vägen-mot-framtiden -

Tisdag. 31/3 -09

   Tack för alla underbara kommentarer!  Ni är helt fantastiska allihop :)

Och som ni ser så har jag fått vårfint här på bloggen. Visst blev det fint! Men tyvärr kan jag inte ta åt mig äran för det. Det är min underbara web designer wtfdc som gjort den åt mig.

Tack så jättemycket!

Idag känns det mycket bättre. Var helt knäckt igår. Gjorde räkningarna också och det var ingen vacker syn. Inte för att vi har så mycket räkningar utan mer för att vi har så lite pengar. Nu ska barnen ha vårskor och vårjackor också. Vet inte riktigt hur det ska gå.

I dag är det lisa. Och vet ni. Igår så kändes det jättekonstigt att inte ha nåt att gå till. Saknade alla goa tjejer.

Och imorgon ska jag inte gå heller. Jag ska planerat skolka och dessutom tala om det för de andra så det blir inget smyg här inte. Jag ska följa med Johan och fiska. Han har sett fram emot den här lax premiären länge nu och jag vill så gärna följa med. Hade jag haft ett jobb så hade jag försökt ta ledigt.

Fattar inte det här med vikten. Igår kände jag bara Fuck it och svullade kexchoklad och vaniljmunk. Och idag hade jag gått ner. Den smällen kommer väl i morgon istället då kanske. Men nu känns det inte som jag ska ge upp iaf. Eller det har det nog aldrig gjort på riktigt. Det är inget alternativ liksom. Men det är så jäkla trist när det blir såna uppgångar bara på ett par dagar. Trist.

Dagens vikt 100,4


Måndag. 30/3 -09

Usch och fy och blä. Har helt tappat fokus vad det gäller vikten. Har inga rutiner längre. Är så nära på att bara skita i allt. Har inte haft fokus på jättelänge och det syns på vågen. Det har egentligen inte hänt så mycket sen innan jul. Skit också. Varför blir det så här nu då! Det är klart när jag har mycket omkring mig så blir detta lidande det vet jag. Och jag har ju inte gått upp en massa i det stora hela. Men jag var ju nere på 2 siffrigt! Jag vet att jag måste kämpa mera för att gå ner nu när jag inte väger lika mycket längre. Och att det ska ta sin tid. Men det här känns bara löjligt. Känner mig helt värdelös idag.

Dagens vikt 101,1

+1,2

Start vikt: 112,6

Vecka 31  -11,5
Total viktminskning - 23,9  kg

Söndag. 29/3 -09

Fram med klockorna en timme. Gött. Nu blir det ännu ljusare på kvällarna.

 Igår åkte vi ut till Lillebybadet. Det var jättemysigt. Fåglarna kvittrade och vi såg två svanar. Men det blev kallt ganska fort så snart solen började gå ner. Så då åkte vi hem igen. Gjorde tacos och käkade och sen blev klockan halv nio. Då slog Johan av huvud strömbrytaren och vi tände en massa levande ljus och spelade spökjakten :) Det var mysigt.
Så har man gjort en god gärning också.

Blev en massa godis igår. Och chips. Eller inte massor. Om jag jämför med hur det var förr så var detta pyttelite. Så där lite som jag inte fixade att äta, fast det skulle ha varit okej. Utan vräkte i mig och inte ens kände vad det smakade nästan. Men just nu så känns det jättemycket. Inte bra.

Dagens vikt 100,8 :(

Lördag 28/3 -09

Ja, vad ska jag skriva idag då. I kväll är det Earth hour då ska vi släcka en timme. Dra ut alla kontakter så inget står på stand by. Tända en massa levande ljus. Mysigt.


http://www.wwf.se/v/klimat/earth-hour/1196404-earth-hour-2009-startsida 
Klicka på länken om du vill veta mer.

Annars vet jag inte vad vi ska hitta på idag. Skulle behöva åka och handla. Får se. Det får bli lite som det bli.

Annars kan jag inte riktigt skaka av mig det vi pratade om på lisa i onsdags. Jag tänker jätte mycket på de andra och jag trivs verkligen i gruppen. Det känns så skönt att ha kommit till en grupp där man verkligen kan vara sig själv. Bara vara. Inte bry sig om vad anadra tänker och tycker. Att man är konstig eller annorlunda Och jag tycker verkligen om alla också. Så jäkla goa människor!

