vägen-mot-framtiden -

Torsdag. 30/4 -09

Igår blev det en lyckad dag för Sofie. Men kalaset började lite traumatiskt för hennes del. Barnen lekte i klätterställningen som vi har här på gården och så ramlade hon ner på något sett. Såg det inte själv. Det resulterade iaf i att hennes något lösa framtand drogs ut. Hon blödde en hel del och fick jätteont. Idag är det alldeles svullet. Som tur var så vet tydligen tandfeerna när man har tappat en tand och kan komma även om men inte har själva tanden. För den försvann, antingen i sanden eller så svalde hon den. Och det var nästan det värsta tyckte Sofie. Men de kom alltså ändå. I morse låg det en tia brevid hennes säng. Tur!

Annars var det riktigt trevligt. Och Sofie fick en massa fina saker. Och bäst av allt, en massa PetShops. Så hon var mycket nöjd med hela dagen.
Idag ska vi dessutom träffa han som vi köpte PS2:an av och få det som fattades.

Idag är det också sista ansökningsdagen till skolan. Och som vanligt är vi ute i god tid (ha) Så det måste vi fixsa.

Ja det var väl allt för mig.

Just det. Grattis Kungen. Hoppas du får en trevlig dag.

Kjam.

Onsdag. 29/4 -09

Ja då var den stora dagen här då. Sofie fyller 7 år. Jag trodde faktiskt att hon skulle vara vaken i morse när vi skulle sjunga för henne men hon sov så gott så. Hon fick ett playstation 2 med singstar (av oss, farmor och farfar) bla (begagnat) och blev jätteglad. Sa att detta var den bästa födelsedagen. Och sen sa hon. Ha, det säger jag varje år. Hon är så jäkla rolig. Det trista var bara att han som vi köpte det av hade glömt och lägga i nån del så vi kan inte koppla in mickarna. Ska fixa det under dagen.

Annars så är jag mycket bättre. Typ helt bra, fast jag hostar och är jättetrött fortfarande. Jag vet inte om jag ska gå till lisa idag. Vi har så sjukt mycket att göra. Ska ju lämna in ansökningarna till skolan idag också. Ja vi får se. Det var ju så längesen jag var där nu.

Ha de gött.

Tisdag. 28/4 -09

I morgon var det 7 år sen vi åkte till Östra för att få vårt andra underverk.
Sofie fyller 7år! Det är ju inte klokt. Min lilla, fina Sofie. Tänk att hon är så stor.

Idag mår jag mycket bättre. Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska åka till Lisa än. Vi får se hur jag gör. Kanske åker jag dit en liten stund bara.

Nu är det Johans tur att bli sjuk. Han nyser och snorar om vartannat. Stackarn. Hoppas inte det blir så illa som det var för mig bara. Tycker hur som helst synd om honom. Det är inte roligt att vara sjuk.

Ska försöka städa upp lite här idag. Så kanske det kan bli lite kalasigt här i morgon iaf. För Sofies skull.

Ha det bäst idag!

Måndag. 27/4 -09

Äntligen en ljusning. I gårkväll så mådde jag mycket bättre. Men jag vågade inte riktigt hoppas på att det hade vänt. Men jag mår fortfarande bättre och det känns så skönt. Jag är verkligen inte bra än men det har vänt iaf. Gött!

Vikten hade det hänt en hel del med faktiskt. Det var lite kul.

Dagens vikt 100,1

-1,2

Söndag. 26/4 -09

 Varje morgon vaknar jag med ett hopp om att jag ska må bättre än vad jag gjorde när jag la mig. Och varje morgon så tar det 1 sekund för hjärnan att vakna såpass att jag inser att jag inte är det minsta bättre.
Inatt hade jag jättesvårt att somna. Låg och vred mig i timmar innan jag tillslut somnade och då vaknade jag efter 1 ½ timme bara. Sen somnade jag om och sov 2 och sen 1 till. Men jag sov ju så mycket igår så det är kanske inte konstigt.
Det är så jäkla typiskt att jag blir sjuk nu. Det har varit en massa roliga saker som vi skulle gjort denna helgen och det har ju varit sommarvärme ute. Så tråkigt.
Ja, ni får ursäkta att bloggen bara handlar om min förkylning. Men det händer inte så mycket annat i mitt liv just nu.
Trååååk.

