vägen-mot-framtiden -

Söndag. 31/1 -10.

Igår så var Emma och Andreas här. Vi snackade lite på msn på förmiddagen om att hitta på något men vi kom inte på nåt bra så vi bestämde att de skulle komma  hit. Lite pirrigt innan var det allt men det gick jättebra! Så jäkla underbara människor!
Ser fram emot många flera kvällar och annat tillsammans med dem.

Jag städade som en tok igår. Jag hade redan bestämt att igår skulle vara en städdag. Så det var bara bra att de skulle komma så det faktiskt blev av. Det syns inte jättemycket skillnad men jag vet ju att det är gjort. Tvättade bla tak, väggar och golv så klart i köket och badrummet. Det tog sina timmar kan jag säga och i gårkväll hade jag jätteont i armen. Somnade på soffan (som vanligt) och sen när jag skulle lägga mig så hade jag så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Det kändes som om handen domnade bort litegrann och så fick jag sån frossa att jag inte kunde sluta skaka på jättelänge. Läskigt!
Men idag är det jättemycket bättre. Har lite värk fortfarande men det mesta har satt sig i huvudet istället. Jag känner verkligen att det kommer från axeln och skulderbladet.



Hannah var ju på kalas igår. Men vid halv elva så ringde hon och ville komma hem. Hade det inte vart för att alla de andra var mycket äldre än henne (11 och uppåt) och ville berätta spökhistorier innan de la sig så hade hon nog stannat. Jag tycker att det var klokt av henne att ringa oss så hon inte skulle vara "duktig" och stannat. Hon var lite ledsen när hon ringde men det gick över fort.

Maten igår blev lite tokig.

Frukost.  1 fröig.
Lunch. 1 fröig.
Middag. Burkskinka med pulvermos (fin-fin lördagsmat)
Kvällsmat. gurkstavar, champinjoner, chips, ostbågar och dipp. 
Och ett par drinkar. 

 


Lördag. 30/1 -10.

Har inte fått något svar från tandläkaren. Hoppas det kommer något på måndag. Tandvärken har gått över men jag vet ju att det bara är en tids fråga innan det kommer tillbaka så jag måste ta tag i detta nu.

I dag ska Hannah på ett sovaöver kalas. Det är en ny kompis från gympan som har bjudit henne. Hon tycker att det ska bli jätteroligt. Hoppas bara hon tycker det är lika roligt när det är dags att gå och lägga sig.
Igår fick vi köpt en träningsoverall till henne också. Hon  har bara haft förstora träningsbyxor tidigare och en ny kostar nästan 700. Men detta var en begagnad alltså. De sålde en dräkt också, en sån som hon redan har. En ny dräkt kostar 300. Så det som kostar nytt nästan 1000 kr fick vi för 300. Inte mycket använda var det heller. Dräkten fick Sofie. Hon har länge velat ha en sån för den är så fin. Så därför köpte vi den också när det ändå var så billigt.

Maten igår.

Frukost. 1 liten smörgås (tidigt)
Mellis. 1 fröig med ½ mosad avokado 1 talrik med yoghurt.
Lunch. Omelett.
Middag. Kycklingkebab.
Fredagsmys. Chokladpudding, 1 perikohalva. 1 godis och 1 näve ostbågar.

Önskar alla en trevlig helg ♥


Fredag. 29/1 -10

Jaha nu var det fredag igen. Det är inte klokt vad veckorna går fort.

Igår på morgonen så hade jag tandvärk. Fy, ska det börja nu igen. Men jag har ju inte gjort något åt den provisoriska lagningen som jag gjorde i början av November så det är kanske inte så konstigt. Det är bara det att jag får sån ångest bara jag tänker på att gå till tandläkaren. Kollade lite på nätet i går och hittade att den tandläkaren som ligger nära här och hade tandvårdsrädsla som sökord hade en mail adress. Så jag skrev helt enkelt ett brev där jag berättade hur det låg till och hela min situation och frågade om råd hur jag skulle gå vidare. Hoppas verkligen att jag får svar.