I morgon ska vi redan ställa om klockan. Jäklar vad tiden går fort. Snart är sommaren här!

Dagens vikt 100,5

Fredag. 27/3 -09

   Usch det snöar! Har lagt sig ett tjockt vitt täcke på marken. Hoppas verkligen att det töar bort snart. Vill inte ha mera vinter nu.

Ja då var denna veckan avklarad. Och jag är så stolt över mig själv att jag gick varje dag trots att jag inte alls kände för det. Och det gick ju jättebra när jag väl kom dit. Sen är jag stolt över att jag gått hem varje dag också. Fast det varit kallt och blåsigt ibland. Jag ska försöka göra det så ofta jag kan. Går jag riktigt fort så är det en promenad på 25 minuter bara men det är alltid en början.

Det stör mig att jag gått upp igen. Men jag får skylla mig själv. Våfflor går inte att äta när man ska gå ner i vikt. Inte stuvade makaroner och köpeköttbullar heller.  Och det var vad det blev till middag igår. Vi har det lite jobbigt hemma nu. Johan mår verkligen inte bra och harinte lust till något och det smittar av sig på mig. Så jag också blir så. Men vi gör så gott vi kan och jag får väl acceptera att det blir så här ibland och att vikten då kan gå upp. Som jag sagt så många gånger förut och får göra igen för att påminna mig själv så är detta en LÅNG resa. Jag bantar inte! Jag går sakta men säkert ner i vikt även om jag går upp ett par hekto då och då. Men ibland blir jag lite otålig och vill att det ska gå fortare. Men om jag skulle börja köra stenhårt nu så vet jag med mig att jag skulle skita i allt till slut. Så jag får helt enkelt ha lite tålamod och låta det ta sin lilla tid. Det har ju faktiskt hänt grejer.

Påminnelse.

Så det så!

Dagens vikt 100,8

Torsdag. 26/3 -09

Blev inget inlägg igår som ni såg. Jag orkade helt enkelt inte. Jag var helt slut i går morse och kände bara för att kryp in under en sten eller något och stanna där. Men jag tog mig i kragen och gick i väg till Lisa. Så jäkla bra. Skulle jag ha varit någon annanstans hade jag inte kommit utanför dörren. Så skönt att jag börjar känna trygghet där och i gruppen. Igår delade vi lite livsöden. Vi pratade om vad vi hade gjort tidigare och lite om varför vi är där vi är idag både fysiskt och psykiskt. Man fick naturligtvis säga så mycket eller lite man ville. Men jag är otroligt glad att jag masade mig iväg. Det hade jag inte velat missa. Nu känner man ännu mera samhörighet med gruppen och känner ännu mer att man inte är ensam. Men jag var verkligen helt slut när jag kom hem. Dels det här att jag fick kämpa emot att inte gå alls och sen att lyssna på dessa livsöden som i mångt och mycket var så lika mina egna.
Jäklar vad jag är glad att jag fått den här möjligheten att gå på detta.

Tog en promenad hem igår med. Och sen så gick jag och la mig och sov till klockan fem. Var som sagt helt slut. Sen var det dags att göra våfflor, så klart. Gott men säkerligen något av det värsta man kan äta när man ska gå ner i vikt. Våfflor med sylt och grädde. Inte bra.

Så vikten dårå.

100,8 :( Men jag tar mig snart ner igen :)  Har fått smak på tvåsiffrigt nu.

Till dig mamma.

   Min mamma fick en dikt av sin diakon en gång. Den är väldigt talande och nu harjag sett den på ett flertal ställen den senaste tiden. Det är som om någon/något vill påminna mig om hur det är. Nu tror ju inte jag på Gud, som han som sitter på ett moln i himmelen och bedömmer folk efter dess tro och "synder" men jag tror på något. Jag väljer att kalla "det" universum. Och att universum skickar ut hjälpare till alla människor Vi kan för enkelhetens skull kalla de för änglar. Dessa änglar ger oss allt vi behöver och vill ha. Vi måste bara tro på att vi är värda det.

Här kommer iaf dikten.


Fotspår i sanden

En natt hade en man en dröm, 
han drömde att han gick längst en strand tillsammans med Gud. 