 

Lördag. 25/4 -09

Blää. Jag är trött på att vara sjuk. Jag blir ju inte bättre. Har haft feber nu i flera dagar. Jag orkar verkligen inte mera nu. Hela kroppen värker. Dels av febern och dels av att jag ligger så mycket. Men samtidigt så kan jag inte göra något annat. Usch. Så här dålig, så här länge mins jag inte ens om jag varit någon gång tidigare. 
 
 Uppdatering. Influensan är bättre. Och istället har jag drabbats av värsta dunderförkylningen. Näsan rinner och är alldeles täpt och det känns som som snoret ska trycka ut ögonen snart.
Jag orkar inte me he he he heeer!

Fredag. 24/4 -09

GRATTIS IDUN! 5 år idag. Helt otroligt vad tiden går fort.
Igår kväll mådde jag mycket bättre. Hade legat nästan hela dagen. Och druckit en massa vatten. Men i natt kunde jag inte somna för jag hade sån fruktansvärd hosta. Det gick inte mer än 10 sekunder mellan "hostarna" Så idag har jag grym träningsvärk i host musklerna. Vaknade med sprängande huvudvärk också och feber. Men nu är det iaf på den nivån att jag mår hyfsat bra med tabletter i systemet.

Maten har av förklarliga själ inte varit den bästa den här veckan. Jag har knappt ätit någonting och när jag gjort det har jag verkligen inte tänkt på om det är GI eller inte.
Ska försöka börja på riktigt på måndag med GI viktkoll. Om jag mår bättre då. Det är rätt mycket att tänka på så här i början och då måste jag vara bra. Vill inte börja något som jag inte kan hålla sen.

Veckans vikt kommer på måndag. Men jag tror inte att det har hänt allt för mycket.
Ha det så underbart i solen idag. Önskar vi var friska så vi kunde vara ute i solen.


Torsdag. 23/4 -09

Nej visst var det något som inte stämde igår. När jag kom hem så sov jag 4 timmar och sen tog jag tempen 38,6. Så det var inte så konstigt att jag kände mig dålig. Idag är jag jättedålig. Huvudet känns som det ska explodera och i morse fick jag ett sånt där läskigt tryckfall så jag blev helt likblek och kräktes. Fy. Näe nu ska jag lägga mig igen.
Aj, aj.

Onsdag. 22/4 -09

Usch det är något som inte riktigt stämmer. Jag känner mig hängig och frusen. Har ont i huvudet och i skinnet, precis som när man har feber.
Hannah är bättre idag iaf. Eller hon var bra redan igår så idag får hon gå till skolan. Fast hon var väl inte helt med på den ideen. Det kan bli lite så när hon varit borta ett tag.

Pratade med min handläggare igår. Hon var inte helt emot idéen att börja plugga. Men hon bad mig verkligen känna efter innan för om jag bestämmer mig för det och jag inte skulle fixa det så kan jag inte ansöka om sjukersättning igen. Men då måste man väl ändå kunna bli sjukskriven?
Men jag är helt övertygad om att jag skulle klara det med Johans hjälp.

Usch känner mig verkligen inte i form idag.


Tisdag. 21/4 -09

Ja då var det tisdag igen. Och lisa. Har saknat det. Tänk att JAG kan sakna något sådant. Jag som alltid har ångest över allt sånt här. Det känns så bra!
Men ångesten finns fortfarande där. Men nu i form av att studera eller inte studera. Jag VET Att jag ältar men det får jag för detta är MIN blogg så det är JAG som bestämmer ;)
Alltså. Jag vill ju studera och det vill Johan med. Johan ringde försäkringskassan igår och frågade rent allmänt vad som gäller. Och jag har alltså inte rätt att testa på iom att jag bara haft ersättning sen januari. Den här jävla byråkratin alltså. Jag blir helt galen. Jag har ju varit hemma, och haft ersättning i flera år. Men det räknas alltså inte.
Och det är ju inte som att jag är frisk. Hade inte Johan studerat med mig så hade jag ju förmodligen inte klarat det.
Nog om det (for now ;))

