vägen-mot-framtiden -

Fredag. 29/5 -09

 Ja, det blev inget lidköping denna helgen. Johan har en hel del att stå i så vi åker nästa helg istället och då är förhoppningsvis våran bil okej igen.

Så nu vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på denna helgen. Som sagt Johan är ju rätt så upptagen men åt kul ska vi väl hinna med.  Vi får se. Fiska kanske :) Det är kul.

Har inte så mycket annat att skriva idag känner jag. Kanske uppdaterar i kväll istället.

Ha de gött!


Torsdag. 28/5 -09

Usch. Finns det något värre än att vakna med huvudvärk. Känns som en sådär start på dagen.

Det gick jättebra på mötet igår. Pratade mest om hur bra lisa är och hur mycket de här veckorna har gjort för mig. Och att jag börjar plugga och skulle jag mot förmodan inte komma in så börjar jag på lotsen. Det känns så skönt att ha planer för framtiden. Något att se fram emot och sträva efter. Det var längesen det kändes så.

Idag ska vi åka till mamma. Det ska bli jätteroligt. Ska hjälpa henne att måla lite. Men hon har redan gjort nästan allt redan. Duktig hon är!

Nu ska jag kolla lite andra bloggar.

Ha det gött i blåsten!

Onsdag. 27/5 -09

Kunde inte logga in i morse heller. Jobbigt när det strular.

Har precis kommit hem från lisa och är helt slut. Hade information från arbetsförmedlingen och försäkrigskassan idag. En massa information. Kände väl att jag satt och hoppades att det inte gällde mig, att jag har min framtid planerad utan deras inblandning men lyssnade ändå. Vet ju faktiskt inte om jag kommer ni på skolan än.

Helt sjuka regler de är nu. Blir helt trött.

Sen ska jag tillbaka till skolan för att ha mitt treparts möte med min handläggare och kursledaren för lisa. Så jag känner mig helt stressad även om det inte är förens klockan fyra. Huvudvärk har jag också. Näe nu ska jag äta omelett.
Ha de gött! 

 Veckans vikt. 99,9 + 0,3

Tisdag. 26/5 -09

Kunde inte skriva i morse innan jag gick till Lisa. Det var nån uppdatering på sidan så jag kom inte in.

Igår var jag på bio. Helt apropå ingenting så ringde Birgitta (Johans mamma) och frågade om jag ville gå med henne. Jag blev jätteglad. Tyvärr var filmen inget vidare. Burning plane tror jag den hette. Lite lätt seg sådär. Men det var kul att komma ut lite.

På lisa gjorde jag färdigt ett av mina projekt. Täljde två hjärtan i balsa trä och idag har jag blad silvrat dem och lackat dem. De ska hänga i köksfönstret. Har ju ingen kamera annars hade jag tagit kort på dem. Blev faktiskt väldigt stolt. Dom blev jättefina!

Nu ska jag lägga trötta barn. Hörs imorgon!

Måndag. 25/5 -09

Ingen blogg i går heller. Vad är detta. Det blir inte av liksom. Dumt. Och nästan ingen är det som är här inne och läser längre heller. Tråkigt.

Jag har tappat sugen vad det gäller GI . Eller jag har tappat sugen vad det gäller vikten överhuvud taget. Varje morgon så bestämmer jag mig för att köra hårt. Tänka på vad jag äter och när jag äter det. Men så blir det alltså aldrig. Jag har inte den där motivationen. Och det är så jävla trist. Jag går ner några hekto och sen går jag upp dem igen.
Vet inte riktigt hur jag ska komma ur det här. Det har ju inte hänt något på flera månader nu.
Jag kan inte bara skylla på pengar men det hjälper till. Och att vi inte har kunnat storhandla nu det senaste på grund av bilen har bara gjort det ännu svårare. Vi har ju ingen mat hemma utan handlar för varje dag.
Skit är det iaf.

Men jag orkar inte tänka på det mera nu. Det får väl vara så då. Och det kommer kännas bättre snart.

Ha de gött i solen!

Lördag. 23/5 -09

OJ, oj, oj. Nu var det längesen jag skrev.
Mamma har varit här sedan i onsdags. Vi har städat hennes lägenhet. Mindre kul. Men nu är det iaf snart klart. Jag och barnen var där igår och fick gjort en hel del medans mamma var hos läkaren (fortfarande såg allt bra ut. puh)

Vi ska dit en snabbis idag också.  Men sen är det klart.