På himlen trädde bilder av hans liv fram. 

Han såg på varje bild två par fotspår i sanden, 

ett par var hans och det andra paret var Guds. 
När den sista bilden syntes såg han tillbaka på spåren. 

Han upptäckte då att många gånger under hans liv 
fanns endast ett par fotspår. 
Han såg också att detta var under de mest 
ensamma och svåra stunderna i hans liv. 

Detta bekymrade honom mycket och han frågade Gud om detta; 
‘Gud, du sa när jag en gång bestämde mig för att följa Dig, 
att du skulle gå med mig hela vägen. 
Men jag ser att under de svåraste tiderna i mitt liv 
finns det bara ett fotspår.


Jag förstår inte varför du lämnade mig när jag behövde dig som mest'. 
Gud sade; ‘Mitt barn, Jag älskar Dig och skulle aldrig lämna dig.


Under tider av svårigheter och prövningar när du bara kan se 
ett par fotspår, då bar jag dig'.

  Tillägnad min älskade Mamma. Den starkaste kvinnan jag känner. Hon måste bara förstå det själv.


Tisdag. 24/3 -09

Brrr, va kallt det är idag. Men det ser ut att bli fint iaf.
Fick grejat en del här hemma igår. Flyttade runt lite skåp och sånt. Det blev riktigt bra tillslut.
Beställde också ett tapetprov som jag ska sätta ovanför köksbordet. Det har kommit stearin på väggen och det blir fula fettfläckar. Och så kan man ju dessutom byta när man tröttnar eller den blivit ful. Smart va.

Här kan man beställa. De första två är gratis om man registrerar sig (gratis) och sen kostar de 20 kr styck.

Dagens vikt är som jag befarade. Kommer nog hoppa upp och ner över den där gränsen ett litet tag.

Dagens vikt 100,0

  Just det. Hannahs vagel är puts väck. Skönt att den inte blev värre. Och jag känner ingenting idag. Var väl något annat som ömmade.

Måndag. 23/3 -09

   Ja då var det måndag igen då.
Igår skulle jag ju städa. Och jag började jättebra! Plockade undan och så. Och så började jag dammsuga, hade gjort halva hallen när jag tyckte att den sög dåligt. Då hade hela slangen gått av! Den hängde där och dingla i en liten tråd. Så jäkla typiskt. Så inte vart det städat igår heller. Trött jag blir!

Hannah har fått en vagel igen. Och jag tycker att det känns som jag har en på gång jag med. Hoppas inte det.

Vikten idag då.

99,9!!!! Äntligen! Fast det är ju förstås väldigt små marginaler. Imorgon kan jag va på 100 igen. Men idag är jag glad!

Dags för en veckorapport. Det var längesen nu.

Dagens vikt 99,9

-0,7

Start vikt: 112,6

Vecka 30  -12,7
Total viktminskning - 25,1  kg


Söndag. 22/3 -09

Oj oj oj. Redan den 22 mars. Det är inte klokt vad tiden går fort. Idag är det lite sämre väder ute. Mulet, men det känns fortfarande som det är vår ute. Än så länge är det väl inte vår tror jag för det är kallt på nätterna. Tror det ska vara en dygnsmedeltemperaturen ska vara över noll i 7 dagar och det har det ju inte varit.
Men det känns verkligen som vår även om det är kallt.

Igår blev det inte särskilt mycket städande heller. Henrik ringde och frågad om vi ville leka. Och det ville vi så klart. Kan ju inte sitta inne när det är så fint väder. Så de kom upp till gården och barnen blåste såpbubblor och gungade.
Sen gick jag in med Sofie och fick städat lite iaf. Men det är långt ifrån klart. Får göra det idag, hört det förut?

Mamma och Ylva kanske ska komma förbi en stund senare. Ni får ha överseende med röran :)

Men vi fick tvättat igår iaf. Duktiga Johan! Många klagar på att deras karlar inte gör något hemma. Men här är det tvärt om. Johan är den husliga och jag är den slarviga. Jag försöker bli så där ordentlig så det kommer sig naturligt men det gör det aldrig. Trivs inte i röran men måste ändå anstränga mig för att städa eller plocka undan. Mamma säger att det kommer med åren men jag vet inte jag.

