vägen-mot-framtiden -

Söndag.

När första ljuset tänds...
Ja då var det redan första advent nu då. Och jag har knappt fattat att sommaren är slut. Tiden går så fruktansvärt fort. Snart ska vi flytta. Jag menar verkligen snart! Säg att vi inte får tillgång till lägenheten så är det 4 veckor kvar. Som längst! 4 veckor! Det går ju hur fort som helst.
Har liiite panik nu men det är såklart hur kul som helst också. Det känns bara så konstigt att det som vi längtat efter så länge kommer bli verklighet och så snart dessutom.

Igår var en riktig svullar lördag. Känns inte så bra. Men det var inte så faligt som jag befarat i dag på vågen.

Maten igår:

Frukost: Omelett.
Mellis:-
Lunch: 2 fattiga riddare.
Mellis:-
Middag: 2 Pitabröd med kycklingkebab, sallad, tomat, gurka och sås på sweetchili, lätt cremefraish och majonäs. 
Kvällsmat: Äpplepaj med vaniljsås OCH glass. 

Dagens vikt. 102,5 


Fick iaf fått iordning lite här hemma igå. Vill ni se?


vardagsrummet


köket


advetsljusstaken.

Ja det var väl allt för mig.
Ha en underbar första advent och ta de lung med pepparkakorna med ädelost.

Lördag.

Igår i regnet tog vi en promenad upp till nya lägenheten. De var släckt men de hade inte satt dit någon ytterdörr och det var tänt i svalen så man kunde se lite iaf. Köket ser klart ut, iaf det som man ser. Jättesnygga skåp och spottar under skåpen. Så jäklar snyggt! Och värsta coola kylen. Med någon diplay på. Det kommer bli så jäkla fräsht!
Nu längtar jag mer än någonsin!! Gick runt gården också för att försöka se om det bor några barn där och i ett fönster såg vi en flicka, något äldre än Hannah och i ett annat en våningsäng och rosa gardiner. Vi gick bara på våran sida av gården så vi får hoppas att det kommer fler barn. Men ändå, redan där är det bättre än denna gården. Föf förutom när V är här så finns det inga barn här.

Maten igår var bra.

Frukost: Omelett.
Mellis:-
Lunch: Nutrilett.
Mellis:-
Middag: Pasta tricolore och quorngryta
(passerade tomater, quornfile i bitar, buljongtärning, Inlagdra vitlöksklyftor, oregano och timjan)
Kvällsmat: Lite rester från middagen.

Dagens vikt: 102,1!!!!

Fredag.

Igår var jag med Miriam på hennes praktikplats och gjorde smycken. Det var jättemysigt. Det är ett ställe för mäniskor med psykiska problem i olika utsträckning. Jättebra att det finns ett sånt ställa dit mäniskor kan komma och känna sig hemma och har någon att prata med. Plus att de alla hjälper till med allt och får huset att gå runt så då får de känna sig behövda också. Skitbra!

Annars fick jag inte gjort något igår heller. Men det kommer. Jag brukar alltid tänka att jag ska vara ute i god tid och så blir det aldrig så men jag hinner ändå alltid i tid. Och det är ju det viktigaste eller hur? :)

Maten i går.

Frukost: Omelett.
Mellis:-
Lunch: Nutrilett.
Mellis: Löksoppa och 2 mackor.
Middag. 2 pankakor
Kvällsmat: 1 "Äntligen sub" Med skinka och ost i våffelgärnet.

Dagens vikt 102,7

Jag har fått en utmärkelse!





Tack å tack så mycke WTF

Reglerna:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Okej. Here it goes.

1. Går till Maria För hon är en grym tjej med en grym blogg som delar med sig av det mesta och ofta får en att skratta.
2. Går till Emma Ännu en go tjej som även är min granne. Hoppas på att få lära känna henne lite bättre. Och ett sätt är att läsa hennes blogg ;)
3. Går till Anja För hon är VÄRLDENS bästa svägerska! Och dessutom har en bra blogg.
4. Går till Camilla För hon är en kämpe och det är så roligt att läsa om hennes kamp mot vikten. Känner igen mig i henne och det är jätteinspirerande att läsa om hur bra det gått för henne.
5. Går till whatthefuckdotcom För hon har en GRYM blog och det var hon som fick mig att hamna i bloggträsket. Hmm vet inte om jag ska tacka eller vara arg på henne ;)
6. Går till Åsa För hon lixom jag kämpar med vikten och har kommit en lång väg. 
7. Går till ingen faktiskt. Läser mest dessa bloggar och det känns fånit att bara slänga ut en för man ska liksom. 


 

Torsdag.