Gi dagen igår blev inte riktigt som jag tänkt mig. Faktiskt så blev den en av mina sämsta dagar ur viktsynpunkt på länge. Hannah är ju dålig (fast idag är hon mycket bättre) och igår så var det drop-in i skolan som vi då missade. Hon var så ledsen, mest med tanke på att hon missade tigerkakan som de hade bakat. Så jag lovade henne att vi skulle baka en hemma istället. Okej. Men sen så ändrade hon sig till havreflarn och det var nästan bättre för vi hade allt som behövdes till det hemma. Sagt och gjort. Och som vanligt så kan jag ju inte hålla mig till att baka. Så där slank det ner ett par stycken. (Jag måste säga att dom blev väldigt goda, Stolt)
Sen höll vi på och tvätta och städa hela dagen (ÄCKEL VARNING) Det går springmask i barnens klass. Och självklart ska vi inte vara sämre. Så det var snarare sanering och medicinering som gällde igår.
Men iaf, det resulterade i att vi var helt slut på kvällen och Hannah hade önskar pizza i flera dagar. Hon tyckte att hon var ju sjuk så då kunde hon väl få det. :)
Ja, så igår så kom varken jag eller Johan på några vettiga motargument. (Läs vi orkade inte laga någon mat) Så det blev pizza till middag. Och Sofie var med och hämtade den och då blir det alltid någon dricka till. Antingen så charmar hon pizzagubbarna så vi får en på köpet eller så charmar hon farsgubben så de köper en.
Och sen när barnen somnat så fick jag syn på lite lördagsgodis som låg och skräpade i skåpet. Äh, tänkte jag. Lika bra att äta upp det så vi blir av med det. Delade med Johan så det blev inte många bitar men ändå!

Nu har jag iaf gått med i detta.

Så nu ska det bli ändring! Inga mera ursäkter!

Måndag. 20/4 -09

   I går var vi inne nästan hela dagen. Hannah var jättedålig och Sofie va på gränsen. Hon kändes lite varm och var inte riktigt sig själv. Och jag hade huvudvärk och nös. Men det blev inget mer än det som tur var. Hannah är bättre idag men fortfarande lite varm och hängig.

Idag ska vi tvätta. Har hur mycket tvätt som helst. Så det ska bli skönt att bli av med lite.

Idag är också lite av en omstart vad det gäller vikten. Måste köra på lite nu om jag ska komma någon vart till sommaren.
Skulle så gärna vilja kunna gå till stranden utan det där lilla stinget av ångest att alla tittar på en. Det hade vart skönt och slippa. Iaf gå där i min baddräkt och känna mig lite stolt över att jag har kommit långt.
Jag vet ju att jag kan gå ner i vikt bara jag sätter igång. Men det gör det hela nästan ännu värre. Jag börjar tänka på vart jag hade varit om jag inte slappat så den här tiden. Men jag vet ju att det är av en anledning. 

Det är svårt att förklara psykisk stress för någon som aldrig haft det. Det är lätt att tro att jag som bara går hemma hela dagarna inte är stressad. Att jag har all tid i världen att uträtta saker. Men det som sitter i huvudet kan jag inte riktigt göra något åt. Det sitter där och vill inte riktigt komma ut. Särskilt iom att mina tankar och idéer beslutas av andra hela tiden. Jag vet att jag ältar lite nu men det är väl ett sätt att få ur tankarna ur huvudet.

Oj det blev lite rörigt det här idag. Men det som gäller är iaf att jag ska köra lite på men strukturerat på GI nu ett tag.
Så nya startvikten blir 101.3 tillika dagens vikt.

NU KÖR VI!!


Söndag. 19/4 -09

Usch vad konstig jag kände mig igår. Det bultade i öronen och jag kände mig helt snurrig, yr och konstig. Så det blev inget hos mamma igår. Kände mig bättre på kvällen så vi tog en liten promenad och hyrde film och köpte godis. Hade mys med barnen.

I natt kom Hannah in till mig vid 3. Hon var kokvarm. Men hon hade legat med pyjamas och under både filt och täcke (nån grej hon har fått för sig) så jag trodde att det var därför. Men hon hade ont i huvudet också. I morse var det inte bättre. Stackarn. Tog tempen nyss och hon hade 39,4. Och är snorig. Hoppas det går över snart. Det var längesen hon hade feber.