I torsdags grillade vi på gamla gården  med Christian , Bettan, V och Niclas. Det var jättemysigt och kändes som den gamla goda tiden. Många grannar blev glada att se oss och sånt är ju alltid kul. Att man är omtyckt :)

Igår var Johan iväg hela dagen för att fixa med bilen. Det gick både bra och dåligt. Nu vet han vad som behövs göras iaf.
Är trött på den bilen nu. Jag vill ha en okomplicerad bil som  funkar.

Nu ska jag ta lite kaffe till.

Ha de gött!

Onsdag. 20/5 -09

Barnen hade haft det jättebra på Asperö igår. Sofies fadderbarn hade dock inte varit med men hon var glad ändå.
Hannah hittade ostron skal som vi kokade och då visade det sig att det bodde två små ostron i ett skal. Blä! Tyckte det var jätte äckligt så Hannah fick rensa dem själv. Och det gjorde hon så gärna och sa att det var synd att jag kokat dem i sikmedel för annars hade hon velat smaka. Usch! Tur att jag kokade dem i diskmedel säger jag. Gråa äckliga. Blä.

Idag är jag så sjukt trött. Johan var ute igår och jag pratade med Miriam så det blev rätt sent i säng. Och sen så kunde jag verkligen inte somna. Låg och tänkte på både det ena och det andra. Tittade på klockan 3.28 i natt. Och då ringer klockan första gången 5.30 Snoozade till 6. Men det blev ändå inte många timmars sömn.
Och idag ska vi titta på film på lisa. Hur tror ni det går ?

Jag ska ju börja väga mig på onsdagar nu också så här kommer en veckorapport.

99,6  -0,1

Tisdag. 19/5 -09

Ja igår var vi på Göteborgs folkhögskola på intervju. Jag var ju jätte nervös innan men det kändes verkligen jättebra. Hon som vi pratad med sa att hon trodde att vi skulle passa jättebra på skolan och att vi var inne på helt rätt spår. Hon vågade inte lova något men trodde väl inte att det skulle vara några problem. Hoppas!

Igår så åkte vi till nya varvet  och skulle fiska lite. Vi hade sett fiskar där när vi gick hem från skolan. Men när vi kom dit så blåste det svinkallt. Vinter vindar. Så vi käkade lite kvällsmat som vi hade med och åkte hem igen. Så en liten, kort utflykt blev det.

Idag ska Sofie bli fadder. De ska träffa sina nya klasskamrater som börjar nollan nästa år. Sofie är jättespänd och tar det här på största allvar. Det är STORT att ta hand om någon och jag är övertygad om att hon kommer göra ett kanon jobb!
De ska åka till Asperö och bonda med de nya :)Måndag. 18/5 -09

Måndag igen då. Och jag är jättenervös. Vi ska till skolan på intervju idag. Jag är nervös för att komma in och lika nervös för att inte komma in. Och samtidigt så tänker jag att det blir som det blir och det blir till det bästa för mig. 
Skumma känslor med andra ord. 

Hur som helst så får ni hålla tummarna, okej?

 Ont i magen har jag också. Jäkla mens.

Vikten dårå. Blir lite irriterad. Ska nog börja väga mig på onsdagar istället. Det föreslog både mamma och Johan igår. Så det blir nog så. Så vikten kommer idag och på onsdag.

Dagens vikt 99,7 -2kg.

Jättebra! Men i går vägde jag mindre. Där av irritationen.

Ha det gött idag!

Söndag. 17/5 -09

GRATTIS NORGE!
För en gång skull så vann rätt låt. Och det verkade ju som det var fler än jag som tyckte den skulle vinna. Poäng från alla länder och en jäkla massa tolvor. Skit kul!

Och så var det göteborgsvarvet då. Det var coolt att se från fönstret men vi gick ut ganska snart. Stod och tittade så marken började röra sig. Läskigt. Många var det som sprang och jag såg bara en jag kände och hejade till litegran. Glad blev han iaf. :)

Idag ska vi gå och titta på Idun som ska springa Happy Mil. Barnen är lite ledsna över att de inte får springa men ska fösöka satsa på Lilla Göteborgsvarvet nästa år istället.

Nej nu måste jag hoppa in i duchen om vi ska hinna iväg idag.

Ha de gött!

Lördag. 16/5 -09

Idag är idiotins, galenskapens och dårarnas dag. 53 593 galna tjejer och killar, gubbar och gummor, motionärer och elit ska trängas på Göteborgs gator i 21 km.
GALET!
Det roliga är att de springer precis utanför vårt fönster. Så jag kan stå här och titta sucka och känna ett litet sting av avundsjuka på de som springer.Igår kom jag mig inte för att skriva någon blogg. Har ingen anledning men det blev helt enkelt inte av.