Idag vaknade Sofie klockan 5. Kors i taket! Kändes nästan som sovmorgon och slippa se den där fyra. Vi försökte hålla henne vaken i går men det gick inte. Det får väl vara så här då. Det jobbiga är om hon vaknar så här tidigt på helgerna också. Det gjorde hon ju förra helgen. Men heller så här än att hon inte kan komma till ro på kvällarna.

Maten igår.

Frukost. 1 fröig med ½ mosad avokado och lite örtsalt.
Mellis. 2 knäcke och 1 kopp varm choklad.
Lunch. Samma som frukost (ingen vidare bra lunch)
Middag. tacogratäng + sallad
Kvällsmat. 1 smörgås och 1 talrik yoghurt (o,o5%)


Torsdag. 28/1 -10

 Gaah!
Sofie Har kommit in i en jobbig dygnsrytm. Hon är jättetrött på kvällen och lägger vill lägga sig redan vid sju. Somnar vid 10-15 över och vaknar jättetidigt. Idag vaknade jag av att hon grejade i köket 20 i 5. Fattar ni hur jobbigt det är att gå upp när klockan står på 4 någonting. Tur att jag kan lägga mig en stund på dagen.

Jäklar vad det snöade igår. Hela morgonen och förmiddagen. Men sen slutade det och började regna istället. Hade hoppats att snön skulle regna bort under natten men det har den inte gjort istället så är det glashalt. Såg en stackars granne halka iväg till spårvagnen. Naturligtvis hade han glömt något och fick halka tillbaka i en rasande fart. Lite bambi på hal is över honom. Ni vet hur man går när det är halt. Liksom utåt med fötterna istället för framför varandra. Som när man åker skridskor. Och ju halare det blir desto fortare dår det.
Såg lite roligt ut.



Jag måste berätta.

Jag har hittat en jättegullig tjej!  Hon hittade mig genom bloggen och skrev att vi bodde i samma stad och att det hade varit roligt att promenera eller så tillsammans. Detta var jättelängesedan men jag har kollat hennes blogg sedan dess. Nu har vi iaf pratat en hel del på msn och det visar sig att vi är jättelika. Gillar samma saker, har samma intressen osv. Vi ska träffas någon dag och promenera. Det ska bli jätteroligt!
Hon är så snäll, gullig och omtänksam och frågar hur det är om hon vet att jag har det jobbigt.
Tycker det är fantastiskt att det finns människor som bryr sig så mycket som man inte ens har träffar..

Tycker om dig massor Emma ♥

Maten dårå..

Frukost. 1 fröig tror jag de heter med kalkon och keso.
Lunch. Kyckling wok med äcklig keso. (köp inte ICA's blää)
Middag. Broccolisoppa, bacon och creme fraiche
Kvällsmat samma som frukost fast utan keson.

JA det var väl allt för idag. Hade tänkt och försöka röja upp här hemma lite idag.

Ha de gött!


Onsdag. 27/1 -10

 Igår vaccinerades Hannah. Hon ville inte riktigt och blev jätteledsen när hon hade fått den. Tydligen hade syster bett henne titta på fönstret och då bara stuckit henne. Hannah hade skrikit vänta för hon ville slappna av ordentligt i armen. Men det hann hon alltså inte så hon fick jätteont.  Jag kan förstå att de inte kan vela och sjåpa med alla barn som säger att de inte vill men hade hon bara gett Hannah EN chans så hade hon slappnat av i armen.
Vi fick hämta henne tidigare.

Det snöar igen! Och inte så lite heller. Vill inte, vill ha vår! Lite tidigt att längta efter våren redan men nu får det vara nog!



Maten igår.

Frukost. Omelett.
Lunch: Broccolisoppa.
(Tidig) Middag. 2 Hamburgare (hemgjorda med mycket grönsaker)
Kvällsmat: 2 Hamburgare.