Vikten går åt helvete. Men jag bryr mig inte så mycket om det just nu. Har så mycket annat att tänka på att jag skulle bli helt knäckt om jag fokuserade på att det går dåligt också. Ska ta tag i det igen så snart vi storhandlat.


Lördag. 18/4 -09

Aj. Har huvudvärk idag. Inte så lite heller.



Sofie skulle ju på pyjamasparty igår och när vi kom dit för att lämna henne så bjöd de in oss att stanna. Det var bara gamla Giraffer där (förskolan barnen gick på hette Giraffen) så det var riktigt trevligt. Tog ett litet glas rödvin och idag känns det som jag varit och festat hela natten. Uj.

I går på losten så gick det väl som jag hade väntat mig. Kände mig som 5 år och fick inte fram ett ord. Men vi har en liten plan jag och Johan. Får gå på den.

I dag ska vi till mamma och greja lite på hennes vind. Det börjar dra i hop sig. Snart flyttar hon.

Vikt blir det på måndag.

 Glömde ju berätta det bästa. Igår träffade jag en annan mamma från förskolan. Hon gav mig en massa komplimanger och sa att jag hade gått ner en massa i vikt och frågade h ur jag gjorde och så. Och att hon blev så inspirerad av mig!
Så jäkla roligt. Jag blev jätteglad. Det är så roligt att träffa folk man inte sett på ett tag. Och få en liten påminnelse på att det faktiskt har hänt en hel del. För just nu så känns det bara som jag står still och inte har kommit någon vart.
Måste börja inse att jag faktiskt har gjort ett jättejobb redan och inte bara fokusera på det jag har kvar och att jag inte kommer någon vart just nu. Det är så mycket annat runtomkring mig nu, jag kan inte fokusera på flera saker samtidigt. Så jag får väl vara glad om jag inte går upp en massa istället.
Fan Stina du är rätt grym ändå!

Fredag. 17/4 -09



Älskar att vakna till att solen skiner. Det blir så mycket lättare att gå upp då.
Idag ska jag till Losten. Får se hur det går. Jag kan ju inte tacka nej till det innan jag vet att allt med skolan går i lås. Men jag känner mig så nervös. Jag är expert på att bli överkörd. Säger någon att nej men så kan du inte göra så ploppar det fram ett okej ur mig. Och sen får jag tänka ut något smart för att komma ur det eller helt enkelt göra som de tycker. Men jag har iaf bestämt mig för att gå dit och se vad det är för något och sen ta det med min försäkrings handläggare vid ett senare tillfälle. Så slipper jag tänka på det nu.

Sen ikväll så ska Hannah på disco och Sofie på pyamasparty. Det blir nog roligt för dom!


Dagens vikt 100,7

Torsdag. 16/4 -09

 Oj. Har lite bråttom nu såg jag. Ska väcka barnen och göra mig i ordning för lisa.
Igår var en ganska bra dag. Trevligt på lisa och var på allmänt gott humör. Sånt är alltid kul.
Ringde till skolan också och de hade flyttat fram ansökningsdatumet till första maj. Gött. Då har vi lite mera tid och kolla upp det vi ska. Ska ringa försäkringskassan idag när jag kommer hem. Hoppas, hoppas att det inte strular till det. Har tex fått för mig att de ska "frisk" förklara mig redan nu för att jag vet att jag kommer klara det till hösten. Men hade det inte varit för att Johan ska gå med mig så hade det ju inte gått. Dessutom är det så sjukt att om man har haft ersättning i ett år så har man rätt att prov jobba. Men det är perioderna ( en period är hur långt man fått beviljat just då. Sen får man ansöka om ny period)  de räknar. Så tex jag, som haft ersättning i flera år nu men denna perioden har bara varat sen januari har INTE rätt till det. Helt sjukt.

Jaja hoppas inte att det ställer till något nu. Det känns ju så bra att ha fattat ett beslut!

Nepp got to go.

Hade gött!

Vikten kommer i morrn.

