannah trött kan jag säga.

På torsdag fyller Sofie 8 år! Det är svårt att förstå att tiden går så fort. Min lilla tjej.

Idag åker mamma och Ylva hem till Lidköping igen. Det har verkligen var trevligt att ha dem här.
Vi har spelat kort och skrattat och snackat. Sånt behövs ibland.



Vikten i går var 98,9

- 1 kg sen förra veckan.

-2,5 sen nystarten.


Onsdag. 21/4 -10

Usch vad dålig jag har blivit på att uppdatera. Hoppas ni står ut med mig ändå.

Allt går sådär har gått upp. Vägde 99.9 i måndags och det är inte roligt. Det är alldeles för nära 3 siffrigt och dit vill jag inte igen. Jag har ingen inspiration när det kommer till matlagning. Det känns som jag lever på ägg. Kokta, stekta, rörda (?) och i omeletter.
Men nu har vi fått pengar igen och ska försöka komma iväg och storhandla och då blir det lättare. Jag är fortfarande peppad och vill så gärna. Så jag har inte gett upp.

Med AURAgår det fortfarande bra. Denna veckan skulle vi bara dit 2 ggr så jag var där i måndags och sen på fredag.

I morgon ska jag till tandläkaren igen. Det ska däremot bli skitjobbigt.

Ha de gött.


Söndag. 18/4 -10

Oj vad vi fick hjort mycket igår. Vi började dagen med att så lite. Tomat, ärtor och solros. Vi får se hur det tar sig, Mest för skoj skull.
Sen så började vi röja på vinden. Familjebostäder hade anordnat en röjardag. De hade satt upp containrar och så var myrorna här med en stor lastbil. Vi fick lämnat en massa saker. Sånt som vi inte fick sålt på kommersen innan vi flyttade. De har ju bara stått uppe på vinden och samlat damm. Känns gott i samvetet att äntligen fått i väg de.
Sen åkte vi ner på skolan som vi sökt till. De hade öppet hus. Det var mest för att bekanta sig lite mer med lokalerna och se lite folk som går där. De hade en basar och jag fyndade ett par helt nya gröna gardiner till vardagsrummet för 20 kr =)
Det känns pirrigt men ändå riktigt bra och jag hoppas verkligen att vi får börja där.
Den 23/4 ska vi på intervju.

Annars går det rätt så bra. Kolhydraterna smyger sig in både här och där. Det är verkligen kolhydrater i allt.
Det går verkligen sakta men jag går neråt iaf och det är det viktigaste. Även om jag hade önskat att det gått lite fortare.

Som det är nu så snittar jag  0,9 kg i månaden sedan nystarten i januari och det känns inte riktigt kul. Även om som sagt det viktigaste är att jag faktiskt går ner. 

 Det känns skönt att jag har börjat röra på mig lite mer nu igen också. Jag känner mig lättare och smidigare i kroppen och konditionen är bättre. Inte mycket men såpass att jag märker det. Backarna i slottsskogen har nog gjort sitt!

Ha de gött.


Torsdag. 15/4 -10

Ja vad ska man säga. Jag har blivit kass på att blogga. Vet inte vad det beror på.

Går på AURA-projektet och det känns rätt okej. Vi gör i stort sett samma saker som jag gjorde på min arbets psykologiska utredning så det bli mycket upprepning men det visste jag ju redan innan. Annars ger det mig inte särskilt mycket. Men det är ju nåt att gå på.

Blir väldigt trött och är helt slut när jag går där ifrån. Men jag går ändå. Hem alltså. det blir väl en rask promenad på ca 30-35 minuter beroende på hur fort jag går. Så det är ju bra. Sen får man ett bidrag till friskvård som jag kommer att köpa ett par riktiga skor för. Kanske tom lite träningskläder. Får se vad det räcker till.
Men man måste ligga ute med pengarna så därför får det vänta lite. 

 Hade sån vansinnig huvudvärk igår och det sitter i lite idag med. Inte så farligt men det ligger där och gnager. Ska ta en tablett sen så det går över.

Idag är jag ledig. haha. Känns ändå bra att kunna säga det för en gångs skull.