Tisdag. 26/1 -10

Igår åkte vi till Farmor Irene efter att vi hämtat barnen i skolan. Hon har fyllt år men det var när bilen krånglade så vi kom aldrig i väg då. Hon fick det nyaste skolfotot på barnen, det blev hon jätteglad för.

Hon bjöd på middag, supergott var det. Och jättetrevligt.

Om jag ska sammanfatta denna första vecka så tycker jag att det har gått bra. Jag har ätit mina mål som jag ska och detta trots att vi haft det tufft. Något som brukar göra att jag struntar i att äta på dagarna. Men jag har bestämt mig för att "personen" inte ska få förstöra mera nu. Även om det i svaga stunder är riktigt svårt.
Vi får göra så gott vi kan och vi vet, både jag och Johan att vi är så mycket bättre än vad "personen" tycker.

Vi är fan starka. Tänk vad mycket vi har gått igenom på dessa 14 år tillsammans. Vet att det inte är många par som skulle klarat det. Men som Johan sa. Vi är en på miljarden...

Maten igår.

Frukost. 1 smörgås med keso och kalkon.
Lunch. Kyckling med wokgrönsaker och keso och 2 knäcke.
Middag. Kassler i ugn med röd paprika på en risbädd.
Kvällsmat. Lite keso, ½ avokado 4 skivor kalkon och 2 knäcke.

Veckans vikt. 100,3

- 1,1 kg.

Så det är jag nöjd med =)

Ha de gött!


Måndag. 25/1 -10

Usch vad jag hade ont i huvudet igår. Nästan migrän. Hannah hade jätteont i knät och kunde knappt gå och jag hade huvudvärk så vi åkte aldrig skridskor. Sofie tog det bra. Tyckte inte att det hade vart lika roligt om inte Hannah hade följt med. Vi ska åka någon annan dag när vi mår bra allihopa.
Idag är Hannah mycket bättre i knät.

Nu är det inte långt kvar tills jag fyller år! Ett år äldre. Haha. Vet inte riktigt vad jag önskar mig. Eller jo, presentkort på IKEA, Yankee Candels eller kanske presentkort på typ Lindex.
Känner att jag behöver vårpiffa lite här hemma.
Och något pinsamt. Jag vill måla om i vardagsrummet. Alltså vi har ju knappt bott här i ett år och jag trivs väl egentligen Men det hade vart roligt. Har ju rätt tråkig färg nu (beige/brun) Hade vetlat ha någon rolig fondvägg och vita väggar. Men, men fantisera får man väl...

Hannah har sin stora tävling dagen efter min födelsedag. Hon är jättenervös stackarn.
Men det kommer att gå jättebra!

Maten igår.

Frukost. 2 äggmackor.
Lunch. Korv med bröd.
Middag. Spagetti och köttfärssås.

Är nervös för i morgon. Tänk om jag har gått upp!
Hemska tanke..

Jaja, ha de gött idag.


Söndag. 24/1 -10

Trött. Väcktes kl halv 6 idag. Varför kan barn inte fatta att helgerna är deras (och min) chans att sova ut.

Hannah var på kalas i går. De hade vart jätteroligt, men de hade åkt pulka och så kraschade hon in i ett träd men knät före. Så hon hade jätteont i går.
Idag är det lite bättre men det inte så mycket. Vi ska åka skridskor idag med barn och föräldrar i Sofies klass. Vet inte hur det går med Hannah. Hon vill inte följa med. Får se hur/om vi löser det.

Maten igår.

Frukost. Samma som alltid.
Mellis. 2 knäckemackor.
Lunch. Gulaschsoppa.
Middag. 1/4 grillad kyckling, morot och gurk stavar, vitlöksbröd.
Och lite godis och ostbågar.

Ha de gött.


Lördag. 23/1 -10

Igår fick Sofie sin 2:a och sista vaccination mot svininfluensan. Så idag har hon jätteont i armen, stackarn. På tisdag är det Hannahs tur. Skönt att det blir klart.