Det var jättemysigt i botaniska. Gick upp till den Japanska klippträdgården och det var helt underbart. Jag älskar kontrasten mellan mjuka, skira blommor mot kall hård sten. Och att de dessutom slingrade en liten bäck med porlande vatten som kom från ett gigantiskt vattenfall upp i från berget, gjorde det hela fulländat.

Dit måste jag en gång till i år (minst). Kanske när näsduksträdet blommar.Smyvägde mig i morse och det ser lovande ut. Så inga utsvävningar nu i helgen så blir det nog ett bra resultat på måndag.
Gi är bra!

Torsdag. 14/5 -09

Ja igår blev det ingen blogg och inget lisa heller. Vaknade med sån fruktansvärd huvudvärk så jag var hemma och vilade hela dagen. Sen hämtade vi barnen och tog en promenad ner till hamnen. Jättemysigt. Och sen var barnen ute hela eftermiddagen. Det är så roligt att de har kompisar på gården. Det står på händer och hjular och gör en massa gymnastik. Jättekul!

Idag ska vi till botaniska med lisa. Det ska bli jätteroligt. Har inte varit där sen jag gick i skolan.Väder är inte det bästa men det kommer säkert att klarna upp något.
Hoppas jag. Annars får vi väl gå in i växthusen.

Ha de gött!

Tisdag. 12/5 -09

Tack va söta ni är. Ja det är klart att jag fixar det här. Har redan bestämt mig för att mycket av vikten som jag gått upp är vätska efter helgens bravader. Idag visade vågen 100,8. Kunde inte låta bli att väga mig i morse. Var ju tvungen att kolla.

I går hände väl inget särskilt. En ganska lugn dag. Barnen var ute en hel del. Bra. Annars är Sofie lite svår att få ut. Hon vill mycket hellre sitta inne vid datorn eller tvn. Det får vi ta ur henne. Men det är inte lätt. Blir bråk och skrik.

Barnen tar det här med att mamma har flyttat väldigt bra. Var lite orolig där ett tag att de skulle bli ledsna Särskilt Hannah. Hon ville ju inte att mamma skulle åka och hälsa på Ylva ens. Utan längtade jättemycket efter henne då. Men jag tror att det hjälpte till en hel del att de var med under hela flytten. Och fick se vart hon bor nu och så. Men de pratar redan om att de vill åka och hälsa på snart.
Någon som har en bensinsnål BESIKTIGAD bil till övers.

Ja bilen ja, den är ett kapitel för sig. Nu är det körförbud på den igen. Måste antagligen byta hela handbromsen. Alltså själva "spaken"  och för att göra det så måste man hissa upp hela bilen och ta av hela underredet. Ett jävla jobb alltså. Och det är inte direkt så att vi har en bil lift på bakgården.
Plus att det blir en ganska dyr historia. Och pengar har vi inte. Så jag vet inte hur vi ska göra med skrutten.
Man känner sig helt handikappad utan bil. Det mesta går ju naturligtvis att göra utan. Men allt blir ju så mycket enklare när man har bil,. Tex att handla.Annars är det lisa som står på programmet.
Vet inte riktigt vad jag ska göra idag men det ger väl sig.

Ha de gött!

Måndag. 11/5 -09

Ja det blev ingen blogg i går. Var helt slut.
Flytten gick över all förväntan. Men mycket bärande blev det allt. Har grym träningsvärk i vaderna.
Mammas lägenhet är jättefin. Helt perfekt för henne och så har hon ett extra rum som vi kan bo i när vi hälsar på.
Barnen var superduktiga och hjälpte till en massa.

Det jobbigaste var att klockan fyra på natten så började mammas granne att spela musik så jag vaknade. Sen höll det på hela natten. Vaknade med 10-15 minuters mellanrum fram till klockan halv sju då jag gick upp. Jobbigt när man var så trött. När vi kom hem sen så la jag mig och sov i 4 (!) timmar och däckade ändå på soffan vid elva.

Vikten har legat på 100 hela veckan men inte i morse inte.

101,7 !!! +1,3 =(

Lördag. 9/5 -09

PEPP, PEPP, PEPP!!!
Ja idag är det den stora flytten. Gaah. Känner mig redan trött i benen. Men det kommer gå bra. Det gör det ju alltid. Man måste bara kämpa på. Sen sover vi hos mamma, i nya lägenheten. Så det blir sen blog i morgon.