Batteriet till min stegräknare har tagit slut. Måste fixa ett nytt. Det gör så otroligt mycket för motivationen att se hur långt man gått varje dag.

Maten och stegen igår.

Frukost. 1 skål a-fil
Frukost innan AURA. äggröra med bacon.
Mellis. 1 macka på AURA det ända dom har..
Lunch-
Middag. Pastasås med lövbiff, champinjoner och röd paprika men med stekt vitkål istället för pasta.
Kvällsmat. Våfflor med glass.
VA! det var ju inget bra. Men var så sjukt sugen på kvällen. Förmodligen för jag hade ätit dåligt under dagen.

Stegen. 8752 varav 3866 (36 minuter) var snabba.

 Näe nu ska ja ta en Ipren..

Ha de gött!


Tisdag. 13/4 -10

I går lämnade vi in ansökningarna till skolan. Hoppas verkligen att vi kommer in denna gången Annars vet jag inte vad jag gör. Orkar inte bli "bara" arbetslös.

Lämnade Hannah på gympan och åkte och fiskade i det fina vädret. Men det blåste jättemycket nere i hamnen så det var riktigt kallt och man kunde inte kasta ordentligt så vi stannade inte länge. Sen tog vi en promenad och hämtade Hannah.

Senare på kvällen kom Christer förbi och fikade.

Maten och Stegen igår.

Frukost/lunch. äggröra med bacon.
middag. korv stroganoff med keso.
Kvällsmat, samma som frukost.

Stegen. 11254 varav 3704 (34 min)


Måndag. 12/4 -10.

 Ny vecka nya tag brukar det ju heta. Fast jag har faktiskt skött mig ganska bra det sista.
Ätit bra och vart ute och rört mig. Så det känns bra.
I förrgår var jag och Sofie ute och gick i 2 timmar. Vi var i slottsskogen och tittade på djuren. Många uppförsbackar. Sen gick vi till utkikstornet och den backen är inte att leka med.

I går tog vi en kvällspromenad efter maten. Hannah ville också gå till utkikstornet så vi gick dit. Det var ju så galet skönt väder igår.





Maten och stegen igår.

Frukost. äggröra med lite ost på, bacon.
Lunch. Stekt kycklingfile, ½ avokado, gurka, sallad och lite keso.
Middag. Kyckling soppa på kokosmjölk och grön currypasta.
Kvällsmat. ½ avokado, lite ost, 1 tallrik a-fil och GODIS! (inte bra. får skylla på mensen men nu är det slut och kan inte läska i skåpet)

Stegen. 14811 varav 4375 (41 min) var snabba.

Veckans vikt. 
 
98,7 - 0,6 sen förr, förra veckan.

- 2,7 sen nystarten.


Lördag. 10/4 -10

Ja, avgiftningen gick riktigt bra. I en dag. Haha. Sen skulle vi på kalas i går och då gick det mindre bra. Men idag kör jag igen. Och det var ingen onyttig mat igår ( om man bortser från tårtan då :) )
Annars går det som sagt bra. Och åter igen så har jag fått bekräftat att det är kolhydraterna som är boven till iaf min viktuppgång. Har fått igång vågen och det går åt rätt håll.

Idag ska Hannah ha träning i flera timmar. De ska träna på en schlagershow och tränaren, som också ska delta är ingen mindre än Tobias Karlsson från Lets Dance.



Han har vart gymnast i Kennedy (tror jag) så han brukar vara med på Våruppvisningen som de har varje år.
Det är guld värt att få träna med någon som har den erfarenheten och kunskapen som han kan erbjuda.

Det blir säker jätteroligt för henne.

Ha de gött i solen idag!


Torsdag. 8/4 -10

 Ja nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Det blir lite tokigt när barnen har påsklov.

Har iaf inte haft ont på 2 hela dagar nu och det känns så skönt att inte behöva ta några värktabletter. Min mage tål verkligen inte det. Har vart toksvullen och haft ont. Svider och suger mest hela tiden. Men det börjar också bli bättre nu.