Igår fick jag inte gjort någonting. Hört det förut? Hade tänkt och städa och greja här så det är fint till man ska sätta upp adventljusstakarna på söndag. Men det blev ingenting med det.
Igår var de iaf och röjde i grannens lägenhet. Skönt att det händer något men samtidigt lite sorgligt. De slänger liksom hela hans liv i en kontainer. Ja det som inte har något värde då för de är ju redan borta. Men allt annat. Känns hemskt.
Sen börjar jag få ite panik för flytten också. Alltså jag VILL ju flytta och längtar jättemycke. Samtidigt är jag lite rädd. Vi har endå bott här i 9 år snart. Känns läskigt och lämna hemma. Men jag vet ju att det kommer bli jättebra. Konstigt man funkar.

Maten igår.

Frukost: Keso, 1 burk makrill och 1 avokado.
Mellis:-
Lunch: Nutrilett.
Mellis: 1 clementin
Middag: Lasange, tomat, gurka.
Kvällsmat: keso, lite stekt bacon, lite stekt lök och 1 avokado. Tomat och gurka.

Dagens vikt 102,7

Onsdag.

Jahopp, som jag trodde. Inte en kotte inne hos grannen igår heller. Måste verkligen ringa idag.
Igår var Miriam här en stund. Hon hade Hannah när vi va på detektivskolan. Det va jättetrevligt. Längesen nu. Måste få lite bättre ordning på det där. Det får inte gå så långt mellan gångerna.
Annars gjorde vi inte så mycke igår. Körde mamma till tåget också. Hon ska vara hos moster ett par dagar. Skönt för henne och komma bort lite.

Maten igår.

Frukost: lite stekt bacon, 1 pytteliten stekt lök. keso och en avokado.
Mellis:Nutrilett.
Lunch: varmkorv
Mellis:-
Middag: 2 mackor på detektivskolan.
Mellis: samma som frukosten.
Kvällsmat: 2 mackor med ost och gurka + 1 kopp the.

Dagens vikt: 102,8

 ***

Nu står det faktiskt en kontainer utanför oss. Så jag antar att de snart kommer och röjjer hos grannen. Hurra!

Tisdag.

Ingen kom i går heller. Jag visste att de inte skulle komma. Får ringa och skälla på dom igen.

Igår grejade jag lite här. Packade ihop barnens gosedjur iaf. De som de inte använder så ofta. Jäklar va grejer de har. Ska bli skönt och få flytta in i den nya lägenheten och få lite struktur på grejerna. Och små skit leksaker kanske jag kan "glömma" packa upp. Alltså sånt som de aldrig leker med men när det är snack om att slänga så "Åååååå inte den! Den e ju såååå söööööööt" Ja ni med barn vet nog vad jag pratar om.
Jag hoppas de blir klara i lägenheten snart. Gubbarna som jobbar där sa att de itne kände sig stressade och att det skulle vara besiktning v 50. I går ringde vi och frågade vad som gällde om de blev klara innan 2:e januari. Hon sa att vi får nycklarna när de är klara och att vi då har fri tillgång till lägenheten. Alltså att vi kan flytta in på riktigt om vi vill. Men hon trodde också att de inte skulle kunna hålla tidsplanen (Besiktningen v 50) så jag vet inte vad som gäller. Jag hoppas att gubbarna vet vad de snackar om och det måste de ju göra iom att de är där och jobbar. Eller??
OM de blir klara så innebär det att  vi skulle kunna fira jul i nya lägenheten, i teorin iaf. Eller kanske nyår iaf. Ja hur det än blir så börjar det närma sig. Det känns inte riktigt lika avlägset längre.

Maten igår.

Frukost: omelett.
Mellis:-
Lunch: Nutrilett.
Mellis: Nutrilett.
Middag: Quorngryta med Gi- pasta.
Kvällsmat:-

Dagens vikt 103

Måndag.

Flugorna är tillbaka. Eller ja inte för att de hade varit borta, men vi hade iaf vädrat bort dom från våran del av källarn och trappen. Men nu  i morse så satt det två på fönstret i källarn och 1 i trappuppgången. Jag hade nästan släppt dom och nu kommer paniken tillbaka. Det kryper i hela mig. Idag är det sagt att de ska komma och städa iaf.

Igår köpte vi en garderob till vårt sovrum. En ganska liten som man får plats en hel del i men som endå inte tar så stor plats. Tror det kommer bli perfekt.

Maten igår då.

Frukost: Äggröra med 2 skinkskivor ½ tomat och lite keso.
Mellis:-
Lunch:-
Mellis: 1 macka med levepastej + 1 kopp the.
Middag: Chiliconcarne med en klick cremefraish.
Kvällsmat: 1½ fröig med ost och skinka + 1 kopp the.