Det var iaf riktigt roligt att ställa mig på vågen i morse!

Dagens vikt 100.0!!!!!

Lördag. 21/3 -09

I går var det ytterligare en solig och härlig dag. Hade tänkt och städa och ta en promenad ner till gamla gården där Johanhåller på och hjälpa Christian med en grej.
Men så ringde Anja och frågade om Sofie och Idun ville leka. Mycket roligare än att städa. Så de kom hit och så lekte barnen lite på gården och sen gick vi ner till Johan. Tog en kaffe på gården och barnen lekte lite till. Sen var det dags att hämta Hannah på skolan.
När jag kom hem så fick jag världens huvudvärk och var tvungen att lägga mig på sängen en stund. Johan kom hem och sen kom mamma. Vi skulle lämna lite flyttkartonger hos henne.

Så idag måste vi städa. Trivs inte alls när det är så här. Alltså såå farligt är det inte som det låter men jag vill ju ta det innan det blir det  :)

Annars vet jag inte vad vi ska hitta på idag. Förutom att städa då.

Dagens vikt 100,3

Fredag. 20/3 -09

Vårdagjämning! Härligt härligt. Det kommer väl komma en massa snö lagom till påsk men man känner ändå att det är på gång. Längtar så otroligt mycket efter sommaren. Men det kommer kännas konstigt att bo här och inte på gamla gården. Får hänga där ändå :)

Idag ska jag ringa försäkringskassan. Måste ta reda på vad som gäller med sjukersättning och att plugga och det. Om man har någon slags prövotid. Är det så att jag kan prova på att plugga och om jag inte fixar det kan gå tillbaka till sjukersättningen som någon sa så kommer jag att ansöka. Annars funderar jag på att gå på lisa lite längre. Det verkar som om man skulle kunna få det. Ska även prata med studie vägledaren på skolan för att se hur mycket det blir i praktiken.

Jag känner mig så kluven. Vet inte hur jag ska göra.
Kanske blir lite klarare när jag får pratat med min handläggare.

I går tog jag en promenad hem från lisa. Kände mig jätteduktig. Gick förbi varje hållplats och tänkte att jag skulle stanna men fortsatte. Måste komma igång med att gå mera. Det är ju så skönt när man kommit igång.

Dagens vikt 100,6

Torsdag. 19/3 -09

I går var det tungt att gå till Lisa. Jag var så jäkla trött. Men mäkta stolt att jag gick dit endå.  Idag känns det också lite segt. Mest för att det är data och det är inget kul. Sitter bara vid en dator och får göra som jag vill. Och då vet jag inte vad jag ska göra. Kan ju göra precis samma saker hemma. Får se om jag kan hitta på något att göra.

Solen skiner iaf så man blir lite glad i själen.

Jag måste gå och kolla synen. Har jämt ont i huvudet nu. I pannan liksom och märker att jag sitter och kisar på kvällarna när jag tittar på tv.

Nu har vi iaf fått pengar. Men vi kan inte åka och handla för bilen är det körförbud på. Måste fixa den och sedan besiktiga den igen.

Vi har så sjukt mycket räkningar denna månaden så jag vet inte hur det ska gå. Boendekortet på bilen och så har räkningen från förra lägenheten kommit. över 3500 får vi betala. Skit. Så jag vet som sagt inte hur det ska gå. Jag hatar detta att ekonomi alltid ska ställa till det.

Så idag, också, känns det rätt så jobbigt.

Dagens vikt 101,1

Onsdag. 18/3 -09

Oj vad det blåste igår. Annars var det jättefin väder och solen värmer litegrann nu. Helt underbart.
Gjorde en mjölkkanna och en skål i går på lisa.  Tänkte jobba bort lite prestations ångest så jag gjorde det bara utan att lägga så stor vikt vid hur det skulle bli. Och så slutade det med att de blev jättefina! I vanliga fall är det ju precis tvärt om. Så det var riktigt roligt.