Onsdag. 15/4 -09

Fy fan va tråkigt. Jag går bara upp mer och mer. Nu hade jag gått upp över ett kilo sedan igår. Det är ju inte rimligt.
Funderar på om jag bara ska väga mig en gång i veckan. Tror nästan att jag gör det.
Det är så trist att se dessa upp och nergångar hela tiden. Inte för att jag lägger för stor vikt (haha) vid dem men det kanske ändå är bra att se ett mer riktigt resultat. Ska testa det ett tag iaf. Tror ni jag kan hålla mig?

Igår var det lisa. Målade och glaserade de sakerna jag gjort i leran. Tror de blev rätt fina. Får se när de är brända.

Vi har mer eller mindre bestämt oss för att börja plugga tillsammans jag och Johan. Måste bara kolla upp alla detaljer. Såg nu att sista ansökningsdagen till den skolan vi tänkt oss är idag så det brinner lite i knutarna. Men det känns ändå bra att ha tagit ett beslut.
Något av det svåraste med att vara sjukskriven är att inte ha kontroll över sitt eget liv. Därför känns det extra viktigt att kunna ta ett eget beslut. Men det känns som försäkringskassan inte kommer att gilla det.

Blir ingen vikt idag då.

Tisdag. 14/4 -09

Oj vad tiden går. Mitten på April alla redan.
Snart sommar ju!

Igår var barnen ute och lekte med kompisar hela förmiddagen. Sen skulle Hannah på kalas så vi åkte och köpte present. Sofie gick till en kompis och lekte medans Hannah var på kalas. Sen stack de ut på gården igen. Jag är så glad att de har kommit lite barn här på gården som de kan leka med.

Idag ska jag till Lisa. Känns som det var en evighets sen jag var där. Kul.

Dagens vikt 100,4

~Min vikttabell~

Tänkte skriva en vikttabell som jag kan fylla på varje vecka. Så får jag lite bättre överblick.

Som mest har jag vägt 125 kilo men denna tabell börjar med vikten jag hade när jag startade denna bloggen.



¨~2008~

~Augusti~
10/8        112,6
18/8        110,7    -1,9
25/8        109,5    -1,2 

~September~
1/9          108,5    -1,0
8/9          107,3    -1,2
15/9        108,5   +1,2
22/9        107,5    -1,0

~Oktober ~
6/10        104,9    -0,7
13/10      105,6   +0,7
21/10      104,7    -0,9
27/10      103,8    -0,9

~November~
3/11         104      +0,2
10/11      103,5    -0,5
17/11      103,7   +0,2
24/11      103,1    -0,6

~December~
1/12        102       -1,1
8/12        103,3   +1,3
15/12      101,9   -1,4
22/12      101,6   -0,3
Flytt

~2009~

~Januari~
12/1         102,3  +0,7
16/1         101,2  -1,1
23/1         101,7  +0,5
30/1         101,3   -0,4

~Februari~
6/2           101,7  +0,4
13/2         101     -0,7
20/2         101      +/- 0
27/2         100,6   -0,4

~Mars~
23/3          ♥99,9   -0,7♥
30/3         101,1  +1,2

~April~
6/4            100,2 - 0,9
13/4          100,6 +0,4

~20/4~    101,3    NYSTART.
27/4         100,1   -1,2

~Maj~
4/5            100,4   +0,3
11/5          101,7   +1,3
18/5           ♥99,7   -2   ♥
20/5           ♥99,6   -0,1♥
27-5           99,9    + 0,3

~Juni~

4/6              101       + 1,1
12/6            100,5     -0,5
22/6            101,5     +1
25/6            100,7     -0,8

~ Juli~

28/7             100,5


~ Augusti~

12/8              98,9
25/5              99,2

~ Oktober ~  

4/10              98,8
20/10            100,3

~ 2010 ~

~ Januari ~

Nystart (igen)

19/1               101,4
26/1               100,3

~ Februari ~

2/2                 100,7
9/2                 100,3
16/2                99,6
23/2               100,3

~ Mars ~

1/3                  98,9
8/3                  99,1
15/3                98,6
22/3                99,7
29/3                99,3¨

~ April ~

12/4               98,7
20/4               99,9
27/4               98,9

~ Maj ~

3/5                 100,3
10/3                97,7
17/5                97
24/5                96,3
31/5                98,2