Dagens vikt 103,1
- 0,6
Start vikt: 112,6

Vecka 14  - 9,5

Total viktminskning  21,9 kg 


Söndag.

Å nu känner jag mig peppad igen. Det har varit lite sisådär med det på sista tiden men nu känns det BRA!
Igår hade vi mys med barnen och klämde i mig varma mackor och chokladpudding med vaniljglass. Inte så smidigt men det är ju jag i ett nötskal. Så fort jag gått ner så käkar jag nåt onyttigt. Och det är inte ens planerat. Jag tänker alltså inte "nu hade jag ju gått ner så nu kan jag unna mig detta" Utan det bara blir så. Kanske mitt undermedvetna som spelar mig ett spratt.
Ja i dag blev jag iaf glatt överaskad när jag ställde mig på vågen. Trodde bergis att jag hade gått upp minst ett halv kilo efter igårkväll men så var inte fallet.

Maten igår.

Frukost: Äggröra, 4 kalkon skivor och ½ tomat.
Mellis:-
Lunch: (seeen) Nutrilett.
Mellis:-
Middag: Varma mackor med ost, kalkon och lite ädelost.
Kvällsmat: Chokladpudding med lite vaniljglass och 1 persikohalva.

Dagens vikt 102,9!!!

Weeeeeee!

Lördag.

Äntligen så hände det något igår. Släkten var där och tog allt av värde. Så nu ska det saneras på måndag. Det var fan på tiden. Vi fick reda på att de inte kunde göra något förens släkten hade varit där. Kunde inte någon ha kläckt ur sig det lite tidigare?! Det är ju mycke det som har varit så jobbigt, att man inte vetat vad som händer och inte har man fått några svar heller. Bettan pratade med distriktschefen igår och hon hade åtminstonde lyssnat och brytt sig om och ringa upp och så.

I går var en rätt så bra dag faktiskt. Blev lite samtal som inte var så roliga. Med lite skit kastat. Men jag försökte att inte bli påverkad. Men det knöt sig i magen och sen hade jag magkatarr hela dagen. Det sätter sig hårdare än dom kan fatta. Men o ve, o ve, vad det är synd om DEM!


Maten var helt okej igår


Frukost: Omelett.

Mellis:-

Lunch: Nutrilett.

Mellis:-

Middag: Pastasås på bacon, lök, matlagningsgrädde, cremefraish och en kapsyl wiskey. Med tricolore pasta och broccoli.
Kvällsmat: 1½ fröig med ost och kalkon + 1 kopp the med en skvätt honung i.

När jag tittar på min dag så ser det ut som jag ätit jättemycke i mina ögon. Men det måste vara det som har varit felet nu de senaste veckorna när jag inte gått ner. Att jag ätit för lite igen.
För idag stod vågen på

103 kg.

Fick ett par gamla bilder av kära svägerska igår.

julafton -06. Vägde runt 125 kg här. Alltså mitt tyngsta någonsin.


 
- 20 kg.


Fredag.

Ja nu har det gått en hel vecka till och de har fortfarande inte kommit hit och gjort något hos grannen. Det låg 15 döda flugor utanför källarn i Bettan och Christians trappuppgång igår och flera stycken i trappen. Johan var nere i källarn och tog lite kort så nu har vi 5 st i våran och då släpte Johan endå ut en hel del när han var nere härom dan. Och detta är utanför grannens lägenhet. Jag vågar knappt tänka på hur det ser ut hos honom. Men det man ser i fönstret är ju inte kul.
Det är ingen som har varit där. De har inte tagit ut hans sopor, rensat kylen, ja allt sånt där roligt. Jag tror inte ens att de har stängt av värmen. För då hade de inte överlevt så här länge. Det hela är tamejfan skandal. Vi har ringt 2 gånger denna veckan och Bettan 3.

Bild bevis.


B och C:s trapp




i källarn


i vår trapp.


Källardörren.

Och då har ändå kanske hälften försvunnit.

BLÄÄÄÄÄÄ!

Igår var dagen katastrof. Käkade bara mackor och omelett på kvällen. Så jag skriven inte ens ut min dag.

Dagens vikt 103,9

Torsdag.

Igår var vi i af och handlade. Skönt. Fast vi fick inte hem så mycke som jag hade velat. Var en massa annat som vi var tvugna att köpa. Shampo och balsam och Torky och annat sånt som bara är tråkigt och kostar en massa pengar. 
Men men. Lite har vi ju hemma iaf. 