Idag är det onsdag och diskussion står på schemat. Eller onsdagar är ju rätt så öppet vad vi ska pyssla med så just nu så diskuterar vi vad vi ska göra. Det känns lite som vi kommer fastna där. Alla är så svältfödda med att prata med andra som precis förstår och har varit med om liknande upplevelser med slussningar hit och dit och ingen som vill ta hand om dem. Admisnistra saker som gör att hela tillvaron slås i spillror. Vi har alla varit där.
Så vi kommer inte fram till så mycket varje gång. Skulle vilja sätta igång med något men jag antar att vi behöver älta lite. Så det tar lite tid.

I går var Birgitta här. Jättemysigt. VI satt och snackade men barnen vart lite otåliga. De ville ju att hon skulle leka med dem. Men det blir ju så när man inte träffas så ofta. Mycket att ta igen. Men det ska bli ändring på det nu när hon inte jobbar lika mycket.

Vikten är fortfarande helt knäpp. Vill knappt skriva ut den. Men en av de sakerna jag lovade mig själv när jag startade den här bloggen var att vara ärlig, mot mig själv och de  som läser så det är bara att vara det då..

Dagens vikt 101,8

Tisdag. 17/3 -09

Ja då var det tisdag idag igen då. Veckorna går så fort! Snart är det vårdagjämning och allt. Och tranorna hade visst börjat komma. Då är det vår!

I går blev det inget bloggande. Fick sovmorgon enda till klockan nio och sen blev det aldrig att jag fick ro och skriva något. Barnen hade studiedag i går så vi var hemma. Men jag hade sån huvudvärk så det blev aldrig att vi hittade på något. Det var inte så bra väder heller men jag hade tänkt å gå till nån lekpark eller så iaf.

Idag skiner solen igen.

Det är lera på Lisa idag. Har funderat lite på vad jag ska göra men kan inte komma på något. Får hoppas att jag får lite inspiration när jag kommer dit.

Det där med kören har runnit ut i sanden. Jag vill jättegärna gå men jag känner mig för osäker för att gå själv. Och jag har inte hittat någon som vill gå med mig. Synd. Det hade vart roligt annars.

Vikten går åt helvete. Har gått upp en massa nu. Jag tror ju iofs att det blir bättre när vi fått pengar (i morgon) så vi kan handla hem lite grejer. Men det är trist att gå upp.

Dagens vikt 101,7


Söndag. 15/3 -09

Ja då var det söndag då. Blev inget bloggande. Mamma är ju här så vi satt och tjötade istället :)
Det har varit jättemysigt att ha mamma här. Vi har pratat en massa om flytten och annat. Det behövdes nog.

Igår var båda barnen på var sitt kalas. De kom hem lite lagom socker stissiga och hade haft det jättekul båda två. Idag ska Sofie på kalas till sin kille. De är jätte kära i varan och pussas på munnen varje gång de träffas eller när de säger hej då. Och de ska gifta sig säger dom. Dom är helt underbara :)

Idag känns det verkligen som våren är på väg. Solen skiner och fåglarna kvittrar på gården. Vi har jättemånga olika fåglar här. Det är jättemysigt när man hör de sjunga. Då kommer verkligen vårkänslorna.

Maten denna helgen har väl vart så där. Och så har jag mens så det blev ett fett plus på vågen igen. Så typiskt. Jag var ju så nära! Men det blir nog bättre i veckan. Bättre rutiner och sånt.

Och på onsdag får jag äntligen pengar. Då måste vi åka och storhandla.

Dagens vikt. 101,5 Blää.
Glömde skriva att var på middag i fredags hos Henrik och Anja. Super trevligt. Linbiffar, klyftpotatis, tzatsiki  och grönsallad bjöds det på. Jättegott! Hon är en fena på att laga mat den dära Anja! Barnen lekte och Signe var glad. En helt perfekt kväll.

Fredag. 13/3 -09

Aj, aj. Har ont i magen. Jäkla mens. Känner mig helt svullen och extra tjock just nu.

Annars är det som vanligt. Idag ska mamma komma hit. Tycker det ska bli kul.
Förmodligen är det revbenen som spökar på henne. Läkaren trodde inte att det var cancer iaf. Skönt. Men de skulle ta nåt blodprov också. Mest för att de tog hennes oro på allvar.

Till helgen så ska barnen på kalas. Sofie på 2 och Hannah på 1. Jätteroligt.

Dagens vikt.  100,7

Torsdag. igen.