Hannah har vart förkyld ett tag och inatt vaknade hon av att hon hade ont i örat. Fick en alvedon och somnade om men vaknade 20 i 5 igen. Hon fick lägga sig mellan mig och Johan och lyckades somna om. När jag precis började slappna av igen så kom Sofie och var jätteledsen, hon hade drömt en mardröm Så det var bara att bädda ner henne bredvid Hannah och gå upp. Så jag har vart uppe sedan kl 5. Kan säga att jag är TRÖTT nu. Och värre lär det väl bli. Sofie kom upp efter 20 minuter så hon lär väl också vara jättetrött idag.

Maten går hyfsat bra fortfarande. Men ser detta mer som en inkörning så jag räknar inte med något strålande minus på tisdag.

Maten igår.

Frukost. Samma som vanligt.
Lunch. Äggröra, lite bacon, ½ avokado och ½ tomat.
Mellis. 2 knäckemackor
Middag. Tacogratäng med en stor sallad till.
Kvällsmat. lite vaniljglass.

Idag ska Hannah på kalas. Om hon inte känner sig dålig vill säga. Hoppas inte för hon har verkligen sett fram emot idag.

Ha de gött!


Fredag. 22/1 -10

Jahopp. Nu har jag ont i ryggen också. När jag böjer ner huvudet, nickar, så sticker, hugger, svider det till under skulderbladen och strålar in mot ryggen. Det gör verkligen jätteont och jag kan knappt röra mig. Tog två alvedon förut så nu är det lite bättre.
Är så trött på att det alltid är något.

Maten igår.

Frukost. lite risgrynsgröt. (tidigt)
Mellis. Samma som frukost igår.
Lunch. Gulaschsoppa.
Middag. Kyckling, ris, sås och en stor sallad.
Kvällsmat. 3 knäcke, några oliver, lite keso och 2 kalkonskivor.

 
 Får se hur det går på tisdag. Vet att det inte är idealmat för att gå ner i vikt. Men just nu är det viktigaste att äta regelbundet och få tillbaka de rutiner som jag hade innan. Sen kan jag börja lägga in mer grönsaker och sånt.
En sak i taget, annars blir det för mycket. Och då vet jag av erfarenhet att jag lägger av istället.

Hoppa ni får en bra dag..


Torsdag. 21/1 -10

Det gick bra på arbetsförmedlingen igår. Jag berättade att jag funderade på att börja plugga till hösten och det tyckte de var en jättebra ide.
Mådde lite bättre igår men det känns ändå som det hänger ett moln över oss nu. Som inte riktigt vill försvinna. Johan mår verkligen jättedåligt över det här och jag känner mig så maktlös som inte kan göra något.


Maten igår.

Frukost. Samma som i förrgår.
Lunch. Äggröra, stekt bacon, keso.
Mellis: Lite risgrynsgröt.
Middag: Thaigryta, kycklingfile och ris till.
Kvällsmat 2 knäckebröd.


Onsdag. 20/1 -10

 Igår var ingen bra dag. Visste att jag skulle få en reaktion på det jag skrev, men inte en sådan reaktion.
Blev väldigt ledsen när det visade sig att vi faktiskt betydde så lite. Och att jag fick ett bevis på att h*n faktiskt tycker alla de saker som h*n sagt genom åren. Skrev helt nykter ett brev i från jobbet. Förut har jag ändå kunnat tänka att det beror på alkoholen och även om det varit tufft och höra dem ändå så har det varit lite av en förmildrande omständighet.

Maten igår gick ganska bra.

Frukost: 2 morgonrunda, 2 kalkonskivor, lite keso, ½ avokado och en kopp te.
Lunch: ½ kycklingfile, 2 champinjoner, och lite keso.
Middag: korv med bröd och pulvermos.
Kvällsmat: samma som frukost.

Korv med mos är ju ingen idealmat när man ska gå ner i vikt, men Hannah hade beställt det. Hon har fått bestämma mat för hela denna veckan. Och Sofie gjorde det förra veckan.