Var vid lägenheten härom dan. Det skulle tydligen vara besiktning i v 50 och är det inte en massa byrokrati från familjebistäders sida så borde vi få nycklarna då. Eller iaf någon gång innan jul. De kommer ju vara klara så jag hoppas verkligen det. Vi får säkert inte flytta in men man kan ju börja flytta grejer iaf. Hoppas, hoppas!
Åh jag är så nyfiken på hur det ser ut när våra tapeter är på plats och köket och toan är nyrenoverade. De hade börjat kakla och de hade vart jättefint sa Johan. Fasen vad jag längtar efter att få flytta.
Maten igår.
Frukost: Omelett.
Mellis:-
Lunch: -
Mellis: 1 clementin
Middag: Korvgryta men fullkorn/dinkel pasta.
Kvällsmat: 1 Fröig och 1 koppt the.
Dagens vikt. 103,7 

Onsdag.

Flugor, flugor på väggen där... Alltså hur länge ska det vara så här utan att någon kommer och tar hand om det.
Vi har ringt flera gånger och dom bara bollar över det till andra och "ska kolla med den som har beställt" eller "ska kolla med dom på kontoret"  Jag tror inte ens att vår bovärd har varit här och tittat. Snart går jag fan till tidningen med det här.
Hade det varit en eller två hade det varit en annan sak men det är ju så jäkla många. Johan skulle öppna källardörren häromdan. Då satt det 13-14 st bara på dörren. Kan säga att han stängde fort igen.
Har jag sagt att jag är glad att vi ska flytta?
Maten igår.
Frukost: rostade mackor.
Mellis:-
Lunch: 2 Korv med bröd
Mellis:-
Middag: 2 mackor på detektivskolan.
Kvällsmat: omelett.
Men idag ska vi verkligen iväg och handla...
Dagens vikt 104

Tisdag.

Regn och blåst. Fy vilket väder. Kallt är det också.
I går hade Hannah hört att det skulle vara stor chans att se stjärnfall. Tydligen ser man Leoniderna från jorden. Vad det är har jag ingen aning om. Men vi åkte iaf ut till Björlandasmåbåtshamn i hopp om att det kanske var lite klarare där ute vid vattnet. Men det var det inte. Såg inte en endaste lite stjärna ens. Så synd. Barnen hade verkligen sett fram emot att få se ett stjärnfall. Men vi försökte iaf. Stod där och lyssnade på vattnet i mörkret ett tag och tokfrös sen åkte vi hem.
Maten var helt okej igår. Fast det blir fortfarande sen frukost och ingen lunch. Får bli ändring på det nu.

Maten igår dårå.

Frukost: Omelett.
Lunch:-
Middag: Korvstroganof med tricolore pasta.
Mellis:-
Kvällsmat: ½ Omelett, ärtor, kidneybönor och ett par oliver.

Dagens vikt 104

Måndag.

Ja, det kunde vart värre. Hade inte gått upp så mycke från förra veckan iaf. Och imorrn ska vi ju handla så då blir allt mycke lättare.
Har inte så mycke att skriva idag så jag tänkte svara påutmaningen istället.


3 saker jag skäms för:

1: -
2: 
 -
3: -
Ni som läst min blogg ett tag vet vad jag skämms över och att jag inte ska skriva om det mera. Possetiva tankar!

3 saker jag är stolt över:

1: Mina barn! Hannah och Sofie

2: Johan som står vid min sida genom allt.

3: Min mamma som är en riktig kämpe! Fan va hon klarar mycke bara hon vill!

3 saker jag vill göra år 2009:

1: Ha en rolig 30-årskiva med min kära svägerksa.

2: Åka på semester, helt utomlands med familjen.

3: Flytta och komma iordning i den nya lägenheten.

3 händelser år 2008 som jag aldrig kommer glömma:


1:
Insidenten med grannen

2: Att mamma vann över cancern

3: Att vi fick lägenheten.

3 saker jag inte kan klara vardagen utan: 

1:  
Koffein

2:
Nikotin

3: Otrevin

3 personer jag avundas:

1: 
"Vanliga" mäniskor som har "vanliga" liv.
 
2:
De som kan/vågar göra de de drömmer om.

3: De som inte måste vända varenda krona för att få vardagen att gå runt.

3 personer jag utmanar att göra en likadan lista:

Anja

Camilla 


Emma


 Dagens vikt 103,7

+0,2
Start vikt: 112,6

Vecka 14  - 8,9

Total viktminskning  21,3: kg 

Söndag.