Sitter i data salen på Lisa. Har inte jättemycket att göra så jag skrivet ett litet inlägg.
Johan ska komma och hämta mig sen vi ska käka lunch. Vuxet va.

Torsdag. 12/3 -09

I går kändes allt mycket bättre. Gick på lisa och det kändes jättebra. Var sjukt trött bara. Är det ljuset tro? Jag är väldigt känslig för när årstiderna ändras. Iaf från vinter till vår och sommar till höst. Vissa dagar blir jag jättepigg och helt glad när jag inser att klockan är sex och det fortfarande är ljust och andra dagar blir jag bara trött. Skumt.

En sak som är så jäkla typiskt mig. Så fort jag börjar närma mig ett mål, i detta fallet under 100 så gör jag något som gör att jag går upp litegrann. Igår var det våfflor som ställde till det tror jag. Barnen ville så gärna ha det och de har tjatat om det i flera dagar. Så jag gjorde våfflor. Och tror ni att jag gör något annat till mig? Näe det är klart att jag inte gör. Det var ju såå nära igår.

Det är iofs fortfarande ganska nära men inte lika :(

Idag är det it lära på lisa. Har sagt att jag vill lära mig bygga en hemsida och redigera bilder. Får se om det blir det. Hade vart roligt.

Dagens vikt 100,4

Onsdag. 11/3 -09

Jag gick inte på lisa igår. Hade sån fruktansvärd tandvärk och ont i magen. Fan, alltid ska det vara något. Men idag känns det mycket bättre. Både i magen och tanden.
Har ont i nacken också. Som sagt. Alltid något.

Så igår blev det inte mycket gjort. Låg nästan hela dagen. Iaf förmiddagen. Sen åkte vi och handlade lite på eftermiddagen.
Sen hade jag så ont i magen igen så jag fick lägga mig på sängen igen. Johan lagade värsta goda middagen så länge. Han är underbar!

Just det. Hannah har fått en vagel IGEN! Fattar inte detta. Varför hon får hela tiden. Tycker så synd om henne.

Dagens vikt 100,1

Tisdag. 10/3 -09

Ja då var det dags för lisa idag då. Känns som tiden har gått så fort. 4 dagar sen jag var där sist.
Fast å andra sidan så känns det som de sista dagarna har varit som i en dimma. Har inte fått gjort någonting.

Annars så känns det lite bättre. Verkar som mamma har slutat dricka nu. Så det känns bra. Så nu är det "bara" ekonomin som hänger över mig. Måste försöka släppa det. Det är inte det lättaste men jag mår så sjukt dåligt över detta. Igår hade jag sån magkatarr att jag inte visste vart jag skulle ta vägen.

Dagens vikt 100,3

Måndag. 9/3 -09

Pratade med mamma igår. Hon mår verkligen inte bra. Och det förstår jag. Nu tror hon att hon har fått tillbaka cancern också. Hon har ont i magen och ner i höften. Men hon har inte kollat upp det. Vågar inte säger hon. Jag förstår henne. Men endå. Om det nu skulle vara något så ökar ju chanserna om hon kollar upp det så  fort som möjligt. Jag vet inte vad jag skulle ta mig till om något skulle hända henne.
Jag har alltid trott att hon har varit ärlig mot mig. Men nu säger hon ingenting längre. Hon pratar inte med mig. Jag försöker att vara här för henne men hon kommer aldrig till mig. Jag vill hjälpa henne och finnas här för henne men det känns som för varje gång detta händer så glider vi bara mer och mer i från varandra.

Jag orkar inte. 
 
Skrev detta förra sommaren.