I dag ska jag till arbestfömedlingen. Känner inte alls för det. Mest för att det känns som om jag misslyckats. Jag har inte vart och kollat runt i affärer som jag kan tänka mig vara i. Tanken var att jag skulle göra det i måndags men då var ju barnen hemma så jag skulle gjort det igår. Men orkade ingenting efter mailet. Blev helt knäckt.
Sen har jag tappat motivationen att arbetsträna också. Jag tänkte börja plugga till hösten. Om det nu blir så. Känns som jag bara har en massa planer som känns så bra och sen så händer ingenting ändå.
Jobbigt är det iaf..


Tisdag. 19/1 -10

 Aj, aj. Vilken magkatarr jag har haft de senaste dagarna. Det svider i magen och det ser ut som jag vore i 8:e månaden.

Det hände en sak i helgen som gör att vi mår skit både jag och Johan. Förstår inte hur man kan trycka ner någon som man säger sig älska så mycket som vi blev nedtryckta av denne person. Rent elaka saker blev sagda. Och verkligheten för denne person är helt förvriden. Saker som aldrig har hänt, situationer som var helt annorlunda eller saker som kunde ha hänt, fick vi skit för.
Jag är tydligen Ondskan själv och roten till i princip alla i min närhets problem.

Till saken hör att denne persom  har allvarliga alkoholproblem. Men det betyder inte att h*n kan göra vad som helst och säga vad som helst.

Det är svårt att inte ta åt sig när h*n hittar alla mina svagaste sidor, allt det jag försöker arbeta bort, all min dåliga självkänsla och min ångest, och spär på det, som om h*n vet att det är där det sårar mest.


Det är dags att söka hjälp nu!

Vi orkar inte med detta längre. Inte Hannah och Sofie heller.


Iaf. Igår var vi  och handlade. Så jäkla skönt att få hem en massa mat.
Så nu är det viktminskning som gäller. Jag är trött på att det inte händer något. Och idag vägde jag JÄTTEMYCKET!
Vågar nästan inte ens skriva ut vikten här men det ska jag göra ändå. Måste ha min nystartsvikt på pränt.
Jag ska börja skriva upp vad jag äter här också. Så som jag gjorde förr. Och väga mig på tisdagar (eftersom jag börjar idag)

Så.. Dagens vikt dårå. 101,4


Sammanfattning 2009.

 Ja, Jag tänkte göra en liten sammanställning av 2009, lite sent kanske men här kommer den iaf. 

 
~Januari~

Flyttade från vår gamla lägenhet i slutet av December så mycket kretsade kring att få i ordning här hemma. Det var lite fix och trix innan vi fick det som vi ville och mycket att köpa in så det tog sin lilla tid.
Det var en massa strul med bredbandet iom flytten så vi var utan i flera dagar! Huvva vad det var jobbigt.
Jag blev faster igen. Eller hon kom ju på självaste Nyårsafton vår alls charmtroll men träffade henne inte förens 2009 så det får komma med här.


Vi var och isfiskade. Och jag var rädd mest hela tiden. Det var jättemysigt men som sagt när det sjöng i isen så var jag jätterädd och ingen fisk fick vi heller.


 

 ~Februari~

Målade min fösta tavla! Och blev dessutom supernöjd. Hängde upp den i sovrummet.
Fyllde 30 år och hade den bästa födelsedagen ever. Trevligt på dagen med släkt och vänner och senare på kvällen, fest. Fick Lips av Johan och sjöng så det stod härliga till hela kvällen!



Fick en massa presentkort på IKEA så vi kunde handla till lägenheten
Sofia fick en son, Cosmo!
Började på LISA projektet.


~Mars~


 Lisa är i full gång och det går jättebra!
Annars fylls dagarna med det gamla vanliga.
Går mot ljusare tider och jag känner mig nedstämd som vanligt. Och glad på samma gång. 