Tack va söta ni är. Era komentarer värmer vekligen.
Igår kändes det bättre. Ylva, min kära moster sa att jag  inte får tänka på det negaiva utan bara på det possetiva. Och det ska jag verkligen försöka göra nu. Det finns de som verkar få näring av att sänka andra mänsikor. De vet exakt vad de ska säga för att det ska kännas som mest. Jag brukar kunna vara stark och inte ta åt mig. Särskilt iom att det alltid kommer fram på fyllan. Men nu när det har varit så mycke och jag redan är lite nere. Flugorna gör att jag har konstant panik tex. Så går de rätt in i hjärtat på mig. Jag VET att jag är på väg. Och jag VET att jag gör mitt bästa. Jag VET att jag inte gör detta för att jag är lat eller inte orkar engagera mig. Jag är SJUK! Men det är skitsvårt.
När det är så här så kan jag inte hjälpa att jag tänker att det är mitt fel att vi har det så här, ekonomiskt då alltså. Jag har varit sjukskriven i över 6 år innan dess mammaledig och sen ingenting. Jag hade alltså 0 kr i inkomst. Johan jobbade 2 jobb för att få det att gå runt och det gjorde det endå inte. Han blev utbränd och sedan sjukskriven han med. Jag har sånt fruktansvärt dåligt samvete för att det det blev och är så här. Och jusst det måste de hela tiden påpeka. Jag ska "rycka upp mig" " Så här kan ni ju inte ha det" " Men ni måste ju göra någonting" "Kan du inte ta ett lättare jobb"
Nej jag kan ju inte det.  Hade jag kunnat det hade jag gjort det för länge sen. Det är inget roligt att bidra till denna familjen med  6300 kr i månaden. Min högsta önskan är att kunna ha ett jobb. Lämna barnen i skolan, åka till jobbet, hämta baren, handla, laga mat. Ja ni vet. Vanligt svensson liv lixom.
Fan att jag ska ta åt mig av vad dom säger.

Vad hände med den possetiva inställningen??

Aja, skit samma. I natt har Idun sovit här. Jättemysigt tycker vi och barner älskar det. De räknade timmarna tills hon skulle komma. Sötingar. Nu har de badat alla tre och sitter och kolla Bollibompa och samtalar. Ja för det är det de göra. Samtalar. De lär varandra saker och pratar om special efekter och att läskiga saker inte är läskiga igentligen. De har bara gjort det på en dator. Haha. Dagens ungar kan mer än dagens pensionärer. :)

Maten igår var rätt okej.

Frukost: 2 skivor pågenlimpan
Mellis:-
Lunch: 2 Quornfileer med gröna ärtor, majs, gurka, och ett par oliver.
Mellis:-
Middag: Thaigryta på kyckling file och coccosmjökl. med ris.
Kvällsmat: 2 chokladdoppade coccos godisar, typ mini bounty.

Dagens vikt 104

Lördag.

Blä. Kommer inte in i bra rutiner igen. Det kommer bli bättre på tisdag för då ska vi storhandla. Det blir sååå mycke lättare om jag har bra grejer hemma.
Det var en jobbig dag igår. Många telefonsamtal som knäckte mig. Att det ska vara så svårt. Kan inte mäniskor förstå att det inte bara är dom som har problem och att deras beteende bara spär på våra. Kan inte mänsikor sluta att bara se till sig själv och tänka litegrann på andra också.
De måste inte ens finnas där eller ställa upp men för fan, gör inte saken VÄRRE.

Maten igår.

Frukost: Grekiskt lantbröd
Mellis:-
Lunch: bröd
Mellis: Korv med bröd
Middag-
Kvällsmat: Spagetti, korv, bacon, gurka, tomat, kidney bönor och majs.
Kvällsmys: Chokladpuddig.

Dagens vikt 104,3

Vart är bromsen?

Fredag.

Igår hade vi en fluga i våran trappuppgång. Idag sitter det några på fönstret nere från källarn. Det är så äckligt! Jag mår skitdåligt på detta. Hur länge överlever en fluga utan mat? För jag antar att de bara äter döda saker.
Igår åt jag nästan bara en sak hela dan och det var bröd. Inte så bra.
Syns på vågen också. Jag har tappat fokus. Jag mår så jäkla dåligt av det här läskiga att jag inte fungerar riktigt. Kanske låter löjligt men så är det. Något bra var iaf att jag åkte till BUP med Sofie själv igår. Hade varit helt omöjligt för ett år sen. Det får mig att inse att jag faktiskt kommit ganska långt.

Maten igår.

Frukost: Omelett
Mellis:-
Lunch: ½ Ägg och räk baguett på stan. Visserligen mörkt bröd
Mellis:- Smörgås hos mamma. *Mys*
Middag:-
Kvällsmat: Kebab.

Ja så bra var den dan.

Dagens vikt 104,1

Torsdag.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva idag. Annat än att det är lite mycke nu igen. Massa möten som ska gås på och tider att hålla koll på. Än så länge har vi inte missat något. Peppar, peppar.
Johan är borta mycke nu och grejar. Han måste ju det så klart. Och det är helt okej om det inte hade varit för att jag är så ovan att sköta allt själv. Men det går bra. Svårt bara när det kör i hop sig. Idag ska vi till BUP kl 13 och Hannah ska hämtas kl 13.40. Blir liiiite svårt när man måste ta spårvagnen fram och tillbaka. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det.

