vägen-mot-framtiden -

Lördag 31/10 -09

Halloween! 

Igår var Sofie på Halloweenkalas och idag ska både Hannah och Sofie på kalas. 

Kul! 

Fick en pumpa av Miriams mormor. Har aldrig ätit pumpa och ännu mindre tillagat en. Men det blev en soppa. 

 
Skala och skär i mindre bitar. Släng i en gryta där gul lök redan fräser.
Fräs i hop en stund och släng på en gnutta ingefära och curry.

Häll på lite vatten.


Låt koka tills pumpan är mjuk. Tillsammans med en buljongtärning.


Mixa soppan slät. Smaka av, peppra lägg i en buljongtärning till. Upptäck att lite vitlök nog kan passa bra. Pressa i. Kom på att lite syra skulle behövas. Leta i skåpen, önska att du hade lime men skvätt i lite vitvins vinäger. 

 
 Låt soppan svalna något medan du steker bacon. 
  
 
 Servera med en klick creme fraiche, stekt bacon och lite pumpa kärnor på toppen! 


 
 Det blev supergott! Nu är det bara disken kvar.

 
 Hela familjen tycket om det! Slurp sa det. 
 
 
Och så här snygg var Sofie igår innan kalaset!

Stackars Hannah!!!


Måndag. 26/10 -09

Höstlov. Och ändå så är man uppe så här tidigt. Hade svårt att somna igår. Hade lite tandvärk. Vi la oss strax innan tolv men ändå somnade jag inte förens efter 2. Och så vaknade jag halv sju. Tittar in i barnens rum och ser att Sofie också är vaken. Så det var ju bara att pallra sig upp. 

Ja, vad har hänt sen sist då? Hannah har haft sin första tävling. Jag var jättenervös innan och målade upp en massa saker i huvudet om vad som kunde hända, att hon skulle bli ledsen eller göra fel som skulle göra henne leden och besviken på sig själv, ja en massa saker. Men det gick verkligen hur bra so helst. Hon var så duktig. Presterade otroligt bra och jag måste säga att jag blev positivt överaskad. Jag vet ju att hon är duktig det har jag ju sett men hon såg så proffsig ut. 

 
 Innan tävlingen. 

 
 Hannah 5:e framifrån.
 

 
Sen har vi ju varit på fest också. Miriam fyller 30 nu på onsdag så hon hade fest i lördagen. Vi lämnade barnen hos bror, svägerska och kusiner och gick hem och gjorde oss i ordning. När vi kom dit så var festen i full gång. Drack lite cider och dansade och sjöng. Det var riktigt trevligt. Sen spårade det naturligtvis ut en aning som det alltid gör (var på en krog så det var inte bara Miriams vänner där) så då tackade vi för oss och gick hem. Men det var roligt i början iaf =)


 
 Vi, innan Miriams 30-års fest.


Tisdag. 20/10 -09

 Jag har upptäckt att jag har lite nya läsare och det är så otroligt roligt! Måste bli bättre på att uppdatera dock, annars lär de inte bli långvariga =)

Idag får vi barnbidrag så vi ska åka och storhandla. Ska bli så skönt att fylla upp skåpen igen för nu är det verkligen tomt! Jag har sagt det förut och jag säger det igen det är inte lätt att gå ner vi vikt när man inte har mat hemma. Mitt största problem är ju att jag inte äter tillräckligt, tro det eller ej. Men jag måste vara noga med att sprida ut kaloriintaget under dagen och hålla blodsockret på en jämn nivå. Eller jag och jag. Ska man gå ner i vikt så är ju detta det ända sättet.
Men om jag gör det så spelar det knappt någon roll vad jag faktiskt äter. Vilket gör att jag kan äta vad jag vill (med måtta såklart och inte mycket av allt och inte alltid) men då måste jag ha grundat ordentligt innan.
Alltså det gör större skada att äta något på kvällen tex en ostmacka om man inte ätit ordentligt under dagen.
Men idag ska vi iaf handla och det känns som det blir lite av en nystart med min viktminskning. Och det behövs ska jag säga. Veckor av pasta och vitt mjöl börjar sätta sina spår. Det som är otroligt är att det inte har gjort större skada. Men det är tillräckligt Jag har gått över det hemska talet igen =( Idag vägde jag 100,3. Visst det är inte mycket över men det är så psykiskt laddat det där. 3-siffrigt liksom.
Men som sagt, nu är det nya tag som gäller!!!