~ Juni ~

7/6                 96,3
14/6                95
21/6                96,2
98,2

~ Juli~

5/7                  98,4
12/7                98,9
19/7                99,9
26/7                98,6
Nystart efter sommaren.
23/8                96,4
24/10               101,7
1/11                 100,7

Måndag. 13/4 -09

I går var en riktigt tråk dag. Gjorde ingenting alls förutom att gå en liten promenad på kvällen. Barnen var ute på gården hela dagen och lekte med sina ny/gamla kompisar. De gick i Hannahs klass innan de började 3:an och Hannah kommer gå med dem igen nästa år.
Så det var ingen vidare rolig dag igår.

Idag ska Hannah på kalas. Hoppas att det finns några affärer öppna.

Dagens vikt 100,6

+0,4
 
Start vikt: 112,6

Vecka 33  -12,
Total viktminskning - 24,4  kg 

Söndag. 12/4 -09

Igår blev det inget bloggande. Hade inte tid. Gick upp klockan sju och började med att skala potatis. Sen var det full rulle hela dagen. Städade och grejade, gjorde jansson och sill. Sen kom mamma, Birgitta, Bengt, Henrik, Anja, Idun, Signe och Christer.
Det blev en lyckad påskafton. God mat och gott sällskap :)

Kaffe och tårta tog vi på gården. Det var lite kyligt för solen hade gått bakom husen men det var skönt ändå och barnen fick springa av sig lite. Sen blev det äggjakt. Sofie var så gullig och hjälpte Idun att hitta sitt ägg. Gav ledtrådar istället för att springa fram och hämta det så fort hon sett det. Gulle!


(Stulen bild från Anja)
Vikten går åt helvete. Men det får den göra. Det är bara påsk en gång om året. Haha!

Dagens vikt 100,9

Fredag. 10/4 -09

Långfredag. Idag ska vi sörja Jesus död. Och samtidigt glädja oss åt att han frälste oss alla från ondo. Jahopp.
Han måste ha varit bra naiv den dära Jesus.



Var ju på kalas igår. Det var trevligt. Barnen sprang omkring och lekte med alla de andra barnen och hade kul. Och vi satt och pratade lite.

När vi  kom hem och hade ätit kvällsmat så fick jag jätteont imagen. Och var jättesvullen. Det var precis som det var stopp någonstans och allt jag hade ätit under dagen bara kom halvvägs. Aj. Idag är det mycket bättre som tur är. Vi har sjukt mycket att göra idag.

Trist som fan med vikten bara. Kanske det har och göra med att det vart stopp??

Dagens vikt 100,2


Torsdag. 9/4 -09

Skärtorsdag.
Denna dag firar kristenheten att Jesus  instiftade nattvarden. Bakgrunden var att Jesus den natten firade den judiska påskmåltiden tillsammans med Sina lärjungar.
Namnet kommer av "skära" som förr betydde "rena", vilket syftar på att Jesus tvättade lärjungarnas fötter före deras sista måltid.

Fast jag tycker denna är bättre.

Skärtorsdagen är enligt folktron framför allt den dag då häxorna begav sig till Blåkulla på lämpligt redskap. Detta förorsakade allehanda försiktighetsåtgärder i form av gömda kvastar och spisrakor, stängda skorstensspjäll och gevärsskott i luften för att försvåra häxornas förehavanden. En och annan påskeld kunde därtill råka bli för tidigt tänd.

Så ut och flyg med er systrar!!

Igår på lisa var det jättemysigt. Vi var inte så många vilket var lite synd, vi lagade
GI mat och hade jätte trevligt.

Idag ska vi åka och handla till påskafton. Vi ska vara hemma och så kommer det lite folk hit. Alla som vill är välkomna :)
Sen ska vi åka till min faster. Hon fyller år. Trevligt.

Dagens vikt 99,5



Onsdag. 8/4 -09

Var ju på lisa igår som jag skrev om. När jag kom hem var jag helt slut. Johan skulle köra mamma till hennes väns begravning. Som tur var så var barnen jätte goa mot varandra, har inte det bästa tålamodet när jag är så trött kan man säga. Men när Johan kom hem så gick jag och la mig en stund. Riktigt skönt. Och så vart jag som en ny människa igen.