Maten igår:

Frukost: Omelett.
Mellis:-
Lunch: Broccolisoppa
Mellis:-
Middag: ugnspizza
Kvällsmat:-

Dagens vikt 103,8

Onsdag.

Igår var det inte heller någon bra dag. Jag har inte mått bra den sista tiden och förr när jag inte mått bra så har jag skitit i allt vad vikt och nyttig mat heter. Är glad att jag inte tappat helt iaf utan har någonstans i bakhuvet ett litet stopp. Men som sagt bra har det inte varit. Är glad om jag inte går upp i vikt jusst nu.

Var på kalas hos pappa igår. Han blev jätteglad när jag sa att vi skulle flytta. För er som inte vet det så är min pappa sjuk. För 10 år sen så fick han en stroke och efter det har han fått en till stor tror man och kanske flera små. Detta har gjort att han sitter i rullstol, har afasi och har blivit lite som ett barn, mentalt.
Det var i viket fall väldigt trevligt där igår.
 Och så var vi på drop in på skolan också. Barnen hade bakat äppelkaka. Anja och Idun var med. Mycke trevligt!

Men det hela resulterade då i fika två gånger och sen var jag så hungrig på "riktig" mat när vi kom hem så det blev en kebab.

Maten igår då.

Frukost: omelett.
Mellis: 1 glas lätt yogurt
Lunch: -
Mellis: Fika på skolan.
Middag: (vid middags tid) Fika hos pappa ink tårta. Tog dock bara lite.
Kvällsmat: Kebab.

Dagens vikt 103,7

Och så har jag blivit utmanad. Hinner inte göra den nu men återkommer under dagen.

Tisdag.

Igår blev det ingen bra dag.
Våfflor till frukost och lunch. Sofie ville ha först och sen Hannah när hon kom hem. Min karaktär är inte så bra nu så jag kan göra våfflor till dom och ta något annat till mig själv. Sen blev det pizza till middag, Christian bjöd.
Känns fortfarande lite läskigt att vara i lägenheten. Tänker på att det var så nära och de har fortfarande inte varit inne hos honom och städat. Vet att det ligger kvar en massa grejer och förmodligen är där fortfarande en hel del flugor. Det kryper i hela mig. Samtidigt som jag är ledsen. Så tragiskt. Fick idag reda på att han hade en dotter. Men de hade inte haft kontakt på flera år. Så hemskt.

Maten igår:

Frukost: Våfflor
Mellis:-
Lunch: Våfflor
Mellis:-
Middag: 2 slicar familjepizza
Kvällsmat: Yogurt.

Dagens vikt 103,6

Måndag.

Regnet öser ner och det blåser. Fy vilket väder. Längtar redan till sommaren. Hur ska det gå hela vinterrn. Men jag längtar till julen också. Där får man ett brake och sen är det trist igen. Om det inte blir nån snö då. Då blir det ju roligt för barnen iaf.
I går var vi hos mamma hela dagen. Det var jättetrevligt. Sofie och Johan åkte på kalas så jag var ensam med Hannah och mamma. Det var jättemysigt. Det är inte så ofta som jag och Hannah är ensamma. Vi tokade oss lite och Hannah skrattade så man fick öronskav :)

Maten igår.

Frukost: 1½ Våffla.
Mellis:-
Lunch:- (Fast våfflan var vid lunchtid.)
Mellis:-
Middag: Spagettilåda ( pasta med köttfärssås ost gratinerat)
Kvällsmat: 1 fröig med ost och gurka.

Dagens vikt 103,5

-0,5

Start vikt: 112,6

Vecka 13 - 9,1
Total viktminskning  21,5: kg 

Just det ja! Fick ett par byxor av mamma. Jeans i storlek 46!  Weeee! Det tar sig!

Söndag.

Ja igår var det ju Hannahs födelsedag. Dagen var jättelyckad, bortsett från 2 besvikelser som Hannah inte märkte så mycket av.  Hon börjar väl vänja sig antar jag.
Många fina presenter bla. en massa pyssel som hon önskat sig. Kommer bli jättebra att ha i nya lägenheten då det finns lite mera utrymme får sånt. Hon var väldigt nöjd iaf. Men bästa var nog de riktiga pärlorna från Miriam. 
Bjöd på pastasallad, kyckling och tonfisk med vitlökssås och sweet-chili sås, som jag tror gick hem hos alla.
Jag är mest förvånad att vi faktiskt lyckades ro hem ett kalas öht. Och att det blev såpass bra också!