***
Lilla Mamma...

Vad ska jag göra med dig. Jag vill ha dig i mitt liv. Men inte så här. För 1½ år sedan höll jag på att förlora dig på riktigt. De ringde från sjukhuset och sa att cancern hade gjort att du fått vätska i kroppen och att hjärtat inte orkade pumpa runt blodet i kroppen. Kanske skulle hjärtat lägga av helt. Det vore bäst om vi kunde komma in. Vi följde dig till hjärtintensiven och såg syremätaren dippa oroväckande lågt. Blinka rött för att då och då komma upp till "accepterat lågt" Men det gick vägen. Du klarade det! Efter 17 månaders cellgifter så var cancern borta. Du ska tillbaka i augusti och vem vet hur det ser ut då? Kanske drar allt igång igen. Vem vet hur långt du har kvar på denna jorden. Varför gör du så här med ditt liv. LEV nu! Ta vara på den tid du har. Vad är det jag missar. Vad är det jag inte förstår. Varför är du så olycklig. Varför vill du inte leva utan bara försvinna bort. Inte tänka. Inte vara.
Vad ska jag göra. Vad kan jag göra.
Orkar inte leva i hopp och förtvivlan hela tiden.
8:e dagen är det idag. Hur orkan man dricka i 8 dagar. Hennes lilla kropp fixar inte mycket mer och jag är rädd. Rädd att en dag inte se att hon kollar datorn. Rädd att en dag inte få tag på henne och åka hem till henne och hitta henne liggandes på toaletten. Eller i köket. Eller hallen. Jag ser det framför mig hela tiden.
Varför vill du inte leva, lilla mamma?

***

Det är ju vi. Du och jag. Vi som klarar hinder tillsammans. Vi som sjunger Nothing compares i bilen så vindrutetorkarna vibrerar. Vill inte förlora dig.

Dagens vikt. 100,9

Söndag. 8/3 -09

Internationella kvinnodagen.
Ja den måste jag ju sätta värde på nu när jag går på kvinno folkhögskolan och allt :)


Visste ni att denna bild kommer från kvinnorna i Amerika som under andra världskriget fick arbeta i fabrikerna medans karlarna var ute i kriget. När de sen kom hem så sparkade de tillbaka kvinnorna till köket. Eller försökte iaf. Många kvinnor ville inte veta av det utan hade fått smak på att bestämma över sig själva. Så de bildade en kvinnorörelse och denna bild var deras symbol. Männen tyckte att kvinnor var svaga och inte klarade annat än att laga mat och byta blöjor.

Idag känns det lite bättre. Henrik och Anja bjöd på middag i går. Precis vad jag behövde. Komma ut och träffa lite folk. De ät helt underbara och jag är så glad att vi har dem i vår närhet.
På slutet så spårade barnen ut lite gran så vi fick bryta upp tidigare än jag hade velat men det är sånt man får ta. Det var supertrevligt medans det varade iaf.
Och så fick jag hålla Signe en massa. Och hon var jätteglad och log åt mig en massa. Åh, hjärtsmält :)

Mamma är igång igen. Det gör mig ledsen. Särskilt nu när det händer så  mycket i mitt liv. Hade behövt henne nu mer än någonsin.
Hon ringde igår. En av hennes vänner hade dött. Antagligen supit ihjäl sig. Visste inte vad jag skulle säga. Är jätteledsen för hennes skull men när det är så här så känns det som det är så långt emellan oss. Och det gör ont. Vi som annars är så nära varandra. Hon var inte ensam iaf.

Idag ska jag städa. Kan jag inte få i ordning på det inre kaoset så får jag ge mig på det yttre.

Dagens vikt 101,1

Lördag. 7/6 -09

Skrev inte igår heller. Orkade inte. Det är rätt så mycket nu.

Känner mig bara trött och orkeslös. Orkar inte hålla på och trixa hela tiden för att allt ska gå ihop. Särkilt inte när man inte har något stöd ifrån sina föräldrar. Birgitta ringde iofs igår och det uppskattas. 

Känner mig besviken på livet. Det är ju våra tur nu. Så varför känns det inte så då. Allt börjar krackelera igen. Det som vi byggt upp jag och Johan. Det är som vi står i en cirkel och hela världen är emot oss så vi måste bygga en mur. Varje positiv händelse i våra liv är en ny tegelsten. Men så fort vi kommit upp till knäna så faller allt samman igen. Eller så kommer en positiv händelse följt av en negativ. Hur länge ska man orka detta? Vi har kämpat och jag menar verkligen kämpat i flera år nu.
 
När det blir så här så känns allt meningslöst. 

Dagens vikt 101,5 

Torsdag. 5/3 -09

Sista dagen på Lisa för denna vecka. Det ska bli skönt. Det har varit otroligt jobbigt och jag är helt slut när jag kommer hem. Helt sjukt egentligen. Men det är så mycket spänningar som släpper för varje dag och mitt skal krackelerar mer och mer så det är väl det som tar på krafterna. Att inte gå och bära på en mask tar tid att lära sig.