Tror det kan vara lite svårt att förstå hur tröttande det här är för mig. Visst jag tycker verkligen att det är jätteroligt och det ger mig otroligt mycket. Men det är jobbigt. Och det är så skönt för det verkar som det är så för de flesta som går där. Vi har pratat en del om det. Men för någon som har ett jobb och jobbar minst 8 timmar om dagen så låter ju 3 timmar 3 dagar i veckan som ingenting Och det är det väl kanske inte heller. Men även om jag saknar tjejerna på måndagar och fredagar så är det nog bra att det inte är fler dagar. Nu känner jag att jag nog hade klarat av det. Men inte i början. Och många hade nog hoppa av redan innan det börjat om det var fler dagar. Men som sagt. Även om jag tror att jag klarat av det så är det alltid bäst att ta det lite lugnt i början.
Och detta är ju verkligen början för mig. Jag har inte gjort någonting på så många år mer än att försöka få folk att fatta. Och jag vet att jag har tjatat om detta förut men det är en sån otrolig befrielse att ha träffat så många goa fina tjejer som faktiskt förstår! Visst jag har många i min omgivning som vet hur jag mår men det är bara vad jag berättar. De har aldrig varit där själva.
Idag ska vi laga mat tillsammans. Mysigt. Det är ju egentligen påsklov så vi får aktivera oss bäst vi kan. Skönt att det inte går så långt i mellan.


Dagens vikt 99,7

Tisdag. 7/4 -09

Igår hade vi det jättemysigt hela dagen. Barnen var jättegoa och lekte och bråkade knappt på hela dagen. Vi åkte och handlade och köpte vårskor och  hade myskväll på kvällen med tacos och film.
En jättebra dag helt enkelt.

Inatt så kom Hannah in i vår säng. Hon hade drömt en mardröm Sen vid fyra så kom Sofie in. Då fick inte jag plats så jag fick lägga mig i soffan. Men det gick bra det med.

Nu har jag precis kommit hem från lisa. Skittråkigt var det idag. Vi lyssnade på en massa fakta bara. Och jag kunde bara stanna i 1 timme som tur var. Hade inte fixat en hel dag.

Dagens vikt idag. Håll i er.

99,7!!!

Är helt lycklig!

Måndag. 6/4 -09

Igår var det verkligen ingen värme i luften. Det blåste jättekallt. Hoppas värmen kommer tillbaka. Läste någonstans att den skulle det. Hopps!

Annars var det en slödag igår. Fick inget vettigt gjort alls. Kändes som jag bara var arg och skällde hela tiden. Tur att Anja och Idun kom förbi så barnen kom ut en stund. Hade iofs ändå tänkt dra med dem ut en stund för det går ju inte att vara inne en hel dag. Då blir allt konstigt.

Idag fick jag sovmorgon. Märkte inte ens när Johan gick upp, jag som vaknar av allt. Men det var skönt iaf. Sov till halv nio. Det har jag inte gjort på länge.
Inte för att jag känner mig särskilt ut vilad ändå. Men, men. Huvudvärk har jag också. Och så ska vi tvätta.

Får se om vi kan hitta på något lite senare.

Dagens vikt 100,2

-09
 
Start vikt: 112,6

Vecka 32 -12,4
Total viktminskning - 24,8  kg

Söndag. 5/4 -09

Vilket väder det var igår! Helt varmt! Johan var ju iväg och fiskade igår. Men de kom bara till fiskebäck så dog motorn. Så det blev till att fixa med den istället. Tycket så synd om Johan. Det är så typiskt.

Jag och barnen hade jättemysigt iaf. De var jättesnälla hela dagen vi påskpysslade och städade lite och påskpyntade så nu är det jättefint här. Sen fick jag sån jäkla huvudvärk så då kollade barnen på en film så jag kunde vila lite. Sen gick vi ut på en promenad och barnen köpte glass och jag en kaffe. Vi gick upp till svaleboskogen och plockade lite ris till de fina äggen som barnen målat.