Igår gick vi ner till Anja, Idun och Signe. De har en lekplats precis utanför fönstret. Och när barnen lekt ett tag så gick vi med in och blev spontanbjudna på middag. Det är lyx det.

Jag var på mitt nya projekt igår också. Det börjar på riktigt i morgon. Man ska träffas i grupp under 4 veckor och så ska jag träffa en sjukgymnast och göra ett konditionstest. Sen är tanken att jag ska ut och arbetspröva den 5:e veckan. Det blir nog bra. Känns lite läskigt att börja på något igen. Det är ju nästan ett år sedan som jag slutade på LISA men man vänjer sig ju snabbt. Hoppas bara att det känns bra med de andra deltagarna.

Maten har vart helt galen nu ett tag. Har ätit helt fel och har inte haft någon regelbundenhet öht. Men nu får det bli ändring på det. Ska kolhydrat avgifta mig nu under ett par dagar.
Nu måste det hända något!!

Ha det gött!


Måndag 5/4 -10

Ja det har blivit lite sisådär med bloggen nu på det sista. Men det blir väl så när rutinerna rubbas.
Det går åt rätt håll i munnen och gör inte alls så ont hela tiden. I går behövde jag bara ta en tablett på hela dagen. Men jag har kommit på att det är min visdomstand som spökar ochså. Alltså vanlig tandvärk också. Så det är väl inte så konstigt att det har gjort ont.

På påskafton hörde personen av sig. Vi har inte hört något på flera veckor men nu ringde h*n alltså. Ringde först på morgonen och då var det rätt okej. Men sen var h*n full när h*n ringde senare. Jag svarade och var rätt kort i tonen. Inte alls otrevlig men inte heller trevlig. Vilket påpekades naturligtvis. Men jag avslutade bara samtalet.
Det var som att hoppa flera månade tillbaka i tiden. Precis samma attityd som sist.

Annars var påskafton jättemysig. Henrik, Anja, Idun och Signe kom hit. Vi käkade Jansson, sill, potatis, ägg, prinskorv och köttbullar. Det var verkligen supergott!
Sen hade vi lite påskäggsjakt på gården med barnen. Och sen påsktårta på det. Kladdkaka med chokladägg och marsipan hönor på.

I går var vi hos pappa. Han var lite ledsen igår men jag spelade lite för honom på keyboarden och då blev han lite gladare. Åh vad jag saknar att spela piano.

Min våg har gått sönder. Den är helt stendöd. Så det blir ingen vikt denna veckan. Men det är nog lika bra det tror jag.

Ha det gött.


Fredag 2/4 Lördag 3/4 -10

2/4 2010

Igår var det havsöringspremiären. Jag och Johan åkte och fiskade efter vi lämnat barnen. Vi hade väl vart där i en halvtimme eller så när Johan fick napp! En lite havsöring. Johans första. Och den var så fin! Johan var jätteglad och jag blev så glad för hans skull så jag började gråta. Haha.
Strax efter det så åkte vi hem och kokade kaffe och åt lite. Sen tillbaka. Då landar han 4 till! Varav en var hela 50cm.  45  måste de vara för att man ska få behålla dem.

Så roligt för honom. Jag fiskade lite men kände ingenting.








***

3/4 2010

Igår åkte vi en stund på förmiddagen också med barnen. Men det blåste så så det var inte roligt. Man började frysa nästan med en gång. Men vi kom ut en liten stund iaf =)





Vaknade med världens huvudvärk och jätteont i munnen. Börjar bli ruskigt trött på det här nu. Jag vet ju att det blir bra bara det läker men det känns tungt nu.
Har gått upp i vikt också. Säkert en massa vätska är helt svullen hela jag typ. Men det är inget kul.
Aja, det är som det är...

GLAD PÅSK mina vänner!!


Torsdag. 1/4 -10

Har fortfarande jätteont i munnen men var ute hela förmiddagen och sen la jag mig och sov. Vart helt slut. Det är jobbigt att ha ont alltså.
Men jag skriver mer i morgon.

Frukost Yoghurt.
Lunch. 2 ägg och yoghurt.
Middag. falafel, kokt blomkål, sallad och lite turkisk yoghurt.

Stegen 5017


RSS 2.0