Dagens vikt 100,3


Just det. Tänk positivt!


Tisdag. 13/10 -09

 Uhh! Sofie vaknade tio över fem idag. Inte så roligt att gå upp då kan jag säga.
Igår var Sofie hemma. Hon var jätteförkyld på förmiddagen men sen så blev det lite bättre. Idag var hon riktig hostig precis när hon vaknade men nu är hon redan lite bättre. Får se om det blir skolan för henne idag eller inte. Hon vill väldigt gärna gå.

Annars har vi inte gjort så mycket. Dagarna rulla på med skola, läxor, gymnastiken.
Jag var hos arbetspsykologen också förra veckan och det kändes så bra. Hon var helt fantastisk. Så det känns jättebra. Hon va lite inne på att jag skulle läsa också. Vi ska träffas i morgon igen och så ska jag göra lite olika tester. Så vi får se vart det landar. Hon tyckte iaf att jag hade bra idéer och att jag formulerade mig så bra. Det var roligt att höra.

Jag har en del saker som jag vill göra. Måste bara få in i skallen att jag fixar det också.

Nu har vi fått köpt en gymnastikdräkt till Hannah också. Hon är så glad för det.
(Tack Birgitta!)


Tisdag. 6/10 -09

 Tja, då var det tisdag igen då. Dagarna bara trillar iväg.
Snart är det jul ju. Det var inte längesedan som det var sommar. Längtar redan till våren och kallar mörka vintern har inte ens börjat. Hösten är rätt okej tycker jag. Men inte vintern. Brrr..

Hårda ord sas i helgen. Och de känns fortfarande riktigt illa. Det gör riktigt ont.
Och inte ett ord till förklaring.

Inget mellan mig och Johan alltså. Vi har det bra som aldrig förr. Vi lyckas alltid bli starkare tillsammans i svåra stunder. Ekonomiska problem har gjort slut på starka förhållanden förut men vi har iaf lyckats att inte ta ut vår frustration på varandra. Tror det är mycket därför som vi kan fira 14 år tillsammans den 4 November.

Denna underbara soluppgång möttes jag av idag.Söndag. 4/10 -09

En vecka till avklarad. Avklarad. Som om jag räknar ner till något. Så ser alla mina dagar, veckor, månader ut. Jag kommer ingen vart och dagarna bara går och går.
Orkar inte ha det så här, orkar inte behöva vända på varenda krona hela tiden för att få ihop till mat.
Orkar inte att tom min blog bara handlar om pengar nu förtiden men det är det ända som finns i huvudet på mig. Det är en enorm stress att leva såhär. Så ni som tycker att jag klagar får faktiskt sluta läsa.
Man får inte riktigt prata om pengar. Det är fult. Det är fult att ha för mycket och det är fult att ha för lite. Människovärdet idag mäts i pengar och det är så sjukt.

Dagens vikt var iaf 98,8 sådär...


Torsdag 1/10 -09

 I går fixade jag lite i barnens rum. Tanken har hela tiden varit att vi ska piffa upp deras rätt tråkiga blåa tapet med wallies. Men de jag vill ha är så jäkla dyr och jag har inte hittat några billigare som jag gillar. Men när vi var på rusta häromdagen så hittade jag en tapet. Så vi köpte den och så har jag klippt ut mönstret som i detta fall är fjärilar. Jag tycker att det blev riktigt bra. Det är inte klart än men här kan ni se lite iaf.
Anslagstavlan ska målas vit också. Och så vid dörren. Där den stora fjärilen sitter var det en stor reva i tapeten som nu är puts väck =)Bra va =)

Nu ska vi äta middag. Ha det gött!


RSS 2.0