På kvällen blev det riktigt obehagligt.
Vi har en granne som är lite av en enstöring. Han säljer tavlor han målat och pantar burkar. Det är så han försörjer sig. Barnen kallar honom tomten för han har långt vitt hår och vitt skägg.

Vi hade inte sett till honom på flera veckor och igår tittade en annan granna in genom fönstret. HAn bor på förta vångingen vägg i vägg med oss. Då låg han på golvet. Jag har varit rädd för att han ska ha legat där men tänkt att man skulle ha känt det. Vi har kollat in genom brevlådan och sån förut för att se om han varit hemma vilket vi trott att han inte varit. Så sent som igår tittade Bettan och Johan in och kände ingenting.

Men han låg alltså på golvet. Jag ringde 112 och berättade vad som hade hänt. Sa att 7 tillhållare låste var låst innifrån och att vi inte visste om det hade hänt för 10 minuter sedan eller 3 veckor senadn.

Ambulansen kom först. Sen  OLAN och sen polisen. De bröt upp dörren, vilket tog väldigt lång tid (Lås ALDRIG 7 tillhållarn innifrån, OM det händer något tar det jättelång tid att komma in)

Till slut hörde jag att de fick upp dörren och alla SPRANG ut på gården 2 poliser kräktes i trappen. En svärm av stora svarta flugor hade flugit ut.
De trodde att han hade legat där i 4 veckor.
3 meter från vår spis. Med brandvägg i mellan.

Det var jätteobehagligt och jag har fortfarande en obehagskänsla i kroppen. Kan inte riktigt skaka den av mig.
Bettan och V skulle gå upp till sig när lukten lagt sig men kom ner spingandes igen. Det hade varit fullt med flugor i trappen ( de bor på 3:e våning i samma trappuppgång) och lukten hade stigit ich fastnat utanför dom . Jag tyckte så synd om dom. Fy fan va läskigt.
De kunde gå upp senare när det vart vädrat en stund.

Känns helt overkligt på något sätt.

***

Maten igår:

Frukost: 1 fröig med mini keso
 Mellis:-
Lunch:-
Middag: Pastasallade med vitlökssås.
Mellis: Kladdkaka med grädde.
Kvällsmat: Pastasallad.

Dagens vikt. 103,2

Lördag.

Hannah fyller 8 år! Shit va hon är stor nu! Helt otroligt.
I går skulle vi baka kladdkaka. Att ha som tårta. Hannah har beställt. Den första gick bra. Den andra mindre bra. Chokladen brände i micron. Med redan vispade ägg med socker i så slängde Johan ihop en sockerkaka (han är duktig på att baka min Johan) Jag hade redan borstat tänderna och därmed bestämt mig för att inte äta något mer hade redan smällt i mig 2 fröig med ost.. Tror ni jag lyckades? Nä! 1/4 jsockerkaka och ett glas mjölk åkte ner. Och jag gillar inte ens sockerkaka så där mycke. SMART STINA! Idag vet jag ju att det blir lite kladdkaka och sånt iom kalaset.
Skit oxå.

Maten igår:

Frukost: Omelett med ärtor
Mellis:-
Lunch: 2 fröig med avokado.
Middag: Quorngryta med fullkornsris.
Kvällsmat: 2 fröig med ost och gurka och lätta. 2½ bitar sockerkaka med mjölk.

Vikten? 104,0

Fredag.

Idag känns det lite bättre. Sofie var mycke lugnare i gårkväll Hoppas att det värsta är över.
Blev inte mycke gjort igår. Fick gå och lägga mig istället för att åka och handla presenter. Så det får vi göra idag. Lite väl sista minuten för min del men det får gå.

Maten igår:

Frukost: 2 "Fröig" med mosad avokado.
Mellis: -
Lunch 1 markrill i tomatsås, lite keso och 1 ägg.
Mellis: 1 kokt ägg
Middag: Nudlar
Kvällsmat:-

Dagens vikt 103,7

Torsdag.

Till Anna:
Nej jag har inte prövat något sådant. Kanske kan vara värt att pröva. Får kolla upp det.

***
Annars så är et allmänt jobbigt jusst nu. Kvällarna är en kamp som gör att jag blir tokig. Det känns som jag ska explodera. Ni som har barn med adhd som medecinerar. Ska det vara så här?
Allt kommer tillbaka gånger 1000 på kvällen och hon kan inte vara still 1 sekund ens. Hon kan verkligen inte. Jag vet att hon inte kan hjälpa det men det känns som hon glr det på ren jävulskap. Orkar snart inte längre. Ska man hålla ut? Blir det bättre? Vi ska till läkarn den 13 november. Får se vad han säger. Fick byta till Ritalin också. Kan det ha med det att göra?
Ja, jobbigt är det iaf och jag känner mig som världens sämsta mamma som blir så trött på mitt barn!