Sen kom Sofia och Kerstin kändes så roligt att kunna visa våran fina lägenhet för Kerstin. Och kunna berätta det här med lisa . Johan och Bettan kom lite senare och Johan åkte tillbaka ner till Christian. De skulle grilla på gården. Våran gård!
Blev allt lite avis där.

Men vi hade det jättetrevligt här med. Sofia och Kerstin gick hem och jag och Bettan snackade en hel del. Hon var helt slut stackarn. Hon ursäktade sig hela tiden för att hon inte var något vidare sällskap igår men jag hoppas verkligen att hon vet att hon inte behöver göra sig till för min skull. Sa det till henne också. Man behöver något ställe där man bara kan vara. Precis så som man är just då.
Vi hade det väldigt mysigt iaf.

Sen kom Johan hem vid tolv. De andra skulle dra ut men han var så trött så han gick hem istället.

Dagens vikt 100,1

Lördag. 4/4 -09

Vi trotsade dimman och åkte iväg och fiskade i går kväll också. Jäklar va kallt det var. Kylan riktig kröp i kroppen så vi stannade inte särkilt länge. Men det var mysigt att komma iväg en liten stund iaf.

Idag är Johan iväg och fiskar i båt med Christian. Hoppas de får något. Det hade varit så roligt för Johan

Håller på och städar men tog en liten paus.

Dagens vikt 100,4

Fredag. 3/4 -09

Igår när jag var på väg hem från Lisa så ringde Sofia. Hon skulle ju komma hem i slutet av april men nu kom hon hem ett par dagar lite tidigare. Jätteroligt! Så vi gick och fikade innan vi skulle hämta barnen. Sen på vägen hem så stötte vi på Anja, Idun och Signe så de hakade också på hem till oss. Vi satt på gården och fikade i solskenet. Helt underbart.

Sen var det dags för kalas. Christian fyllde ju år igår. Det var jättetrevligt med god mat en massa prat. Jag och Bettan fick chansen att prata lite när "gubbarna" (Johan, Christian och två av Christians kompisar) satt och tjötade i vardagsrummet. Det var längesen! Hon jobbar så sjukt mycket nu så jag blir alldeles orolig. Men i slutet av april så lugnar det förhoppningsvis ner sig något.

Du måste vara rädd om dig Bettan! <3

Dagens vikt 100,9

Torsdag. 2/4 -09

Igår på kvällen åkte vi ut tull tångudden och fiskade med barnen. Det var jättemysigt. Solen värmde och Johan tog på sig vadarbyxorna och flugfiskade lite. Efter en stund så tröttnade barnen och byggde en fin skulptur av ett bildäck, en massa tång och vackra saker, stenar, slipade glasbitar och musselskal. Sen när vi var på väg och packa ihop så var det en annan gubbe som fick en öring (fast den var för liten), precis där Johan stått! Så då var det på't igen. Men då fick han trassel på linan stackarn. Men det var kul att se att det faktiskt fanns fisk där. Det var ju helt dött i Lilleby.
Och detta är ju så nära också så dit kommer vi åka fler gånger.

Äntligen har jag fått tömt kameran så jag lägger in lite bilder.


stolt nybliven 2 barns pappa på nyårsafton.



Johan, nyårsafton.


Johan, Isfiske i Januari.


Christian, som för övrigt fyller år idag. Grattis grattis!


Sofie och Johan på isen.


Hannah steker pannkakor alldeles själv. Duktigt va!


Hannah, Johan och Sofie i skolan.


Hannah och Sofie, uppträdande i skolan.


Sofie i badkaret.


Och så får väl jag vara med på ett hörn också.

Dagens vikt 100,7

Uppdatering.

   Det blev ingen fisk, men det var mycket folk där och det var ingen som fick nåt eller ens kände något. Så vi var inte ensamma. Vi ska ge det en chans till i kväll så vi åker till tångudden. Där ska det tydligen vara bra. Men vi får se.
Det var en underbar dag iaf med massa sol. Även om det var lite kallt i blåsten.

Glömde ju skriva vikten i morse.

Dagen vikt 100,8

Onsdag. 1/4 -09

Snabbinlägg. Drar iväg och fiskar nu. Håll tummarna för att vi får några fina öringar :)

Återkommer senare.

RSS 2.0