 
 ~April~

Åker och fiskar på Öringpremiären. Fick ingen fisk men hade det jättemysigt jag och Johan. Hade med kaffe och mackor och solen sken.
Vårvärme kom till stan och vi påskpysslar och fixar fint.
Träffar Sofia och Cosmo.
Lisa går fortfarande bra men det är ansträngande. Jag är trött så trött när jag kommer hem.
Funderar på framtiden och vad jag ska göra med den och bestämmer oss för att börja plugga.
Sofie fyller 7 år! Min lilla tjej har blivit så stor!
Valborg firade vi i Slottsskogen med Mamma, Henrik, Anja,  Idun och Signe. Majbrasan var bäst tyckte barnen och det var häxor som var svarta i ansiktet som tände den. Trummorna dundrade uppifrån skogen och det var lite läskigt.


~Maj~

 
Mamma flyttade upp till Lidköping. Lite läskigt och ledsamt var det allt. Och ibland känner jag att vi bor så långt ifrån varandra. Men ändå, var jag jätteglad för hennes skull (är det fortfarande) och det visade ju sig att vara ett av hennes bästa beslut någonsin, att "flyttahemifrån"
Flytten gick bra och riktigt smidigt efter lite ventilation från min och Henriks sida.
Och mammas lägenhet var jättefin!
Var i botaniska trädgården med Lisa-gänget och tittade på blommor. Jättemysigt.
Och tittade på galna människor som sprang långt.
Var på intervju på folkhögskolan ochdet kändes jättebra.


~Juni~


 Var hos mamma och hade det mysigt.
Röstade.
SOMMARLOV.
Avslutning på Lisa. Hade en riktigt trevlig kväll med kubb, glada människor och god mat.
Blev reserv på folkhögskolan och framtidsplanerna blev omkull kastade. Bara till att börja om och tänka.
Blev uppäten av mygg.


 ~Juli~

 
Fiskade, fiskade och fiskade. Mysigt!
Var hos Mamma och tja, fiskade.
Var på allsång!



Badade en massa!
Blev uppäten av mygg igen.











Johan fyllde 31!



Jag var på Marstrand med Bettan och såg Stefan Andersson.








 ~Augusti~


Var hos mamma och jag fick min första fisk på kastspö.


 

Christer var med hos Mamma



 Plockade svamp och såg en älg.



Fiskade en massa men fick ingen fisk.

Var på Kalaset och tittade på Stefan Andersson tillsammans med Christian och Vilma.
Johan hjälpte till att förtöja och kasta loss (heter det så) Ostindiefararen.
Sen festade vi med Bästaste Christian och Bästaste Bettan.





Skolan börjar igen.
Jag var på Liseberg med Lisa-tjejerna!

Bästa Mostern fyller 70 år och den firas först här och sedan på restaurang! Mysigt!




 ~September~

 
Tandvärk, bölder och förkylningar!
Var hos mamma och hos moster och åt surströmming =)


~Oktober~

Gympa, 30-års fest och träffade min arbetspsykolog.
Känns rätt så bra.



Halloween! Och pumpasoppa!

 ~November~

Hannah 9 år! Tandvärk. Gick till tandläkaren!!
Gjorde en massa tester som jag fick grymt bra resultat på.
Hannah tog sin första medalj i gymnastik! *stolt*
Jag och Johan tillsammans i 14 underbara år!
Var hos mamma och firade 1:a advent. Mys!

~December~

 Luciafirnade på skolan. Luciafirande hos Irene. Jul! En jättebra jul med massa god mat och klappar.
Nyår hos Birgitta och Henrik och Anja.

 ~*~

Utöver detta så har bloggen mest vart fylld av viktuppgång och nedgång, tandvärk och dålig ekonomi.

Under 2009 har jag gått ner hela 1,9 kg. Det är inte mycket men det är ett minus iaf och det är det som är det viktigaste. Att jag inte går upp mera.

Nu är det 2010 och jag kan bara se ljust på framtiden. Visst kommer vi ha motgångar men vi är betydligt bättre rustade att ta de som de kommer än vi varit någon gång.


Torsdag. 7/1 -10

Usch, detta året har inte börjat så bra. Motgångar, besvikelser, förkylningar och dålig ekonomi. 