Men jag har nästan bestämt helt att jag ska börja plugga där sen. Måste bara kolla upp med fsk rent praktiskt hur jag ska gå till väga. Vill ju ha studiemedel också. Måste få upp denna ekonomin. Vi får se hur det går.

Dagens vikt 101,5

Onsdag. 4/3 -09

Lisa var bra. Som jag väntat ungefär Alla gamla jobbiga känslor kom tillbaka när jag skulle åka. Dom kommer automatiskt. Men jag tillät de inte att växa så som de brukar. För då hade jag inte kommit iväg.
Vi delades in i 3 grupper, fick 5 kg lera och skulle göra något tillsammans. Trevligt.
Fast alla som satt där, liksom jag, har ju sån sjuk prestationsångest så det blev nästan komiskt. Alla var så osäkra och dubbelkollade med de andra i gruppen, kan jag göra så? Eller ska jag göra så? Ha ha. Tror fan att jag var den mest självsäkra där. Kors i taket! Men det känns bra. I dag börjar jag 9. Och sen är det i morgon också. Sen är denna veckan slut.

Vi har börjat få sån otur igen. Allt går emot oss. Ekonomin rasar. Och Johan mår skit. Hatar att se honom må dåligt och inte kunna göra något åt det.

Vikten har halkat efter lite. Har varit så mycket annat i huvudet på mig den sista tiden. Men så fort jag landat i Lisa projektet så kommer jag tillbaka på den banan också.

Dagens vikt 101,7

Tisdag. 3/3 -09

Vi var på VC med Hannah i går angående vageln. Men som jag trodde så var det inte så mycket att göra åt. En del får vaglar mer ofta än andra helt enkelt. Kan bero på att ögonfranskanten blir torr så nu får hon smörja in sig morgon och kväll. Tror det kan vara att luften här i nya lägenheten är torr. För det började ju när vi flyttat hit. Får hoppas att det hjälper.

Idag börjar LISA. Halv elva ska jag vara där. Det ska bli riktigt roligt. Skriver om hur det var i morgon.
Och sen ska vi till bup kl 17.

Dagens vikt 101,2

Måndag. 2/3 -09

Ja vi fick ju alltså inte tvättat igår. Så det får bli idag istället.
Hannah har fått en vagel. Igen! Jag ska inga vårdcentralen idag. Så här kan hon ju inte ha det.
Stackarn. Hon var jätteledsen igår och jag förstår henne. Det gör ju jätteont! Men idag är det en liten gul prick i så den här blir inte lika långlivad som den förra. Och den sitter på underlocket och då brukar det inte bli lika illa som på överlocket. Men illa nog.

Imorgon börjar jag på LISA. Det ska bli jätteroligt. Fast lite läskigt är det också. Det är ju något helt nytt så det hade väl vart konstigt om det inte var det. Jag är ju inte alls van vid sånt här. Det är det första jag göra på 7 år. Så det är klart att det känns.
Men det känns mest bra. Och det är jag så glad för.

Är helt svullen idag. Trist. Inget roligt att väga sig i morse.

Dagens vikt 102.

Söndag. 1/3 -09

Blev inger bloggande i går som ni nog märkte.

Vi åkte upp till Svartedalen och fiskade. Jäklar va rädd jag var. Det tjongade som bara den i isen när vi kom. Och fortsatte så hela dagen. Man hörde hur det sprack både här och där. Men isen var tjock. Jättetjock. Så det var ingen fara. Men jag höll mig på torra land.
Höll i gång elden så när mina modiga (Johan, Hannah, Sofie, Christian och V) så kunde de värma sig.
Inte en endaste fisk blev det. Så det var tråkigt. Annars var det en superlyckad dag.

När vi kom hem hade vi mys med barnen. Tacos och film och lite godis.

Idag ska vi tvätta.

Dagens vikt 100,8

 **********

Uppdatering.
Jahopp. Så fick man tydligen inte tvätta på söndagar här. Varför? Söndag = vilodag eller vadå?
Det är så jäkla svårt att få tvättid här. Nu förstår jag varför.
Fan! Vi drunknar snart i tvätt.

RSS 2.0