Ha de gött!

Fredag. 8/5 -09.

Hade en intressant diskussion på lisa igår. Alla som går där har sånt enormt tryck på sig från försäkringskassan. Alla ska helst ut och arbetsträna så fort lisakursen är slut dvs 11 juni. "Du ska inte tro att du har rätt till semester" låter det. Så vi ska alltså ut och aktivera oss hela sommaren helst arbetsträna och går inte det så ska vi ha andra aktiviteter. Så det är bara att köra på. De pushar oss hårt. Mot vad? Vad har vi att sträva emot. Högutbildade med lång arbetslivserfarenhet inom de flesta områden får inte jobb. De pushar oss mot arbetslöshet. Hur många av oss kommer inte att gå till baka och bli sämre igen? Jag blir så jävla arg. Det handlar bara om statestikförflyttning. Försäkringskassan kan stoltsera med att det blir färre långtidssjukskrivna. Sen då. Arbetslösheten kommer att öka enormt när alla vi blir utkastade. Antalet som går på ekonomiskt bistånd som det så vackert heter nu för tiden kommer också att öka drastiskt. Detta kommer att hålla i ett par år. Sedan kommer alla vi som varit sjukskrivna och utkastade återvända in i vårdcirkusen efter alla avvisanden vi fått av arbetsgivare. All den självkänsla som vi lyckats bygga upp under tex Lisa projektet blir som bortblåst och vi får börja om från början igen. Och vem kommer att ge oss en andra chans?
Och det värsta av allt är att de vet att vi som är sjuka inte orkar stå upp för oss själva. Så de kör över oss till höger och vänster.


Bitter? Nej men tyvärr ser det ut så för många. Helt sjukt. Jag kanske ska bli politiker!


Idag ska vi till mamma och fixa lite. Hon flyttar ju i morgon. Och barnen ska på disco ikväll. Det blir Sofies första skoldisco och behöver jag säga att hon se fram emot det.

Torsdag. 7/5 -09

Fan va det regnar. Det känns som jag aldrig vaknar till när det är så här grått ute. Som sagt. Det är härligt med regn och det är behövligt, visst. Men med måtta. Nu har jorden fått sin rotblöta så nu räcker det tycker jag.

Ja, vad jag gjorde igår skrev jag ju om i går :) Men på kvällen så kom Niclas förbi, jättekul. Vi har inte träffats sen min födelsedag så det var roligt att träffas.

Saknar gamla gården. Men alla har nästan flyttat eller är på väg därifrån (som Niclas och Emma) så det hade inte varit samma sak ändå. Och denna lägenheten slår ju den gamla med hästlängder.

Idag skulle vi titta på en film på lisa. Sår i själen eller något sånt hette den. Har en känsla av att det kan bli lite tungt där idag. Alla som går där har ju mer eller mindre ett sår i själen.
Alla börjar bli smått oroliga för när det här ska ta slut. Det är ju faktiskt inte så många veckor kvar nu. Men vi pratar om att försöka hålla kontakten. Kanske träffas då och då för att kolla hur det går med alla. Det skulle jag vilja. Det är ju så ofta sånt inte blir av men det känns som vi behöver varandra på något sätt. Måste styra upp något iaf.

Nu flyttar ju mamma snart också. På lördag. Hon är så duktig och kämpar på trots att hon får ont i hela kroppen. Måste säga att jag är riktigt imponerad av henne. Det kommer att bli så bra med hennes flytt. Hon kommer att få mycket mer att göra på dagarna så hon inte bara sitter hemma och har tråkigt.
Men det kommer allt att kännas jättekonstigt samtidigt. Är så van att ha henne nära. Fast så långt är det ju faktiskt inte nu heller.

Nu ska jag väcka barnen.

Ha det gött i regnet och så håller vi tummarna för att det slutar snart!

Onsdag. 6/5 -09

Sen blogg idag.
Igår fick jag hem mina första verk från lisa. En mjölkkanna och en liten skål. Hade tänkt att ta kort på dem men vår kamera har gått sönder :(
De blev iaf rätt så fina tycker jag.

Idag på lisa var det inte så kul. Vi åkte på vetenskapsfestivalen. Var något inne i nordstan. Men när vi kollat igenom det vi tyckte var något sånär intressant så hade det bara gått 20 minuter. Så vi diskuterade ett tag om vad vi kunde hitta på istället och kom fram till att vi kunde åka hem. Det spöregnade så det var ingen som var särskilt sugen på att gå någon promenad heller.
Nu har det klarnat upp men blåser en hel del istället.
Jag känner mig fortfarande inte helt hundra sen förkylningen/influensan. Är trött och hängig och hostar fortfarande en hel del. I omgångar iaf. Särskilt när jag ska lägga mig så drar det naturligtvis igång.