Motgångarna visar sig i att bilen har gått på strejk på grund av kylan. På nyårsafton startade den inte, batteriet var urladdat men det gick ju att fixa med starthjälp. I tisdags så skulle vi åka till min faster och äta middag. Det började med att vi inte hade någon värme i bilen, en ispropp i kylsystemet men tänkte inte så mycket mera på det eftersom vi åkt hela vägen till ullared med det. Men strax innan vi var framme så började det lukta bränt. Jag får panik när det luktar bränt i bilen. Det snurrar i huvudet och jag blir skräckslagen. Vi stannar iaf så fort vi upptäcker detta och hör hur det bubblar under motorhuven. Det kan tilläggas att det är snöstorm. Johan vrider på kylarlocket och det sprutar ur ånga. I 10 minuter får det stå och det är lika högt tryck hela tiden. Tillslut får har upp locket och då är nästan allt vatten slut.  Hannah och Sofie sitter och fryser i bilen.
Johan startar bilen och jag får panik igen. Så han stänger av. Det skulle han inte ha gjort. Eftersom vi stod lite dumt till så hade vi varningsblinkersen på. Så när han skulle starta igen så går det inte. Batteriet är dött.
Efter ett tag så kommer det en jättesnäll kvinna och hälper oss försöka starta med hennes batteri. Men det funkar inte. Kablarna får ingen kontakt och vid det här laget är Johan så kall om händerna att han inte känner dem så vi ringde Henrik som redan var framme hos Faster. Han kommer och hälper oss och barnen får sitta i hans bil och värma sig. Bilen startade och vi fick värme i bilen, proppen hade smält. Allt som allt så stod vi still i 40 minuter. Inte bra för min förkylning.

 Besvikelsen har barnen fått utstå. Vill inte skriva för mycket här på bloggen för att inte hänga ut någon.
Det värsta är att personen i fråga inte håller sitt ord. Inte hör av sig och reder ut saker och ting.

Och så har jag fått världens munsår. Ser ut som om jag gjort en läppförstoring, men bara på halva överläppen. Ser inte klok ut.

Ekonomin är nästan obefintlig. Det är väl så hos många efter jul. Men det känns så otroligt jobbigt. Hos oss är dålig ekonomi så hårt förankrad med känslor. Både jag och Johan har mått så otroligt dåligt och mycket har att göra med att vi aldrig haft pengar. Mina skuldkänslor för att jag satt oss i den här situationen iom att jag inte jobbat. Och allt det där kommer upp igen när vi har det så här. Det är som att slå på en strömbrytare så strömmar alla känslor till igen. Det är inte på långa vägar så illa som vi har haft det. Och framförallt så mår både jag och Johan så otroligt mycket bättre nu men det kommer som sagt tillbaka allting. Lite distans har jag till mina känslor och kan se de för vad de är. Men det är ändå en kamp. Skulle lätt kunna falla tillbaka om jag inte medvetet tänkter på det hela tiden. Det är lättare att bara följa med.

Massa småsaker, orosmoment och bekymmer som kommer hela tiden. Som gör att det känns tufft.

Hannahs gympaavgift ska betalas senast måndag och jag har ingen aning om hur det ska gå till.


Så detta årets början har inte varit någon höjdare.
Men nu går vi mot ljusare tider. Det kan bara bli bättre och bättre och jag vägrar ge upp min tro på att 2010 är det året då det släpper ordentligt för oss. 

 
 

Så det så!


Fredag 1/1 2010

Igår firade vi nyårsafton först hos Birgitta hon hade lagat jättegod mat och vi hade det jätte trevligt. Sen gick vi och tittade på GP fyrverkeriet och träffade Christian, Bettan och Vilma. 
Efter det åkte vi till Henrik och Anja och åt mera god mat. Vid tolv stod vi utanför deras port och skålade in det nya året. 

Mycket trevlig dag.  

 

 
 Anjas goda cheesecake.



Gott Nytt år!


RSS 2.0