Maten igår.

Frukost: omelett
Mellis:-
Lunch 2 gi mackor med lätta och makrill i tomatsås.
Mellis:-
Middag: Spagetti och köttfärssås.
Kvällsmat:-

Dagens vikt  103,7 suck.

Onsdag.

Igår för 13 år sen så blev jag tillsammans med Johan. 13 år! Helt sjukt va tiden har gått fort. 13 år är nästan halva mitt liv.
VI har sån otur med datorerna nu. Alla bara går sönder så vi får köpa nya grejer. Inte värdens bästa tajming men vi ha ju vetat att det varit dax att uppdatera för länge sen egentligen. Så det är väl inte mycke vi kan göra något åt. För utan dator går inte att vara. Då blir man ju helt knäpp!

Maten igår.

Frukost: omelett. 
Mellis:-
Lunch: -
Mellis: -
Middag: Bk.
Kvällsmat.

Verkligen ingen bra matdad med andra ord. Aja baja! Jag får inte slarva med maten!!
Men dagens vikt var kul.

103,2

Tisdag.

Fy vad det är jobbigt att gå upp på mornarna när det är så här mörkt. Har inte riktigt vant mig vid mörkret än. November är den svartaste tråkigaste månaden. Sen får man lysa upp mörkret lite med mysiga adventsljusstakar och stjärnor och då blir det inte riktigt lika jobbigt längre.
Det känns fortfarande som vi har sjukt mycke att göra hela tiden. Idag är det detekrivskolan och så ska vi städa för det kommer en kille och kollar på lägenheten i morrn  och så fyller hannah år på lördag och sen är det barnkalas. Plus hela flyttengrejen. Det ÄR egentligen inte så mycke men det känns som mitt huvud ska explodera snart.
Får försöka ta det lugnt och ta en sak i taget.

Maten.

Frukost: Omelett
Mellis:-
Lunch Öggröra med bacon
Mellis:-
Middag: Kyckling soppa/gryta
Kvällsmat. 3 mini baguetter med LÄTTA. Uj, uj

Dagens vikt 103,6

Måndag.

Upp och ner, ner och upp... Det är jag det.
Denna veckan har inte varit bra alls. Har varit så stressad hela tiden att jag glömt att äta. Och det syns naturligtvis på vågen. Första veckan på viktklubb så visar det plus. :(

Maten igår.

Frukost: Omelett.
Mellis:-
Lunch:Spagetti och köttfärssås.
Mellis:-
Middag:-
Kvällsmat: Omelett.


Dagens vikt 104

+0,2

Start vikt: 112,6

Vecka 12 - 8,6

Total viktminskning  21: kg 

Jacklene.

  
           Före           


         Efter.

Fin va! :) 

       

Hannahs Pumpa.


pumpa parad.

Söndag.

Måste säga att dagen igår gick riktigt bra. Vart superstressad på morgonen och kände mig helt sjuk när vi kom fram till loppisen men sen fanns ingen tid till att känna efter. Folk kom och rota i kartonger och påsar precis när vi kom. Så det blev lite rörigt där ett tag men jag tycker att vi löste det bra. Fick mycke kläder över så vi ska dit en gång till.  Nu vet vi ju hur det ser ut och går till så då kan man planera lite bättre.
Maten igår var inte den bästa. Hade kunnat planera bättre men det hanns inte med. Så det blev en ostfralla där och sen lite mer än 1/4 kebabpizza när vi kom hem.
Vi fick iaf sålt en hel del och det känndes bra.

Maten igår.

Frukost: 1 banan.
Mellis: Ostfralla
Lunch: Kaffe.
Mellis:-
Middag. 1/4 pizza
Kvällsmat. 2 mackor med makrill och 1 liten avokado. Och en talrik honungsyogurt.

Dagens vikt 103,6

Lördag.

KALLT! Vintern kom tillsammas med November och det är frost i gräset.
I dag ska vi till Kommersen. Hoppas att vi får sålt något iaf.
Igår hade vi halloween mys med barnen. Åt tacos och kollade på scobidoo passande nog. Vi fixade monsterpumpan från gården oxå. En Jacklene blev det. Ska fota den ikväll och visa. Hannah gorde en jättefin gubbe av sin lilla pumpa och Sofie gjorde en pumpabåt.
Kändes extra kul eftersom vi odlat dom själva.

Maten igår.

Frukost: Omelett på 3 ägg + 1 liten avokado.
Mellis:-
Lunch: Makril och keso
Mellis:-
Middag 2 tortillias med köttfärs, sallad, gurka, paprika, banan, salsa och cremefraish.
Kvällsmat:-

Barnen och Johan åt Halloweengodis men jag smakade inte ens! :)

Dagens vikt 104

RSS 2.0