Håller ganska bra på det här med GI nu men har kommit ur mina rutiner. Äter alldeles för sällan och då blir det naturligtvis för mycket åt gången. Måste bli bättre på det. Om det så ska vara en liten tomat så måste jag äta någonting.
Jag VET ju att jag går ner i vikt då. Det kan nästan kvitta vad jag äter bara jag äter regelbundet så tappar jag vikt.

Vill man se min viktminskning (och ibland ökning) kan kan kika på min vikttabell
så får man en bättre överblick.

Ja det var väl allt för mig idag. Hörs i morgon igen.

Tisdag. 5/5 -09

Det regnar! Och det är faktiskt väldigt skönt. Man kan andas och det doftar underbart. Bara det inte håller i sig för länge så älskar jag regn.

Idag är det lisa igen. Ska bli roligt.

Vikten går rätt bra. Igår var jag jätteduktig och åt bara GI och så blev det en liten promenad också. Vi gick till slottskogen och tittade på sälarna och pingvinerna. Söta de är.
Lämnade in ansökningarna till skolan idag också. Spännande. Så nu väntar vi på en kallelse för intervju. Så vi får se hur det går.

Nu ska  jag göra mig i ordning.

Ha det gött.

Måndag. 4/5 -09

Ja det blev inget bloggande igår.
Barnen sov ju hos Miriam så vi åkte hem och lagade god middag och kollade på tv. Jättemysigt. Och igår så tog jag värsta sovmorgonen. Vaknade vid halv tio. Kors i taket. Åkte och hämtade barnen och åkte och köpte present till Idun. Sen var det kalasdax. Pappa skulle komma till Henrik för att fira Idun och Sofie som fyllt år. Det var jättetrevligt. Och faster Christina var där också. 

Det har blivit mycket godsaker den här veckan så det är inte konstigt att jag gått upp ett par hekto, Men jag trodde faktiskt att det skulle vara mer. Så jag är nöjd. 
Tycker det går ganska bra med GI Måste bara skippa allt emellan :)

Igår till kvällmat gjorde jag kesoplättar. Sofie älskade dom, Hannah och Johan var inte så förtjusta och jag tyckte de var jättegoda. Så det gör inget att de inte gillade dem. Då blir det mer till oss Haha.
Receptet hittar du här och glöm inte att mixa keson först så blir det släta fina plättar.

Veckans vikt då.  100,4 +0,3

Lördag. 2/5 -09

Igår var jag helt seg hela dagen men på kvällen kände jag att vi var tvungna att göra någonting. Hade ju inte gjort något på hela dagen. Miriam skulle grilla på hennes gård med ett par kompisar så vi gick dit. Första grillade för i år (skandal) och det var så gott! Det var jättetrevligt och vi satt och snackade det blev ganska sent men vi kom inte dit förens åtta heller. Mysigt var det iaf.

Idag ska vi till mamma och hjälpa henne röja lite. Bära tunga grejer från vinden och så. Barnen är på rapsody in circus med farmor så det passar ju bra. Dom var helt lyckliga när de gick.
Och ikväll ska visst barnen sova hos Miriam. Något de bestämde igår. Får se vad jag och Johan hittar på. Kanske gå på bio?


Fredag. 1/5 -09

Upp till kamp emot kvalen,
sista striden det är,
ty Internationalen åt alla lycka bär!

Första maj då ja! Galet, galet vad tiden flyger iväg. Om en vecka flyttar mamma. Det var ju sååå långt kvar.

Igår bar det iväg till slottsskogen med vin, chips, barnen och pall. Här skulle det ses på majbrasa minsan.
Det var supermysigt och vi satt där en bra stund. Många fulla unga men ändå väldigt lugnt. Många, många, många poliser, överallt var de.
Så man kände sig trygg (haha va gammal man har blivit när man känner sig trygg med polisen i slottsskogen som Anja konstaterade)

Blev en bra promenad hela dagen igår. Gick en massa och det behövdes för det blev både kebabrulle och chips och vin igår. Men jag tror inte det var så farligt ändå. Många kolisar förstoss.

Nu sjunger barnen Singstar som bara den. Så den var verkligen uppskattad. Kul!

RSS 2.0